Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham M.M

Jak znaleźć wartościowego faceta?

Polecane posty

Gość a czemu sama jestes??
no to niech kazda powie kto to dla niej wartosciowy facet tylkonie ze musi miec to cos ale konkrety

Gość a ja mam wspaniałego faceta
Nie pali, nie pije, czuły, opiekuńczy i odpowiedzialny :) a w łóżku rewelacja... :D Wszyscy narzkają to się pochwalę, a co! :D

Wartościowy - kochający, uczciwy, opiekuńczy, szanujący mnie, inteligentny, z poczuciem humoru i podobnym podejściem do życia, jeśli trzeba to stanowczy. Musi być męski, nie ciepłe kluchy ani nie żaden cham czy macho. Nie musi być religijny, może palić, pić (oczywiście nie alkoholik). Musi dobrze całować, lubić seks i eksperymenty, oczywiście tylko ze mną :D

Jeszcze dodam: odpowiedzialny, umiejący przyznać się do błędu, umiejący powiedzieć przepraszam. Mile widziane, żeby był wyższy ode mnie :D

Wartościowy facet to taki, który ma minimum empatii i nie krzywdzi innych, to taki, który umie przezywać życie po prostu, umie się śmiać i płakać. znałam takiego, co miał swoje życie pięknie zorganizowane: -dobre kontakty z rodziną (mama, siostrą, bratem i ich dzieciakami) -czytał książki, -był towarzyski, -miał rozległą wiedzę historyczną, -miał zdrowe podejście do pieniędzy: ekonomiczny tam gdzie się da ale i szczodry tam gdzie mógł czy powinien, -był bardzo koleżeński i miły, -dobrze rozumiał innych ludzi, - miał inżynierskie wykształcenie i dobrą pracę, - w pracy był świetny, - miał zapewnioną przyszłość: emeryturę i nieruchomość, -był czysty, zadbany ale nie pedantyczny, -dbał o zdrowe jedzenie, - i był aktywny fizycznie. a jednak mimo to, był ROBOTEM bez duszy, nie miał na stałe kobiety i bał się związku. Robił wszystko jak należy ale chyba nie przeżywał tego co robił. Znał i tylko wypełniał suchy przepis na udane, atrakcyjne życie. Miał wszystko oprócz miłości. NIby wartościowy facet. Ale dla mnie bez duszy.

Wartościowy to też taki, który wie, że nie jest pepkiem świata, który umie docenić wysiłek innych, umie przyznać sie do błędu - to baaaaardzo ważne, facet z klasą. Kulturalny.

Powyzej , to mój opis jak w morde strzelił ! No gdyby pominąć tego inżyniera i dbanie o zdrową żywność :)

Gość masz tu pełno
mam wiele podobnych cech ale niesty nie ulozylo mi sie wiele rzeczy np. nie udalo mi sie skonczyc studiow, wylozylem sie finansowo bo byly to wtedy czasy gdze pracowalo sie tu gdzie mieszkam za 600zl i ztego trzeba bylo sie utrzymac a bezrobocie wysokie, probowalem wyjechac ale aby gdzies dostac ;epsza prace tzrba bylo miec meldunek w danym miescie i tu klops a jestem sam bo niestety na swej drodze spotkalem takie ktore mnie skreslily wlasnie z powodu kasy a to powoduje brak wiary w to ze cos sie zmieni choc nie jestem leniem i zarabiam na siebie no ale nie na tyle zeby oplywac w luksusy

Oooo! Właśnie, kulturalny, z klasą, musi wiedzieć, że nie jest pępkiem świata. Ale jak dla mnie nie musi jeść zdrowej żywności, nie musi być super szczupły, może pić piwo (byle nie codziennie), nawet nie mam nic przeciwko zamówieniu od czasu do czasu pizzy i zjedzeniu jej w łóżku zapijając winem :D

zapisz się do jakiegoś kółka kościelnego oazy, czy coś w tym rodzaju... tam masz gwarancję, że i prawiczek i dotrzyma do ślubu....

zapisz się do jakiegoś kółka kościelnego oazy, czy coś w tym rodzaju... tam masz gwarancję, że i prawiczek i dotrzyma do ślubu....

jak znaleźć wartościowego faceta? selekcjonować przez zadawanie pytań. Uwielbiam ten sposób. Tylko komu je zadawać. Gdzie oni są?

Gość milagros red
eeeeeeee www.michal-michalski.pl PASUJE JAK ULAŁ:)

Gość to zdumiewajace ile jest
Krokodylka nie jestem zainteresowany, ale ciekaw tych pytań w selekcji, więc gdybyś mogła podać przykładowe.

kate 21 no właśnie, nie dodałam, że tamten starał sie zdrowo odżywiać ale nie miał świra na tym punkcie, fastfoody i słodycze też jadał ale sporqadycznie. Piwo i inne lkohole też ale nie codziennie. Kurczę, muiał wszystko świetnie wyważone. O! To jest to! Własny balans, spokój wewnętrzny, pewność siebie, taka pozytywna. Równowaga we wszystkim. Tylko nie stać go było na miłość. Jak sie z nim porozmawiało, to owszem atrakcyjny. Ale robot.

Gość przeciętniak23
hejka jestem z 3miasta normalny facet nawet fajny (podobno) chętnie sie spotkam :), ale narazie ide spać 🖐️

Krokodylka - no faktycznie, skoro był "robotem" niezdolnym do wyższych uczuć to wartościowy raczej nie był :(

Te selekcyjne pytania to takie ogólne ale i tez sytuacyjne. żeby po pirwsze: wiedzieć jaki jest, po drugie zobaczyć czy nam/do nas pasuje. Pytamy więc o rzeczy, które są dla nas ważne. Standardowe pytania to: - jak widzisz swoje zycie za 5 lat, - czy grasz na jakimś instrumencie, - co ci się we mnie podoba, - inne nie przychodzą mi teraz do głowy te sytuacyjne... mogą teraz zabrzmieć śmiesznie... np. jak wspominasz swoja maturę, gdzie poznałeś swojego najbliższego przyjeciela,

Chciałabym spotkać takiego faceta, który razem ze mną zatrzyma się nad jakimś codziennym zjawiskiem i wyjawi swoje przemyślenia na ten temat. Uwielbiam dyskusje. Lubię też rozważać zjawiska fizyczne, pytać dlaczego i główkować odpowiedzi. Właśnie takich dyskusji brakowało mi z tym tamtym, idealnym robotem. Niby inzynier a zacięcia nie miał. Facet wartościowy to facet MYŚLĄCY I CZUJĄCY.

Czyli uważasz, że masz w sobie coś ciekawego, lubisz muzykę i grasz na jakimiś instrumencie oraz chciałabyś się związać z kimś "na zawsze " w sensie, że myślisz o kimś odpowiedzialnym i na "stałe" że się tak wyrażę? Czy tak ?

Nie muszę mieć teraz kogoś na stałe. Ale i kochanka chcę mieć takiego, który mi duszą odpowiada. Zatem , jeśli na przykład kandydat na kochanka odpowie, że za 5 lat to go nie interesuje albo za 5 lat to on będzie miał dom i samochód, to wiem, że dusza w nim mała, więc będę czuła niesmak z większością słów, które wypowie. Jeśli chodzi o intrumenty, lubię jak facet gra na gitarze. Lubię jak ma śluch chociaż, żebym sobie z nim mogła pospiewać w samochodzie w podróży jak nam sie zachce. Bo wtedy jest mni fajnie. Myślę o kimś, ktojest FAIR, odpowiedzialny też by się przydało.

Dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości :)