Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a;ala

coś strasznego -próchnica

Polecane posty

Gość Sanitas prawdziwa
a tak powaznie sama mam prochnice , takie czarne dziury ale wstydzilam sie przyznac , moj facet sie smieje , ze mam miejsce na papierosa przynajmniej a mi jest wtedy tak smutno i przykro smutas.gif x To chyba była jakaś prowokacja, bo kto hoduje sobie próchnicę w czasach kiedy w sklepach jest zatrzęsienie past i szczotek do zębów? Chyba tylko jakiś przygłupawy gimbus który cały dzień żre cukierki a zębów nie myje żeby zrobić na złość mamie.

Gość kesaks
Hmmm... porządne szczotkowanie, zdrowa dieta, odpowiednia pasta - to podstawy dla utrzymania zębów w zdrowiu. Nie są tutaj potrzebne cudowne metody, lecz po prostu odpowiednie podejście do szczotkowania. Inne kwestie nie mają tutaj znaczenia.

Gość Zgość
Mój syn ma cztery lata i zaawansowaną pr*****ce butelkową - pół zęba mu się ukruszyło . Chodziłam z nim wielokrotnie do dentysty, ale on płakał uciekał z fotela . Jestem załamana

Gość mekintoszek
Dobra dieta przede wszystkim. Postarajcie się nauczyć dzieci jak należy szczotkować zęby, wprowadźcie pastę bez fluoru. Nie pomoże od razu, ale z czasem poprawa będzie widoczna.

Gość gość
Ja też mam niestety skłonność do próchnicy i średnio 2 razy w roku lecze zęby :( Teraz najczęściej chodzę do gabinetu http://www.truszel.pl/ w Bielsko-Białej ze względu na ceny i bardzo fajną Panią stomatolog.

Gość gość
Wiem co czujecie, moje dziecko też ma problemy z próchnicą ale to chyba rodzinne bo u mnie każdy ma tendencje do tego. Teraz chodzę z dzieckiem do http://www.hercka.pl/ w Gliwicach. Tam Pani doradziła nam lepszą szczoteczkę, specjalne pasty do zębów i widać poprawę.

Gość gość
Walka z próchnicą bywa trudna, dlatego lepiej od razu wybrać się do dentysty. Mój synek miał próchnicę i od razu poszłam z nim do gabinetu Medens w Warszawie i tam stomatolog się tym zajął. Stwierdził, że dobrze że od razu przyszłam, bo próchnica nie zdążyła się rozwinąć. I tak jak wspomniano wcześniej- zalecał regularne szczotkowanie zębów, odpwiednia pasta i szczoteczka też jest ważna. I na wszelki wypadek warto regularnie odwiedzać dentystę.

Gość gość
To prawda - ale nigdy nie jest to przypadkowe. Zazwyczaj chodzi o złą dietę i brak pielęgnacji. Podstawa to wyeliminowanie słodyczy, do tego dochodzi jeszcze odpowiednie szczotkowanie, pasta bez fluoru i wtedy te zęby powinny wyglądać normalnie, ale nic z dnia na dzień się nie zrobi.

Gość gość
No to trzeba jka najszybciej leczyc. Powiedz jej zeby zabrala synka do http://www.kuroczko.pl/ i leczyla to co sie da jeszcze uratowac. z prochnica nie ma zartow!

Gość gość
dokładnie, nie ma co zwlekać, jak się pojawia próchnica, czym prędzej trzeba wybrać się do dentysty. Ja od kilku lat chodzę do Bamedu, dzięki temu, że chodzę regularnie mam zdrowe zęby. Udało mi się wyleczyć wszystko i teraz mogę cieszyć się ładnym i pięknym uśmiechem.

Gość gość
Przede wszystkim zdrowe podejście do szczotkowania, a próchnicę można łatwo wyeliminować podstawami. Trzeba zwracać uwagę na odpowiednia dietę, dbać o kolejne kroki, nie zostawiać niczego samumu sobie i zobaczycie jak duże będą zmiany. Ale od razu cudownych efektów to się nie spodziewajcie.

Gość gość
Niestety próchnica jest zmorą naszych czasów. Wszystko jest do kupienia jak na tacy, ludzie przejadają się słodyczami, nie dbają o zęby dlatego mamy tyle ubytków w zębach. Ja już od dawna nie jem słodyczy ani przekąsek, czyszczę zęby 3 razy dziennie i chodzę na regularne wizyty do gabinetu www.popkoadam.pl dzięki czemu od pewnego czasu nie mam problemów z próchnicą.

Gość gość
Niestety próchnica u dzieci występuje coraz częściej :/ Systematyczne mycie zębów i regularne wizyty u stomatologa to podstawa! Ale to nie tylko. Musimy zwracać uwagę na to, co nasze dziecko je. Próchnica to choroba z którą trzeba walczyć nawet na mlecznych zębach. Tutaj jest wszystko fajnie opisane http://dbajousmiech.pl/prochnica-u-dzieci/. Pozdrawiam! :)

Gość gość
W dzisiejszych czasach próchnica to bardzo powszechna choroba. Jest tyle cukru i przetworzonej żywności, że jesteśmy nią atakowani z każdej strony. Ja też raz na rok lub dwa muszę leczyć zęba z próchnicy. Miesiąc temu byłam w gabinecie www.rojekdental.pl i miałam leczoną ósemkę.

Gość gość
Fakt, próchnica jest bardzo poważną chorobą. Najgorsze jest to, że można się nią zarazić. Ja bardzo staram się o to, żeby moje były w dobrej kondycji i staram się o nie dbać, jak najlepiej. Nie tylko szczotkuję i nitkuję, ale też co pół roku odwiedzam Bamed, żeby mieć pewność, że nic złego się tam z nimi nie dzieje.

Gość patulkama
no najlepiej, żeby uchronić się od próchnicy t regularna kontrola zębów, ja chodzę do dentysty na kontrolę co najmniej raz w roku, teraz idę do Lux Medu, sprawdzić co i jak, czy wszystko w porządku z zębami, ale każdy kto chce skorzystać może załapać się u nich na darmowe konsultacje do 15 października.

Gość gość
próchnica zaczyna się przez zakażenia bakteriami. O ile małe dzieci trudno się dostosowują do mycia zębów, to jest to możliwe. Są nawet środki do barwienia brudu na zębach na niebiesko. Jeśli względy finansowe nie są przeszkodą, to należy dobrać szczotkę O*B i czyścić, także wodą po jedzeniu. Nowe pokolenia nie muszą robić błędu, jedzenie to cukier, słodycze, soki owocowe , Cola. A NIE mięso, tłuszcz. Czyli prosto kotlet schabowy(lub z fileta drobiowego) może zastępować słodycze. A najlepiej jeść ananasy z kokosami. Jeśli chodzi o zasadę, do dentysty z !małymi! ubytkami, czyli na początku. Zęby mleczne tylko wypadają, nie są chore. Problem Polski.

Gość gość
Jeżeli wasze dziecko ma próchnicę to powinniście jak najszybciej udać się z nim do stomatologa. Od siebie mogę wam polecić gabinet stomatologiczny www.stomatologkalisz-swiec.pl, który znajduje się w Kaliszu. Zajmują się tam leczeniem próchnicy u dzieci i dorosłych.

Gość gość
Z próchnicą lepiej nie zwlekać i jak najszybciej udać się do sprawdzonego stomatologa, który zajmie się jej wyleczeniem. Jeżeli takiego poszukujecie to polecam wam udać się do www.unimedex.pl w Szczecinie. W tej klinice stomatologicznej wyleczyli mi próchnicę.

Gość gość
Nam doradzono po codziennym myciu zębów acidolac dentafix, który dba o mineralizację zębów. Staram się uniknąć kolejnego borowania zębów i płaczu. Dlatego tłumaczę dziecku co jest ważne i jak dbać o higienę jamy ustnej.

Gość gość
A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? Szukasz ciekawego kierunku i potrzebujesz legitymacji? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/9 Tarnów 143000350/796400893

Gość gość
Hey, ten dentafix jest super i do tego smaczny, co zachęca dzieciaki do profilaktyki. Dla mnie bardzo dobre rozwiązanie, tym bardziej, że ostatnie borowanie do najmilszych nie należało. Postanowiłam zrobić wszystko, żeby uniknąć kolejnej próchnicy.

Gość gość
Chyba chodzi o acidolac dentifix :) Moje dziecko bierze te tabletki od paru miesięcy, jak się okazało, że bardzo ząbki zaczęły mu się kruszyć

Gość wally

no tak próchnica jest straszna, dlatego ja, żeby nie mieć z nią problemu staram się zrobić wszystko, żeby jej nie mieć. Zaczynam o odpowiedniej higieny, ale też nie wyobrażam sobie tego, żeby w pełni o zęby zadbać, gdyby nie regularne wizyty w Bamedzie. Jak usunę kamień i sprawdzę, czy moje wysiłki przynoszą efekt czuję się spokojna, że dla swoich robię wszystko co mogę.