Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwkaaaa dla

smarujecie niemowlakom glowke oliwka?

Polecane posty

Gość oliwkaaaa dla

osobiscie wkurza mnie smarowanie glowki oliwka.efekt zadny...wiecej pozostaje na wlosach niz na skorze glowy...:/

Gość Ja smaruje
z tego wzgledu ze jak raz zaprzestalam zaraz ciemieniucha sie pojawila

na ciemieniuchę najlepsza jest olejuszka lub coś w tym rodzaju. Od pediatry wiem, że oliwka jest zbyt ostra i i tak nie zlikwiduje ciemieniuchy. Osobiście uważam, że jest bez sensu myć głowę dziecka, a potem ją natłuszczać oliwką.

Gość oliwkaaaa dla
mnie tez sie to wydaje bez sensu.moje dziecko nalezy do tych "kudlatych" i jak widze ta tlusta,lepiaca glowke to mi go zal.gdzies przeczytalam,ze mozna smarowac glowke przed kapiela,potem wyczesac i umyc wloski,ale nie wiem czy to dobre...

Ja właśnie tak robię. Najpierw smaruję potem wyczesuję i na końcu kąpie dziecko.... Wydaje mi się że lepiej właśnie tak niż dopiero po kąpieli.

Gość oliwkaaaa dla
Aniulka190088 myjesz szamponem i juz potem nic nie robisz z wloskami,nie smarujesz ponownie,ani nic?

Gość mama 9 miesiecznego synka
Nie smaruje i nigdy nie smarowalam. Moj synek nigdy nie mial ciemieniuchy. Poza tym ja rowniez nigdy nie smarowalam jego cialka oliwka, poniewaz nie ma suchej skorki i w takim wypadku uwazam takie zabiegi za zbedne. Od czasu do czasu - raz na kilka tygodni - dolewam do wanienki Balneum, a tak to zel do mycia dla maluszkow i koniec..

Gość djshjksdfsdf
NIgdy nie smarowałam dziecku ani główki ani ciałka. Przecież oliwki bardzo podrażniają!!! Przecież skórka nie oddycha :-/ Ja do wody wlewałam oliwy z oliwek jak się mojej małej lekko zaczęła łuszczyć i po kilku dniach skóra się zrobiła ładna, miękka i gładziutka. Główki po umyciu też nie oliwię. Jak mojej małej się zaczęła głóka łuszczyć to posmarowałam Bepanthenem, wyczesałam i na drugi dzień ani śladu :-) Polecam ten krem na ciemieniuchę. Jest na odparzenia i urazy, ale super nadaje się na ciemieniuchę. Nie podrażnia skóry. Nie polecam oliwek. To tak jak ja bym się wysmarowała cała i wiadomo, że mi będzie przeszkadzało to lepiące się ciało. Tak samo dziecko odczuwa.

Nie ma potrzeby abym znowu miała smarować... Przecież nie położę dziecka spać z tłustą główka.