Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramisu25

Okradł Was kiedyś ktoś bliski albo znajoma? Albo żerował na Was bezczelnie? :/

Polecane posty

Bo mój znajomy zaczyna sobie za dużo wyobrażać - mieszka na drugim końcu miasta i co chwile "wyprowadzisz mi jutro psa?" - jak mu powiedziałam "ok, ale w zamian mi pomyjesz okna" to chyba zrozumiał aluzje. Kiedyś ten sam znajomy pożyczył od mojego faceta 100 zł, a jak mieliśmy kryzys w związku to zadzwonił do niego i powiedział "nie oddam ci tej kasy bo skrzywdziłeś Natalie i ona potrzebuje bardziej mojej pomocy niż Ty" :D:D:D i mi też tej kasy oczywiście nie da i sobie ubzdurał, że nie musi jej oddawać bo pomagał mi podczas kryzysu w związku ;)

Gość MaxBear
dziwny znajomy, ale ja też mam paru takich, np. jeżdzą do pracy i się nie dorzucają do paliwa, a jak znalazłem sobie ludzi którzy zaczęli się dorzucać i przestałem brać tych co jeździli za darmo to się obrazili...

Gość Pani Ewelina 36
to ciekawe co powiecie o synusiach 30 sto letnich ktorzy żerują na swoich rodzicach... to jest dopiero patologia

Gość lolita lolitaaaa
mnie kiedyś okradła kumpela w moim własnym domu. poznałam ją przez koleżanke i nawet się z nią zaprzyjaźniłam. były wakacje, czasem szłam się przygotowac do łazienki na kilkanaście minut bo szłyśmy gdzieś np. a ona była u mnie w pokoju sama. i któregoś dnia zorientowałam się że ginie mi bielizna a dokładnie stringi. myślałam że zawieruszyła się w łazience czy w innej szufladzie ale nigdzie nie było. doszło do tego że poginęło mi około 14 par. wiem ze to śmieszne się wydaje ale tak bylo:) nawet posądziłam mojego kolegę że podbiera mi gatki. paranoja! aha i zginely mi tez: zegarek i 4 pierscionki. ktoregos dnia pojechałam z kuzynem nad wodę. była tam Sandra, ta moja pseudo-przyjaciolka jak się potem okazalo. miala na sobie spodniczke. podeszlam do niej i chcialam obejzec jej nowy tatuaz na nerkach i przypadkiem zobaczylam u niej wystajace stringi z różowym motylem z tyłu, dokładnie takie jakie miałam ja! pokłocialm sie znia, wszystkiego sie wyparla, nachodzilam ja w domu, zrobiłam jej wstyd przed sąsiadami i rodziną. po roku przyznała sie i nawet przyniosła mi zegarek. pierscionkow juz nie odzyskalam, no i do stringow kradziezy tez sie przyznała.. narobiłam jej wstydu na pol miasteczka. chętnie napisałabym jej imie i nazwisko tutaj ale nie bede az taka swinia;)

Gość gagatkowa
a mnie okradł mój narzeczony na 50 tys. zł. + zapierdzielił mi z domu mnóstwo rzeczy, oczywiście w życiu bym nie pomyślała, że może takie coś wywinąć ale widocznie nigdy nie wiadomo co w kim siedzi. Teraz on na szczęście siedzi.

Gość DariuszLondyn
najgorsze to sa laski ktore chca byc z facetem dla kasy a nic nie daja od siebie to jest dopiero popieprzone

Gość monika swaja
Moja znajoma ze studiów zażądała ode mnie 10 zł za podwiezienie do domu, oczywiście już po fakcie. Siedziałyśmy w pubie, była zima i wypadł mi autobus. Zaproponowała mi, że podwiozą mnie z chłopakiem (5 min jazdy), po czym skasowała mi za tą "przysługę" 10 zł. wcześniej w pubie postawiłam jej piwo za 7 zł i poczęstowałam swoimi papierosami... Gdy chciałam się od niej po tym odsunąć, obróciła kota ogonem, że chciałam ją wykorzystać i zapowiedziała, że mnie zniszczy.

Gość Taka sama***
Tiramisu25 i jeszcze to jest Twój znajomy?

no w sumie on jest w miare ok, ale czasem ma właśnie takie durne zagrywki....

Spotykaja sie kumle na miescie i jeden mowi: -Wiesz... Gadalem z zona i niestety nie bedziesz mogl juz do nas przychodzic.. A:Dlaczego? B: Bo po Twojej ostatniej wizycie zginel zonie portfel. A: Ale ja przeciez nie wziolem, no cos Ty! Ja? Nigdy! B: Wiem, wiem, bo juz sie znalazl. A: To dlaczego nie moge przychodzic? B: A wiesz...taki jakis niesmak pozostal.

Gość Taka sama***
Od takich to sio ! Co za ludzie.

Gość syn mojego męża.............
kiedys wprowadzil sie do nas syn mojego meza z jego pierwszego malzenstwa z dziewczyna. mialo byc tylko na chwile - trwalo prawie rok. jedzenia nigdy nie kupili, za zadne rachunki nigdy nie zaplacili ( rachunek za telefon przyszedl na ponad 800 zl.) w weekendy chetnie zabierali sie z nami, na ryby, do pubu itp. ale zawsze na koszt taty...ode mnie brali pieniadze na bilety, czekali az przyniose do domu zakupy i oczywiscie ugotuje im obiad, a sami nawet kubka po kawie nie potrafili zaniesc do zmywarki. lazienke umyli dokladnie dwa razy w ciagu roku...naprawde blyszczalo w srodku, ale tez szybko uslyszalam ze oni umieja sprzatac ale nie chce im sie tego robic..."ciagle to samo" - powiedzieli. w koncu wyprowadzili sie na swoje i nawet nas nie zaprosili na "parapetowke", potem uslyszelismy ze jestem bardzo niemila i niegoscinna ??? (naprawde zachodze w glowe na czym to opieraja, chyba problem polega na tym, ze nie zanosilam im w kazda sobote czystej poscieli do pokoju...)zakonczylo sie na tym ze nie odzywaja sie do nas juz kilka lat. syn mojego meza jeszcze wczesniej zdazyl mu rozbic samochod, sprzedac skuter i ukrasc rower z ogrodka wartosci kilku tysiecy zl. nie ma to jak rodzina....

Ja jestem przykładem takiego człowieka, który żeruje na innych. A najgorsze, że tym innym jest mój najukochańszy facet, który mnie utrzymuje. Nie mogę znaleźć odpowiedniej pracy, a byle jakiej nie chce.Co zrobić.

Gość Taka sama***
Ja rozumiem, że czasem przez jakiś czas tak się dzieje, że ktoś na kimś żeruje ale żeby tak nieustannie?

Ja uważam, że jak się z kimś mieszka to można sobie żerować dowoli, wkońcu wszystko w domu jest wspólne. Czemu mam kupować cukier czy jedzenie skoro robi to mój facet?

a wy niby nie KRADNIECIE W PRACY ????????????????? czym się różni wykręcenie żarówki w pracy od zjedzenia ciotce kiełbasy? Na jedno złodziejstwo macie przyzwolenie, a na inne już nie?

A ja uwolnilam sie od kolezanki, ktora zerowala na moim zyciu. Taka sie napraszala, ze myslalam ze zwariuje! Doslo do tego , ze musialam klamac, ze w weekend jade do tesciow, albo cos musimy tam robic... Ciagle musialam sie wykrecac, bo byla strasznie meczaca. A nawet jak powiedzialam, ze np. idziemy do tych tesciow, to potrafila mi zaplanowac to inaczej. "A to pojdziesz sobie kiedy indziej, a juto przyjdz do mnie. Albo jutro przyjdz rano, a po poludniu do tesciow!" Oooooooooo to mnie wkur... nie dosc , ze klamala , to jeszcze musiaam bardziej sie w to wplatywac, zeby jakos z tego wybrnac.

ja nie kradnę w pracy.. nie będę przecież okradał sam siebie :classic_cool: a kiełbasy tez nie jadam...

Dori30: ale nie napisalas na czym konkretnie polegalo jej dzialanie... okradala cie? wyzyskiwala (np kupowalas jej coś?)

Gość gagatkowa
jak napisałam teraz mój ex jest w ZK i pewnie nie prędko wyjdzie, wcześniej złożyłam wniosek do prokuratury

Gość Taka sama***
Dori znam to bardzo dobrze, bo też mam taką znajomą poznaną zresztą niedawno w szpitalu, która ciągle się do mnie wprasza i to na weekend wraz z dzieckiem zresztą. Już nie wiem jak mam się wykręcać, bo ja mogę z nią pogadać ale nie chcę jej na noc.

a mój chłopak ukradł mi wibrator i dildo ;(

Gość Taka sama***
Widać potrzebował tego wibratora :P

Gość zasmucona dziewczyna
Witam,ja mam nieco odmienną sytuacje, która w ostatnim czasie przekłada się na moją znajomość:(.Od poł roku jestem z mężczyzną, który jest po rozwodzie,płaci alimenty 1.000 zł(wyrok sądu) i dobrowolnie opłaca czynsz za mieszkanie byłej żonie-nadmieniam, iż nie mieszka tam już od 2 lat.Za to po codziennej wizycie u dziecka jest wieczorem i pomieszkuje u mnie w tygodniu (pon-pt.)bez ponoszenia opłat z żadnego tytułu.To moja wina,że nie zauwazam tej sytuacji,choć już napąknęłam,że to chore by płacił czynsz za tamto mieszkanie.Doradźcie co robić,tracę radość z Nas.

A no wlasnie... dlugo by pisac. Np. nigdy na spacery, czy wypady typu basen, nie brala "zapominala" dla swojego dziecka jedzenie, czy picie. A , ze jej dziecko potrafilo wtrabic w mgnieniu oka cala paczke ciastek, mojej nie zostawalo nic. Picie tez musialam zawsze dzielic. Nie miala zadnego taktu i wyczucia. Juz widziala, ze jestem zla, juz nawet mowilam jej wielokrotnie o tym, ze ja nie moge napakowac do wozka prowiantu dla wszystkich dzien w dzien. Ale sytuacja sie i tak powtarzala. U mnie przesiadywala i wypijala litrami kawe. Jej mala szalala po calym domu i wszystko psula, a ja latalam za nia. Glupio mi bylo na nia krzyczec. Musialam ja normalnie nie raz wypraszac bez owijania, bo owijania nie rozumiala! Nie mialam w ogole czasu dla siebie, na zakupy, czy co kolwiek. Meczyla mnie psychicznie. Stwarzala taka stresowa atmosfere. Mozna byloby wiele wymieniac...

Gość isssiiiiii
A ja kiedyś miałam faceta,któremu pożyczyłam 100,to było z 10 lat temu,a jak się rozeszliśmy to powiedział do naszej wspólnej kumpeli,że mi nie odda bo i tak za dużo na mnie wydał :(( (mam na myśli dwie kolacje w restauracji)

I wlasnie to , ze musialam jej wprost mowic wiele rzeczy, czy wykrecac sie, zeby poprostu odpoczac (nie potrafie tak, bo mi glupio zawsze bylo)sproawilo, ze ktoregos dnia wybuchlam i sie na nia wydarlam. I powiedzialam , ze to koniec. Ja juz nie moge.

Gość radus
Ja sobie na to nie pozwalam ale kiedys... Kuzynka i jej fagas obibok pokółcili się,mieszkał u niej 2 lata za nic nie płacił, nie pracował za to zadomowił się na dobre,obraził się a w takich momentach zawsze się wyprowadza i tak było tym razem . Chciał zabrac wszystkie swoje rzeczy i zawiezc do swojego domu ale nie miał jak,bo za dużo tego było. Kuzynka pożyczyła mu swoje auto i miał je odstawic następnego dnia i wrócic do siebie pociągiem. Dni mijały a auta nie zwracał! Zdenerwowana kuzynka dzwoniła do niego i nie odbierał, wysyłała sms-y i to dopiero go chyba zmobilizowało i odebrał telefon. Ona się go pyta kiedy zamierza oddac jej auto a on jej gada że jak chce to ma sobie przyjechac i zabrac . Pojechałem z nią. Po dwóch tygodniach fagas wrócił i znowu żeruje na głupiej naiwnej .Nie pracuje a żyje i to dobrze a ona żeby było śmieszniej płaci za niego alimenty na dziecko z poprzedniego związku .