Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ryniu2

Dziewczyny z Poznania ile płacicie za nianie?Czy 1400zł to obecnie dużo?

Polecane posty

Gość ryniu co robisz zawodowo?

Gość a chciałabyś robić to wszystko
uważam, że za samą opiekę po 8 godzin dziennie, to nie jest tak najgorzej nie wyobrażam sobie, że można podjąć się takiej odpowiedzialności za mniejsze pieniądze, bo 1400zł, to przyznaj żadne kokosy jako matka, sama wiesz najlepiej, że to tak odpowiedzialne i absorbujące zajęcie, że powinno być dużo hojniej opłacane niż niejeden zawód

patrz wyzej.to takie robienie z nowego starego i odrotnie plus reczne malowanie dekorow na meblach.

TO zależy chyba jaka część Polski... Też jestem z Poznania, i u nas 1400 dla niani to bardzo dużo. 800 to by było mało.... Tak z 1000-1200 moim zdaniem w tym przedziale, jeśli bez sprzątania... Sama nie mam pracy, i jakbym miała mieć 1400 to sikałabym ze szczęścia a po studiach jestem... W Poznaniu nie taj łatwo o pracę...

to prawda moja siora zapierdziela w odziezowym za 1000

Gość Mama Krzysia.
Jeśli byłoby mnie stać to wzięłabym sobie taką opiekunkę. Wiesz przynajmniej,że kobieta jest sprawdzona i warto taką zatrudnić. Podoba mi się to,że ta Pani spędza z dzieckiem aktywnie czas, uczy czystości ,dodatkowo sprząta i gotuje :-)

Gość Mama Krzysia.
Dokładnie tak jak wyżej :-)

Dzięki dziewczyny. Nakręciłyście mnie. Teraz muszę przekonać mojego męża.

Gość Mama Krzysia.
Moja koleżanka ( studentka 22 lata) pracuje jako niania w Poznaniu. Zarabia 10 zł na godzinę, 8 godzin dziennie .... :-)

Gość cefvvv
1400 zł to ja tyle nawet nie zarabiam, tylko być nianią,

kurcze jak jej nie weźmiesz daj na nią namiary. zrobiłaś jej taką reklamę, że pewnie znalazłyby się się takie bogatsze mamy co by dały 2tys

spoko :) ale to pewnie musiałyby zarabiać więcej jak 6000tyś,aby im się opłacało.

Gość sjerj
Mam pytanie do mam :) czy powierzyłybyście swoje dziecko pod opiekę licealistce ? Chce dorobić ,a nie wiem czy jest sens wystawać jakieś ogłoszenie :0

Gość sjerj
acha... ale dlaczego ? czego sie boicie ? :)

ja bym się bała.... dlaczego? Brak doświadczenia, brak odpowiedzialności.

Gość a chciałabyś robić to wszystko
licealistko, a kiedy chciałabyś opiekować się dzieckiem? w godzinach porannych przecież powinnaś być w szkole?:)

są jeszcze zaoczne i wieczorowe,ale wtedy to już lepiej iść normalnie do pracy.

Gość serjej
nie chodzi mi o taka opieka całodniowa. Ale np jak rodzice chcą gdzieś wyjść wieczorem itp

i tak bym nie zostawiła,a już mówię Tobie dlaczego. Koleżanka mojego kuzyna miała taką dziewczynę do opieki nad dzieckiem. Dziecko obecnie nie żyje bo laska zostawiła patelnie na gazie z jedzeniem,a obok stertę papierów od mięsa i poszła gadać do innego pomieszczenia z koleżanką przez telefon. Dziecko spało w kojcu niedaleko pieca bo to był aneks kuchenny i spaliło się żywcem bo ogień zagrodził przejście.

Gość serjej
łoł historia przerażająca. Ale czy takie sytuacje zdążają sie tylko młodym i niedoświadczonym ?

statystyki mówią,że tak. Najlepsze są emerytki czyli kobiety,które swoje dzieci odchowały i przy okazji innych. Panie z doświadczeniem wiedzące czego można się spodziewać po dzieciach. Osoby dojrzałe emocjonalnie,nie myślące o dupie maryni (tzn. nie roztrzepane). Prędzej sorki za określenie małolata zawali swoja nieopowiedzialnoscia po całości niz taka tzw. ciocia-babcia. tu: komóreczki, komputerek, seriale,chłopaki,imprezki-macie jeszcze pstro w głowie i dobrze,ale z pilnowaniem dzieci dajcie sobie jeszcze czas.

Gość sejer
czyli tylko dawanie dupy mi zostało. dzieki !