Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Ostuda, przebarwienia na twarzy - jak z tym walczyc?

Polecane posty

Gość gość
właśnie dobry specjalista i zabieg potrafią zdziałać cuda. Tutaj http://www.marekwasiluk.pl/usuwanie-przebarwien-efekty-zabiegow/ masz krótki ale bardzo fajny tekst o tym, jakie masz możliwości, bo jednak trzeba pamiętać, że zabieg zabiegowi nie równy. I trzeba dobierać odpowiednio do naszych potrzeb.

Gość ayris
Podobno na przebarwienia świetnie działąją te zabiegi http://www.instytutluisa.pl/uslugi/zabiegi-na-twarz/ Ja od dziecka mam przebarwienia ale jakoś nie myślałam o ich usunięciu. Chyba po prostu się przyzwyczaiłam. Przez krótki czas myślałam o ich zlikwidowaniu ale później stwierdziłam, ze byłoby mi ich szkoda

Gość gość
ja z przebarwieniami na twarzy po trądziku walczyłam bardzo długo, bo nic mi nie pomagało. Nieustannie niby cały czas coś brałam, czymś sie smarowałam. Teraz używam żelu Alaclarin i widzę już jakąś poprawę, blizny stopniowo bledną.

Gość gość
Też mam problem przebarwien i postanowiłam coś z tym zrobić. Poszłam do gab.kosmetycznego, gdzie kosmetolożka dokładnie obejrzała moją twarz, zaproponowała specjalistyczne zabiegi i doradziła jakie kremy mam używać, żeby uniknąć kolejnych przebarwień. Już jestem bardzo zadowolona z efektów, chociaż jestem w połowie kuracji. Polecam odwiedzić salon Beauty Premium w Poznaniu.

Gość agusia_a
Czy któraś z Was posiada do sprzedania expigment 4%?

Gość Peo
Najlepiej jest po prostu wybrać się do dobrego dermatologa, np. w centrum medycznym marki. Ja miałam kiepsko wyglądającą skórę, ale dzięki pomocy specjalisty się udało wszystko naprawić.

Gość olenna_ladyy
Ja miał1m przebarwienia i nic mi ni pomagała, wreszcie foto facial w dermamedziee zrobiłam- polecam każdej która się z tym zmaga:)

Gość gość
ja pozbyłam się moich przebarwień dzięki zabiegom laserowym, robiłam w bytomskiej klinice Amaryllis, polecam !!!!!

Gość gość
wizyta u dobrego lekarza będzie najlepszym wyjściem. A z mojego doświadczenia wynika, że nie ma lepszego niż dr Marek Wasiluk, potrafi sobie poradzić z każdym, nawet najtrudniejszym przypadkiem.

Gość gość
Zeby pozbyć się przebarwień musisz zacząc od codziennego używania kremu z filtrem 50 i nie martw się nie wszystkie są ciężkie i nie wszystkie zapychają pory. Oprócz tego idz do dobrego gabinetu kosmetycznego. Osobiście polecam zabiegi rozjaśniające z arbutyną i witaminą C. Jestem po serii takich zabiegów w salonie Beauty Premium w Poznaniu i moich przebarwień już praktycznie nie widać. Kupisz tam także wszystkie niezbędne profesjonalne kosmetyki do stosowania w domu.

Gość gość
Jest taka Pani Popławska z miejscowości Orla ul. Kleszczelowska 43, koło Bielska Podlaskiego woj podlaskie. Usuwa różne problemy i uzdrawia, już nie jednej dziwczynie pomogła w pozbyciu sie plam z twarzy. Trzeba jechac od poniedzialku do piatku i stanąc w kolejce najlepoej okolo 5 rano, ona przyjmuje od okolo 6:30 albo 7 rano. Wystarczy wpisac w google Szeptucha z Orli i poczytac wszystkie fora. Moj meil w razie czego agnieszkaostapiak@wp.pl

Gość francesca1
Bardzo dobrym laserem, jeśli chodzi o przebarwienia,dysponują w krakowskim salonie Vici Clinic. Jest to najbardziej skuteczny z nieinwazyjnych zabiegów laserowych- ResurFx. W Vici na pierwszy zabieg można otrzymać 50% rabat cenowy, warto skorzystać.

Gość gość
Witam mi pomaga krem AA laser white 20spf. Plamy są mniej widoczne i staram się nie wystawiać na promienie UV.

Gość gość
Walczyłam z nimi długo, ale ostatecznie trafiłam na maseczki Arbonne. Są rewelacyjne! W końcu udało mi się pozbyć problemu, choć już traciłam nadzieję. Tutaj http://www.rekowska.com można sobie o nich poczytać. Nie należą do najtańszych, więc warto zostać konsultantką i mieć je dużo taniej.

Gość gość
Od kosmetyków Arbonne można dostac podskórnych bąbli i bardzo zaszkodzić swojej cerze. Dla wszystkich chętnych - o tych kosmetykach pisała TOKSYCZNA KOSMETYCZKA. Wpiszcie sobie w google ARBONEE? STANOWCZE NIE. Zobaczycie co zawierają te drogie kosmetyki i przy okazji sprawdzicie pod postem jak konsultanci tej firmy obrzucają błotem autorkę wpisu za obnażenie prawdy o tych "wspaniałych" kosmetykach.

Gość magda1333
Z przebarwieniami to powiem szczerze, że ciężko jest sobie poradzić. Na pewno trzeba dobrego mądrego lekarza, który potrafi dobrać terapię pod typ przebarwienia. Mi pomogła dr Agnieszka Ledniowska. Indywidualne podejście i indywidualnie dobrane leczenie, bez smarowania kremów na chybił trafił, a nuż się uda...a tak niestety w niektórych gabinetach medycyny estetycznej działają.

Gość C est Charmant
Na przebarwienia twarzy - ostudę, plamy etc. polecam pić czystek, bratek polny - oczyszczają organizm i świetnie działają na cerę, a na samą skórę twarzy najtańszy i najskuteczniejszy sposób to około 9 zł - olej rycynowy i kominek zapachowy ok. 10 zł, olej trzeba podgrzać, ale nie na tyle by się poparzyć, można nakładać wacikiem kosmetycznym lub palcami na noc, jeśli wacik z gorącym olejem przytrzymacie dłużej powinien zadziałać skuteczniej, do tego podobne działanie ma olej z dzikiej róży. Stosowanie maści z witaminą A, co drugi dzień 4 zł w aptece. Jest też krem Epionce, ale kosztuje ok. 450zł i też działa. Miałam na twarzy ostudę, wyszła po antybiotykoterapii, w listopadzie. Walczyłam z nią kilka lat. W końcu znalazłam kilka sposobów domowych i tanich. A wydałam wcześniej górę hajsu na zabiegi, cudowne maści i kremy. Moja ostuda pokrywała prawie całą twarz - czoło, łuki brwiowe, kości policzkowe, nad ustami, na skroniach. Mimo grubego makijażu, dosłownie tony szpachli i tak zdarzało się, że ktoś podchodził, ślinił palec i zaczynał mi z czoła czy z policzków ścierać bo wyglądałam jak bym w węgiel wpadła. Dzisiaj z mojego makijażu został już tylko puder transparentny i odrobina podkładu w okolice niewyspanych oczu.

Gość C est Charmant
Dodam jeszcze, że w minionym 2016 roku, twardo od sezonu wiosennego do jesiennego siedziałam na słońcu non stop, bez filtrów i kremów. Nic nie wyszło, nic się nie przebarwiło, jest cacy.

Gość gość
Polecam white&beauty od Floslek. Super działa.

Też mam podobny problem. Niestety u mnie też lekarz powiedział, że nie da się tego wyleczyć... Jedyne co zauważyłam to, że jak stosuję serum lub toniki z witaminą C to po pewnym czasie plamki bledną. Co prawda nie oznacza to,że znikną...ale zawsze są mniej zauważalne i łatwiej jest mi je ukryć. Ja stosuję akurat ten środek https://idealna.pl/kosmetyki/pielegnacja-twarzy/koncentraty-serum-preparaty-punktowe/perfecta-fenomen-c-booster-wyrownanie-kolorytu-nawilzenie-i-odzywienie-na-dzien-i-na-noc/ ,ale myślę, że podobne też się sprawdzą. Pozdrawiam :)

Gość gość
faktycznie dobrze jest zgłosić się do lekarza, który dobierze dla nas najlepsze rozwiązanie :) U mnie sprawdził się Lightening Peel czyli peeling rozjaśniający. Trzeba tylko mieć na uwadze, że taki peeling może wykonywać tylko lekarz! po zabiegu trzeba intensywnie nawilżać skórę i unikać słońca, ale dla efektów warto :)

Gość danutasss
Cześć. Może pani dr Agnieszka Ledniowska coś pomoże. Ja u niej miałam robioną terapię przebarwień z wykorzystaniem cosmelanu i efekty są świetne. Plamy zniknęły gdzieś w 2 tygodniu już także długo na efekty nie musiałam czekać.

Gość malicka8
Polecałabym Wam dobry kosmetyk- krem Effaclar Duo+ La Roche Posai. Mam nadzieje ze dobrze napisałam :) Ale wiecie o co chodzi. Naprawdę rewelacyjny krem, bo naprawdę skutecznie działa i nie musicie sie stresowac tym czy przebarwienia znikną czy nie, bo znikną na pewno.

Gość gogoska3
unikanie słońca to jedno a niwelowanie tego przebarwienia drugie. jeśli nie ma przeciwwskazań to spróbuj po***tać jakiegoś lekarza medycyny estetycznej co by zaradził. Ja miałam przebarwienia na policzku ( po słońcu) i lightening peel bardzo pomógł - kilka serii i o kilka tonów jaśniejsze było to przebarwienie.