Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serenada30

dobry krem z witaminą c

Polecane posty

Gość serenada30

Czy mozecie polecic mi dobry krem do twarzy z witaminą C?Stosunkowo niedrogi tak do 100zl ,mam problem z moja ziemista cera a slyszalam ze wlasnie takie kremy z wit.C dzialaja na nia najlepiej.

Gość alicyjkaaaa
Serum z wit. C + E z Biochemii Urody (dużo mniej niż 100 zł) ;) Na ziemistą cenę zainteresuj się tez niacynamidem :)

Gość serenada30
a co to jest ten niacynamid?

Gość oj kobitko kobitko
ja robię tak od paru tygodni wlewam do pojemniczka plyn miceralny np sopot ziaji, lub wodę i dodaję krople cebionu - i tyle, tym smaruję twarz, co pare dni dodaję do tego też takowit E Tanio i wiesz co masz, a cera dosć fajna.

Gość ufoludek o
polecam flavo c mam krem i serum, rewelacja

Gość mrowa231094
Niacynamid to wit. B3, można kupić samą, można w zestawie do kremu (na Biochemii Urody czy Zrób sobie krem): http://www.biochemiaurody.com/slownik/niacinamide.html Ja używam w toniku i bardzo sobie chwalę, tym bardziej, że kosztuje grosze :)

Ja uzywam Redermic z LRP, wczesniej Active C. Ten drugi jednak bardziej mi pasowal. REdermic za szybko mi sie wchlania, ale ladniej pachnie i ma wygodniejsze opakowanie, i wieksze :)

Gość bfdh
gówno prawda, do miesiaca sie nadaje takie serum a robione starcza na tydzien

Gość mrowa231094
To ile Ty tego robionego używasz, że Ci starcza na tydzień? Mi 40 ml serum z wit c+e i kwasem ferulowym (zwiększa trwałość i działanie witamin, sam jest silnym antyoksydantem) wystarcza na dobry miesiąc (pomijam, że nie ma konieczności stosowania go codziennie, wit. C kumuluje się w skórze i można się serumować co 2-3 dni).

Gość namasha12
w klinice laime w nowym sączu polecono mi taki krem z firmy sesderma i uważam że est swietny więc mogę go polecić dalej

Gość gość
matko, ale parada spamerów.... :/

Gość gość
Jest teraz nowa seria kosmetyków z witaminą C firmy Bandi. Można je kupić w salonach kosmetycznych. Nawetjest lista salonów, jak nie wiecie gdzie jest najbliższy was http://www.bandi.pl/gdzie_kupic.php

Gość gość
ja moge polecic cos innego, nie krem ale maske, ktora sie naklada na twarz i po 20 minutach zmywa, fajnie odswieza i wyrównuje koloryt skóry. kupilam ja w takim specjlanym sklepie internetowym z kosmetykami raczej z wyzszej półki, maska nosi nazwe CMS H.M.F. Vitamin Mask :))))))))

Gość aleksandrawalczak
Najlpesza, najbardziej stabilna forma wit C jest tetraizoplamitynian askorylu - stosoujac go mamy pewność, że tak szybko sie nie utleni, nie podrażnia cer wrażliwych. Fajny filmik o kremach z wit C jest tutaj https://www.youtube.com/watch?v=KZTF75aCyEg&t=206s

Gość Lena3579
Ja mogę polecić z czystym sumieniem profesjonalny zabieg rozjaśniający z wit C , daje super efekty! Niestety żaden krem nie zrobi tego co ten zabieg.. Ja oddałam się w ręce kliniki https://fyoung.pl/ w warszawie.