Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słabo mi się robi

Komorowski u Tomasza Lisa

Polecane posty

Jesli chodzi o jakieś wyższe tytuły naukowe, otrzymał doktorat honoris causa Hebrew College w Baltimore (podkreślam że nie jest to tytuł naukowy) .. można tu nadmienić, że Lech Wałęsa otrzymał 15 honorowych doktoratów, stąd prosty wniosek, że taki z Bartoszewskiego profesor, jak z Wałęsy doktor ..

Nie znam osobiście pana Kaczyńskiego (kto wcześniej pytał..), znam kilku posłów PiS-u i wiem z ich relacji że to człowiek sympatyczny i kulturalny,... No trudno żeby posłowie PiSu inaczej mówili o swoim szefie :D

Dlaczego mieliby nie mówić inaczej ? to nie jest informacja medialna, acz prywatna .. sądzę że w rozmowach prywatnych mało kto wyraża się uniżenie i grzecznie o swoim szefie jeżeli ten na to nie zasługuje ..

Idąc tym torem pamiętaj, że pan Kaczyński robił doktorat u znanego marksisty. Prosiłam o te zasługi dla Solidarności. Napiszesz je???

kreska - ustawe o IPN podpisał bo mu IPN numer wywineło. Wbrew wczesniejszym ustaleniom. Ja nie slyszalam zeby się nie zgadzal na debatę... Dlaczego w ogole nie odniosłaś się do zwiazkow Kaczynskiego z Rydzykiem? do mieszania kosciola w politykę? To że kaczynski prywatnie jest mily i kulturalny guzik mnie interesuje, jako polityk jest zbyt agresywny, dzielący i fanatyczny

do iftar : wymieniłam wcześniej te zasługi, o których wiem i które w jakimś stopniu wpłynęły na mojego podejście do osoby pana Kaczyńskiego, jak również przekonuje mnie fakt, że Solidarność w obecnych wyborach prezydenckich poparła jego kandydaturę. a co do tego filmu na youtube .. no to po kolei .. 1 . Podejrzliwość - dlaczego podejrzenie, że katastrofa rządowego samolotu mogła być wynikiem zamachu jest czymś dziwnym i nie na miejscu ? Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy nawet katastrofy cywilnych samolotów są badane również pod tym kątem, a w tym wypadku takowej możliwości nawet nie wzięto pod uwagę ? I dlaczego autor użył sformułowania "prozaiczne wydarzenie", wklejając następnie zdjęcia i materiały z katastrofy samolotu w Smoleńsku ? 2. Egocentryzm - dlaczego "świat wyborcy PiS" ? czy autor nie zauważył ilu polityków, dziennikarzy , duchowieństwa sprzeciwia się lustracji ? Sądzę, że nie z pobudek czysto ideologicznych, ale aby chronić własną skórę ... 3. Mania wielkości - z tego co zdążyłam zauważyć to najbardziej agresywni i najgłośniejsi są ludzie popierający PO, wystarczy poczytać fora i wiele obraźliwych sformułowań, zwrotów itp pod adresem zarówno polityków PiS-u, jak i jego elektoratu .. 4. Wrogość do mniejszości - akurat w tym tekście nie znalazłam żadnego konstruktywnego argumentu, jedynie osobiste przemyślenia autora, zwłaszcza stwierdzenie że elektorat PiS nie ma poczucia humoru i latwo się denerwuje mnie rozbroiło .. ;) Zwlaszcza to zdjęcie tego bliżej nieokreślonego starszego pana (autor zna poglądy polityczne tego pana ? ) z wyszczerzonymi zębami :D 5. Lęk przed zniewolenie - chciałabym przypomnieć, że oprócz okresu rozbiorów (jakieś 123 lata kiedy Polski nie było na mapach), który dla kogoś może kojarzyć się z zakurzoną przeszłością, ludzie w wieku 30+ pamiętają wojnę, pamiętają komunizm, stan wojenny, lata właśnie tego zniewolenia , więc nie dziwi mnie że wydarzenia przypominające im ten okres (jak choćby rodząca się wielka miłość Polsko - Rosyjska) wywołuje u nich złe wspomnienia .. natomiast nie widzę w tym nietolerancji którą zarzuca autor .. Dalsza część to po prostu wolna interpretacja autora tego filmiku, a że mamy wolność słowa i przekonań, to już jego sprawa .. ;)

Jaki numer wywinęło IPN Komorowskiemu ;> Co do debaty, wystarczy poczytać portale internetowe, faktem jest że Komorowski na debatę się nie godzi. Co do związków Kaczyńskiego z Rydzykiem .. ma ktoś jakieś bliższe dane na ten temat ? :) bo oprócz uczestnictwa w mszach i głosach poparcia dla radia Maryja, to ja innych związków nie kojarzę, a jakoś wolę Rydzyka niż bliższe związki z Jaruzelskim .. Co do agresywności jako polityka, jak już wspominałam, wizerunek można po prostu stworzyć, poprzez pokazywanie wybiórczych materiałów itd, ale to już temat dla specjalistów od wizerunku ...

Gość Czytam SMS-y
Kaczyński nie jest czysty-Kresko -zapomniałaś o PC o umarzanych długach,o przekrętach? O tym jak jego Fundacja Prasowa Solidarność uwłaszczyła się na państwowym majątku? o przedawnionych aferach.Teraz kreuje się na ojca narodu ale to maska założona na chwilę.To mały mściwy człowiek z wielkim ego.A co do dorobku prof. Bartoszewskiego -naukowego,zawodowego można by obdzielić nim wielu .Ale nie o nim tu mowa.

Gość musztarda o małym rozumku
ty nadal nie widzisz że Jarosław zwracał się do Rosjan jako narodu??? do ludzi ???????? do słowian a nie do partii, do polityków do putina i niedzwiedzia?????? to naprawde gratuluję ograniczoności i klapek na oczach, kupie takie mojemu koniowi żeby sie nie płoszył na widok debili... Jarosław wyraźnie zwrócił się do Rosjan celowo pomijając góre!!! on nie bedzie sowietom lizac tylka

Gość Czytam SMS-y
Do Kreska-i wystarczy,że popiera Radio Maryja .Jak ktoś popiera np .przemoc w rodzinie to też można wyrobić sobie opinię o nim jako człowieku.Popiera radio czyli aprobuje zamęt,nienawiść,podejrzliwość pod otoczką jedynej,prawdziwej miłości do bliżniego

Gość jenk
Musztarda-czyli idąc Twoim tokiem rozumowania-politycy ,partie to nie naród,nie ludzie? No tak oni to nadludzie .Gratuluję.

Gość fubu1992
chcieliście Irlandie to macie:D U nich deszczowo i u nas też:]

nie czytam portali, slyszalam co on sam mowil. co do zwiazkow z Rydzykiem - ja nie sugerowałam wspolnych interesów. Chodziło mi o to że on popiera i sam korzysta z poparcia tego radia. Jesli tobie to nie przeszkadza, to konczę dyskusję bo nie ma ona sensu. a co do numeru, poszukaj w necie na wiadomościach, nie chce mi sie elaboratów tu pisać. a w kwestii samej solidarnosci, pusty smiech mnie ogarnia. To nie jest ten ruch co kiedyś nie chce tu rzucać epitetami. Jesli oni kogos popierają to ja ide w drugą stronę... co do samego Jaruzelskiego, doceniam go za fakt ze został w kraju i bierze odpowiedzialnosc za to co zrobił.

a poza tym to ja już serdecznie mam dość tego kto jest umoczony a kto nie, kto sie z kosciołem brata, kto co robił w PRLu, głęboko w dupie to mam. Niech sie wreszcie wezmą za reforme finansow publicznych bo skonczymy gorzej niz Grecja! Niech wreszcie zaczna mowic co będzie a nie co było!

fubu1992 - i tu się kończą podobieństwa .. Ehh co do radia Maryja, to rzadko słucham, chyba że jakaś audycja mnie zaciekawi .. dziwią mnie te nagonki na RM, biorąc pod uwagę że więcej zamętu i niejasności widzę choćby w przekazach TVN-u czy wyborczej .. Solidarność to ciągle ten sam ruch, o tych samych zasadach i ideałach, zmieniają się ludzie (to chyba logiczne.. ), a co do tego że pozostają przy swoich ideałach, wystarczy spojrzeć na fakt, że ani ś.p. Walentynowicz, ani Gwiazda, ani obecnie Śniadek nie chcieli i nie chcą mieć z Wałęsą nic wspólnego .. no ale to temat na osobną dyskusję z serii "jak to własnymi ręcami komunizm obaliłem .." Nie znam żadnego numeru jaki wywinął IPN, i to Komorowskiemu w dodatku, wiem natomiast co wynika z podpisanej przez niego ustawy "cywilizującej IPN" jak to się wyraził jeden z posłów .. Został poszerzony dostęp do akt tajnych współpracowników .. właśnie o tych współpracowników, słowem każdy osobiście zainteresowany może sobie spokojnie wziąć swoją teczkę, przejrzeć, zobaczyć co się zachowało, zapoznać się z materiałem dowodowym, być może nieco zmiejszyć objętość swojej teczki jak swojego czasu agent TW Bolek .. Na takiej samej zasadzie jak docenia się fakt że Jaruzelski został w kraju można docenić fakt, że (jak to ktoś żartobliwie ujął) Obama udaremnił zamach terrorystyczny zostając grać w golfa zamiast przyjechać na pogrzeb do Krakowa ..

Gość fubu1992
roziumkana jeżeli kaczyński był taki agresywny to powiedz mi jaką postawe kreuję Komorowski?

Gość fubu1992
no bo na tym się kończą Co jak co, ale najwięcej do gadania mają Ci co nie słuchają radia Maryja. Szkoda , że nikt nie wspomina tego co wyprawiał TVN za czasów L. Kaczyńskiego

" rozciumkana na maxa a poza tym to ja już serdecznie mam dość tego kto jest umoczony a kto nie, kto sie z kosciołem brata, kto co robił w PRLu, głęboko w dupie to mam. Niech sie wreszcie wezmą za reforme finansow publicznych .." I tu właśnie leży problem.. Bo przez to że rządzą ludzie "umoczeni", powiązani siecią zależności, za które muszą się wypłacać, bardzo ciężko przeprowadzić reformy jakiekolwiek, bo w takim wypadku dana osoba mająca potencjalną możliwość przeprowadzenia zmian i reform ma związane ręcę, i musi dbać o interes tego, od kogo jest zależna,a nie o interes państwa .. takie są efekty "grubej kreski" po okrągłym stole ..

Gość fubu1992
och biedny ten Komorowski, ale To IPN było złe Wiedział co robić ostatnio z tym IPNem, teraz PO nie musi się bać o swoje tyłki Pytam się Gdzie jest teraz pan Tusk, Pan Palikot?

Gość fubu1992
Nie moge zrozumieć czemu w szkolach ciągle jest nagonka że pan Wałęsa obalił komune? Bo mnie się wydaje , że jednak miał ludzi od tego np panią Walentynowicz, pana Kaczyńskiego , a sam Tylko się wystawiał na pokaz...

Komorowski nie jest agresywny, jest jednym z bardziej stonowanych polityków. Kaczyński to ten sam typ co np Niesiołowski tylko nieco inny sposób działania. Ja nie jestem fanką ani Komorowskiego ani PO, politykę traktuję jako bagno. Ale mam głos i go oddam bo o to walczyli moi rodzice. W Solidarnosci z ktorej się szybko pozniej wypisali. I jakoś nie przemawiają do mnie rozróby zwiazkow pod sejmem z paleniem opon włącznie.

Gość fubu1992
Rozciumkana a czemu TVN propaguję PO??? Jeśli mówisz , że Kaczyński kkorzysta z radia Maryja to przepraszam, czegoś tu nie rozumiem.

Gość fubu1992
Komorowski zachowuje się jak bufon. Sam wykorzystywał sytuację żałoby do swojej kampanii wyborczej w przemówieniach... W tym człowieku nie ma z deka uczucia. JEstem pewna, że jeśli komor dojdzie do władzy to będzie lizał d*pe Putinowi... a nie o to tu chodzi...

Gość jedynka to program
bardzo wdzięczny Kaczyńskiemu-dalej abonament jest,bo za zupełną likwidacją był własnie Kaczor(zawetował) i programy prokatolickie nie sa już zagrożone!,to tez dlatego 1,2 sa b wdzieczne!!!!

Gość ad grubej kreski
"takie są efekty "grubej kreski" po okrągłym stole .. " to ja się pytam gdzie wtedy byli Kaczyńscy niby teraz wielce dbajacy o rozliczenie z przeszłością? ... bo z tego co ja pamiętam to stali za Wałęsą :P a po 10 latach ich olśniło - HIPOKRYZJA DO N-TEJ!

Gość po Zimnej...
Żałujecie,że Tusk nie startuje?

Gość Polska sprawiedliwa
Jeżeli Kaczyński wygra wybory to znów będziemy dumni że jesteśmy Polakami,dlatego że on zawsze wie co powiedziec w każdej sytuacji.Napewno nie będzie się przed nikim płaszczyl bo on ma honor i jest przy tym bardzo mądry.Jest też dość energiczny a to że nie zalożyl rodziny to tym bardziej może zaangażować się w politykę.Cieszę się że dużo osób go popiera.

Gość fubu1992
zgadzam się !:)

Z tego co ja pamiętam, to byli za lustracją i dekomunizacją ( można obejrzeć dokument "nocna zmiana" , na youtube zdaje się jest, przebieg obrad okrągłego stołu itd, autentyczne materiały filmowe.. ), a Wałęsa nie od razu "ujawnil" się ze swoimi poczynaniami jako TW Bolek ..

Gość _______________a______________
po co wy się sugerujecie w ogóle sondażami przeprowadzonymi na 500osobach???, wiecie jak takie sondaże wyglądają? bo chyba nie;/ Jakoś nie dziwi mnie fakt, że tu na kafe jest duże poparcie dla Kaczora przecież tu same dewoty siedzą:D