Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słabo mi się robi

Komorowski u Tomasza Lisa

Polecane posty

Gość To może ja......
Dla mnie Kwaśniewska to taka lukrowana lalka na pokaz. Wolałam już ś.p. Marię Kaczyńską - naturalna, uśmiechnięta i znała 4 języki. Pani Komorowska natoomiast powinna się odchudzić i to jak najszybciej. Kaczyński nie ma żony. Więc tu problem mamy z głowy :-)

Na prezydenta nie wybiera się kandydata ze szczerego współczucia, nie wybiera się kogoś kto ładnie wygląda czy miło się w garniturze prezentuje,a już tymbardziej glupi wydaje mi się pomysł żeby głosować na kogoś na złość innym, bo to najczęściej kończy się tragicznie ... Osobiście głosuję na Jarosława Kaczyńskiego, i nie dlatego że mi go żal bo mu zginął brat i bratowa, ani nei dlatego że Komorowski jest człowiekiem nadętnym i sprawia wrażenie bufona .. chcę na niego głosować, bo wiem jakim jest człowiekiem, wiem ile zdziałał dla Solidarności (i blagam, bez komentarzy jak to Wałęsa komunę obalił z Solidarnością, bo sama Solidarność go wyrzuciła jakiś czas temu, co mnie specjalnie nie dziwi biorąc pod uwagę jego przeszłość i dokonania jako Bolka .. ), szanuje jego wykształcenie (jest doktorem prawa), mam pewność że nie jest "umoczony" we współpracę z sowieckimi służbami .. A pozatym .. tak na zdrową logikę, czy człowiek, któremu miesiąc temu zginął brat, bratowa, przyjaciele z partii i innych ugrupować, "pcha się" do polityki żeby zarobić ? po władzę ? Jestem przekonana że jego hasło wyborcze, to właśnie sedno tego co on teraz czuje .. "Polska jest najważniejsza"

kreska wypunktuj mi, proszę, to co Kaczyński zrobił dla Solidarności.

Teges, teges, nie martw się. Przeczytaj co piszesz.... Szopenowa Osłabia mnie, jak ludzie Komora - Króla Słupków (a także on sam we własnej osobie) marudzą, jakie to ciężkie zadanie, tyle obowiązków, tyle pełnionych fukncji naraz. Kaczyński stracił najbliższą rodzinę - on jest w trudnej sytuacji, ale o tym cicho. O tym tylko - "po trupach do celu" (Pan z Izraela i Pan z Rosji). Na czyim miejscu wolelibyście się znaleźć? Niech Komor z czegoś zrezygnuje, nikt go na siłę tam nie trzyma, a jak wiadomo, lepiej robić coś raz a dobrze (ekhm... ) To niech J. Kaczyński nie kandyduje skoro ma taką tragiczną sytuację. Ktoś mu każe? Tak, wiem, Jego wewnętrzny imperatyw nakazuje mu kontynuować dzieło śp. Brata.

Kompromitujesz się oklepanymi hasłami. Poza tym, jeśli wybierasz kandydata pod wzgląd na pierwszą damę to współczuję :classic_cool: Dodam tylko, że jesteś trochę niedoinformowana, i w przypadku zwycięstwa Kaczyńskiego pierwsza dama będzie, więc niech cię o to głowa nie boli :P 🖐️

Ha, ha... to kiedy ślub? Czy z bratanicą będzie sprawował władzę?

był redaktorem naczelnym tygodnika solidarność, gazety niezależnej, co w czasach PRL-u wiązało się z szeregiem zagrożeń ze strony władz komunistycznych, razem ze swoim bratem organizowali szkolenia dla pracowników stoczni z dziedziny prawa, co sprawiało że Ci ludzie byli bardziej świadomi tego, co im się należy, za wsparciem Solidarności założył ugrupowanie policztyczne "porozumienie centrum", które jako jedyna partia domagało się lustracji po obradach okrągłego stołu .. przykładów jego działalności dla wolnej, suwerennej Polski można by tak wymieniać, zainteresowanych odsyłam do stron z biografiami ..

Musztarda, a czy słyszałaś choć raz, żeby on się skarżył, tak jak robi to Król Słupków? Bo ja nie

Musztarda, będzie osoba, sprawująca funkcję pierwszej damy. Tak jak teraz myśliwy pełni funkcję prezydenta. To naprawdę takie trudne? 🖐️

Nie rozumiem tych co się czepiają, że nie ma żony .. wielu wybitnych przedstawicieli państw żon nie miało, i jakoś nikt na tym nie ucierpiał .. poza tym prezydent to nie maskotka narodowa, a głowa państwa.. może ktoś się wypowie dlaczego np Komorowski ma zostać prezydentem, tylko może jakieś bardziej konstruktywne argumenty od "przecz z kaczyzmem, żeby Kaczor nie wygrał" .. ?

Nie słyszałam. Niczego nie słyszałam, bo się szanowny pan ogranicza do podziękowań, szczególnie te dla Rosjan mnie urzekły.

Gość To może ja......
A mnie cały czas zastanawia jedno: Codziennie na świecie wylatuje tysiące samolotów. Z Polski po raz pierwszy w historii wyleciała delagacja w takim składzie. I wyszczyscy zginęli. Czy to nie dziwne?

Nie wiem dlaczego mówisz "Myśliwy", ja nie ośmieliłabym się mówić "Kaczor" albo co gorzej "Pisior". Komorowski pełni obowiązki Prezydenta RP, bo tak mu nakazuje Konstytucja, nie wybrał sobie tej roli.

I oświeć mnie proszę co do pierwszej damy, serio mówię. Nie jest to element niezbędny i konieczny Prezydentury, Konstytucja o tym nie mówi, ale chciałabym wiedzieć kto będzie pojawiał się u boku. Nikt?

kresko tygodnik Solidarność powstał w kwietniu 1981 i wychodził do grudnia. Potem został zawieszony do 89 roku. Jarosław Kaczyński był jego naczelnym w latach 1989-90, kiedy to już nie musiał walczyc z PRlem.

__Kreska__ Nie rozumiem tych co się czepiają, że nie ma żony .. wielu wybitnych przedstawicieli państw żon nie miało, i jakoś nikt na tym nie ucierpiał .. poza tym prezydent to nie maskotka narodowa, a głowa państwa.. może ktoś się wypowie dlaczego np Komorowski ma zostać prezydentem, tylko może jakieś bardziej konstruktywne argumenty od "przecz z kaczyzmem, żeby Kaczor nie wygrał" .. ? Kreska, to, że się wypowiadam przeciwko Kaczyńskiemu, nie znaczy, że popieram Komorowskiego. :) Dla mnie jest tyle przeciw kandydaturze Kaczyńskiego, że samo to kieruje mnie do zupełnie innej urny. I nie każ mi proszę wymieniać tych wszystkich argumentów, bo już to padało sto razy, nie chcę znowu słyszeć, że się powtarzam. Tak dokładnie w moim przypadku będzie, żeby .... nie wygrał.

Nie wybrał musztardo, ale ciągle podkreśla jak mu ciężko .. sądzę że Kaczyńskiemu jest ciężej nieco w obecnej sytuacji, a jakoś nie slyszałam słowa skargi .. Ponawiam pytanie do osób opowiadających się za kandydaturą Bronisława Komorowskiego, dlaczego chcecie na niego głosować ? może ktoś mnie przekona do zmiany zdania ?

bgt,lo - podręcznikowy wyborca PełO :D Zero argumentów, powtarza tylko zasłyszane hasła. "Ja najchętniej bym zagłosowała na Kwaśniewskiego jak to ktoś wcześniej napisał, umiał się zachować itd. (wpadki się każdemu zdarzają jesteśmy tylko ludźmi )" Ty jego pijactwo i brak honoru nazywasz "wpadką"? Wpadką może być co najwyżej przekręcenie zdania czy słowa (co za czasów prezydentury L. Kaczyńskiego nazywane było "kompromitacją narodu") "a teraz co z żalu i współczucia pójdziecie na Niego głosować" Zapewniam cię, że większość głosowałaby na PiS tak czy inaczej 🖐️ "Nie słyszałam. Niczego nie słyszałam." Więc o czym chcesz rozmawiać? :D "Nie wiem dlaczego mówisz "Myśliwy" Hmm, pomyślmy. Może dlatego, bo.. bo.. jest myśliwym? :classic_cool:

To może ja...... A mnie cały czas zastanawia jedno: Codziennie na świecie wylatuje tysiące samolotów . Z Polski po raz pierwszy w historii wyleciała delagacja w takim składzie. I wyszczyscy zginęli. Czy to nie dziwne? Dziwne, ale to nie ten topik. Dyskusja na temat ataku UFO toczy na topiku o Smoleńsku.

"Nie wiem dlaczego mówisz "Myśliwy" Hmm, pomyślmy. Może dlatego, bo.. bo.. jest myśliwym? Ty naprawdę taka ograniczona Jesteś, czy udajesz????

Potępiam zabijanie zwierząt dla rozrywki, jeśli dlatego jestem "ograniczona", to proszę :D

I po co ta kłótnia ? ja ciągle czekam na jakiś rzeczowy argument który sprawi że uznam że głosowanie na Kaczyńskiego jest szkodą dla Polski, i może ktoś napisze dlaczego pan Komorowski jest lepszym kandydatem .. ? Argument "by żylo się lepiej" już pojawił się jakiś czas temu, i trochę nie wypalił .. ;)

wtrącę słówko :) mnie najbardziej dziwi zarzut wobec Komorowskiego, że nie ma charyzmy. Jak sobie przypomne wielkich przywódców, którzy mieli charyzmę to się zaczynam bać. Bo Kaczyński charyzmę ma.

Gość bgt,lo
Szopenowa za to twoje argumenty są wręcz porywające. Jeśli mam do wyboru Kaczora-PiSiora lub Komorowskiego to wybieram Komorowskiego proste jak drut. Poglądy PO bardziej do mnie przemawiają i tyle.

Przypominam, że pierwszym Naczelnym Tygodnika był Tadeusz Mazowiecki, który w przeciwieństwie do Jarosława Kaczyńskiego spędził stan wojenny w więzieniu.

Kreska - to może ja spróbuję. Kaczyński perfekcyjnie potrafi grać na najniższych instynktach ludzkich. I działa przy tym metodą wykluczen. Nie będę tu przytaczać więcej zwrotów niż "prawi Polacy", " tam gdzie stało zomo" A prezydent ma być wszystkich. Wiadomo, że nie bedzie reprezentował poglądów i wierzeń wszystkich, ale niech nie szczuje ludzi na tych którzy inaczej niż on patrzą na swiat.

Szopenowa Potępiam zabijanie zwierząt dla rozrywki, jeśli dlatego jestem "ograniczona", to proszę Widzisz, Tobie trzeba drukowanymi literami pisać, już któryś raz nie możesz pojąć sensu prostego zdania. Jesteś ograniczona, bo piszesz z lekceważeniem "Myśliwy". To nie jest myśliwy, to jest Marszałek Sejmu RP, który wykonuje obowiązki Prezydenta z nakazu Konstytucji RP. Nie ośmieliłabym się mówić Kaczor, o śp. Lechu i Jego Bracia. Ty mówisz o nich Kaczory? Może tym się różnimy. 🖐️