Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amarantowy

TERMIN PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2010 - szukam koleżanek!!

Polecane posty

jestem w 14 tygodniu ciąży termin mam na 02.11.2010 , szukam koleżanek na podobnym etapie ciąży do rozmów na temat ciąży..

Gość kobieto64364364
tyle jest tu tematów z terminem PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2010 POSZUKAJ SOBIE!!!!

no to ja jeszcze mam na koniec października, nie wiem czy tu jeszcze zajrzysz ale jakby co to mam pytanie czy przechodziłaś grzybicę pochwy, właściwie to zakażenie jakimiś drożdżakami. ja brałam już serią globulek, ale po nich było gorzej wiec teraz mam silniejsze a potem mam brać jakieś probiotyki, najgorsze że lekarka mi ich nie przepisała tylko dała 2 ulotki do wyboru.

Gość niedługo dwójeczka
ja mam termin na koniec listopada:-)

Monik- ja w ciąży nie miałam tego ale kiedyś tak i dostałam wtedy glubulki, antybiotyk i maść i walczylam z tym ponad miesiąc ... pewnie lekarka nie chciała ci antybiotyku przpisywać ale uważam że to glupota bo bez antybiotyku tego nie zwalczysz a to może zaszkodzić dziecku ale nie jestem tego pewna i czytalam też że infekcje w trakcie ciązy daje się zaleczyć do końca dopiero po porodzie ale tez nie jestem tego pewna radzę ci iść do innego ginekologa alebo nawet prywatnie do kogoś bo wszelkie zakarzenia w ciązy są niewskazane niedługo dwójeczka - to znaczy mama i dziecko czy bliźniaki? :)

Gość niedługo dwójeczka
mam już synka i teraz będzie drugie;-) to dopiero 10 tydzień, jeszcze tyle czasu muszę czekać żeby poznać płeć.

dwujeczka - rozumię cię ja tez nie mogę się doczekać, tym bardziej że rodzice jeszcze nie mają w ogóle wnuka a teściowie mają 3 wnuków ( 3 urodzi się w czerwcu ) ale u męża w rodzinie już 3 pokolenia są sami chłopcy teściowa ma 3 synów a bardzo chciała córkę i za bardzo nie wierzy że będę miała dziewczynkę ja mam nadal nadzieję bo tez bym chciała córcię... a ile twój synek ma lat?

Gość niedługo dwójeczka
też bardzo marzę o córeczce:-) ciąża ta nie była planowana bo Synek ma dopiero 9 miesięcy. chciałam trochę poczekać z drugim(mimo że po porodzie powiedziałam że więcej rodzić nie będę), ale los zrobił mi psikusa i nie ma wyjścia. teraz nawet sie cieszę, mimo że będzie ciężko. u mnie w rodzinie też dużo chłopców. może nam się uda mieć córy;-)

to faktycznie szybciutko, ale tak czasem bywa to trzymam za ciebie kciuki żebyś miała córeczkę ... a co do porodu musiałaś mieć ciężki skoro mówisz że nie chciałaś więcej rodzić...:P

Gość niedługo dwójeczka
JA TOBIE TEŻ ŻYCZĘ CÓRECZKI;-) no niestety miałam ciężki poród. mam nadzieję że drugi będzie lżejszy i szybszy.

każdy poród w zasadzie mówią że może być inny więc trzymajmy kciuki żeby nasze były lekkie i przyjemne. ma do ciebie pytanie bo ty już jesteś mamą ..czy będzie mi potrzebny laktator? bo ja będę w sumie cały czas w domu z dzieckiem to nie będę musiała ściągać pokarm na potem ale podobno i w innych przypadkach się przydaje ...co o tym sądzisz?

Gość niedługo dwójeczka
mi akurat przydał się już w szpitalu bo miałam problem z karmieniem, potem był niezbędny bo miałam zapalenie piersi i wtedy trzeba dużo odciągać, no i ja też odciągałam pokarm bo musiałam jeździć do szkoły. ale uważam że nie potrzebnie jest zaopatrywać się w takie rzeczy przed porodem bo może się nie przydać. jeżeli będzie ci w szpitalu potrzebny to może ci ktoś kupić i dostarczyć. mi przywiozła do szpitala siostra swój a potem zakupiłam elektryczny.

Gość niedługo dwójeczka
jeżeli chcesz jeszcze o coś zapytać to napewno odpisze tylko już nie dziś bo jadę do szkoły. pozdrawiam:-)

witam dwujeczka a chciałam się ciebie zapytać czy używałaś sterylizatora do butelek czy starymi sposobami wygotowywałaś bo w sumie sama nie wiem czy kupować coś takiego ???

Gość niedługo dwójeczka
jeżeli jeszcze tu zajrzysz to nie stosowłam sterylizatora. nową butelkę wygotowywałam a potem tylko wrzącą wodą przelewałam. uważam że to zbędny wydatek.

Gość brzemienna :)
Witajcie. Pozwólcie, że się przyłączę. Właśnie zaczęłam dwadni temu 17 tydzień. Termin porodu, jak na razie na 15 października (co wizyta u lekarza termin się troszeczkę zmienia). ok 21 tygodnie czeka mnie kolejne usg prenatalne i mam nadzieję, że będę już wiedziała kogo noszę pod sercem :) chcemy pójść razem z mężem na to badanie. Oby maluch chciał współpracować :) Ogólnie czuję się dobrze, zero mdłości, i żadnych takich. Jedyne co mnie trochę męczy to drożdże, które niestety są zmorą większości Pań w ciąży. Ale i z tym da się żyć :) Mam nadzieję, że topik nie zginie i będzie można od czasu do czasu wymienić się własnymi spostrzeżeniami. Pozdrawiam

dzięki dwójeczka właśnie też tak się zastanawialam czy to nie przesada ten sterylizator że zwykłe wyparzenie i dobre mycie nie wystarczy bo za sterylnie to tez nie dobrze.... brzemienna cześć !!! ja też nie mogę doczekać się poznania płci ale mam czekać do 30 .06.na 22 tydz robię wtedy usg 3D/4D bo jak poczekam do 22 tyg. to zapłacę 100 zł za to usg a jak bym chciała wcześniej takie usg to 200 zł ale widziałam filmiki z takich usg tu jest link http://www.ultramedica.pl/usg_4d_3d_ciazy_plodu.html a mogę się pochwalić że jak sobie leżałam wieczorem 09.05. to poczułam delikatne falowanie i pulsowanie jak przycisnęłam rękoma brzuch ale w ciągu dnia jak siedzę przy kompie pochylona czuję czasem bulgotanie jakby pływała mi w brzuchu mała rybka ale tylko czasem i jak się położę żeby poczuć dzidzię nie zawsze się udaje to chyba dość szybko bo to byl koniec 14 tyg.

witam serdecznie chciałabym się przyłączyć do was:) Termin mam na 28 Października. mamy już synka 17 miesięcznego także teraz z niecierpliwością czekamy na 2 maleństwo :)

Amarantowy serdeczne gratulacje:) Pamiętam jak niedawno zakładałaś topik dla staraczek a już jesteś w 14tyg:) Ja nadal się staram.

PRZYŁĄCZE SIĘ JESTEM W 17 TC TERMIN MAM NA 28.PAŹDZIERNIK..

Witam ewa1604 :) w naszym gronie. To jak zarazie według terminu przypada nam na ten sam dzień poród... :) ale znając życie to znów się ,,pokulam,, troszkę dłużej :( przy pierwszej ciąży synek urodził się 2 tygodnie po terminie). A jutro idziemy na kontrolę do gin. już nie mogę się doczekać mozliwe że maleństwo pokaże co kryje pomiędzy nogami...

Gość katarina763
witam, moj termin to 4 grudzien, jestem w 12 tyg. ciazy, chetnie sie przylacze do was.

witam was dziewczyny fanie że dołączacie :):) nelsi - drugie maleństwo fajnie trzeba mieć siłę na 2 takich maluchów :P ja też już nie mogę doczekać się poznania płci Gucci - nie pamiętam wprawdzie tego za bardzo bo moje topiki szybko zdychały:( ale bardzo dziękuję za gartulacje .... a dla ciebie fluidki żeby staranka jak najszybciej zaowocowały... 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 witam Ewa ty też 2 dzidzia a jak pierwsze dziecko ma na imię ? katarina - witamy serdecznie jak tam samopoczucie?

witam wszystkich... mój synek ma na imię Artur...i tak postanowiliśmy postarać się o rodzeństwo aby różnica nie była większa niż 3 lata no i się udało już przy 2 cyklu starań... moja pierwsza ciąża była była 11 dni po terminie i trwało dość długo bo 20 godz a w ostateczności zakonczona cc..... obecie nie wiem jak potoczy się mój teraźniejszy poród bo poród naturalny jest pod znakiem zapytania.. może stworzymy tabelKĘ imię.............wiek..........termin............miejsc............płeć.. ewa.............23l...........28.10.2010.....kuj-pomor..........????? jeżeli macie inne pomysły na tabelkę to przedstawcie...

ja jutro mam wizytę u pana G. i usg i inne badania wiec dowiem się czy wszystko dobrze a moze i poznam płeć....