Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczonypaweł

KOMOROWSKI-KACZYŃSKI. PO RAZ KOLEJNY MEDIA ROBIĄ WODE Z MÓZGU...

Polecane posty

jeśli prezydentem zostanie Pan Komorowski to podpisze bez drżenia ręki takie ustawy: 1) okres pracy do 65-67 roku życia; 2) wysprzedaż polskich banków i reszty majątku narodowego. 3) wdową zabierze pieniądze po emeryturze męża. 4) wprowadzi nowy system emerytalny w służbach mundurowych (co doprowadzić może do masowych odejść doświadczonych ludzi z tych służb). Zmniejszy się więc bezpieczeństwo kraju. 5) Nie wprowadzi na pewno kas fiskalnych (do gabinetów) dla najlepiej zarabiających (to są ich koledzy i koleżanki) Myślę o prawnikach i lekarzach zarabiających ponad 20-25 tys. zł. 6) System emerytalny oprze na hipotece. Zmuszając ludzi którzy mają niskie emerytury do oddawania mieszkań pod zastaw (hipotekę) ... 7) Nie wprowadzi ustawy o zarobkach kominowych itd i itp.....

Gość wawcia_powraca3
aniu ale beda sie wszyscy kochac :)

Gość jesli można
1. Pis nie miał wyboru co do koalicji, ponieważ po wygranej PIS w wyborach prezydenckich Tusk się obraził i nie przystąpił do koalicji, przypominam,że pis zaproponował objęcie ministerstw ludziom z PO i niektórzy sie zgodzili, jak np. Gilowska,czy śp. prof, Religa, i realizowali pomysły PO 2. Rząd PIS nie dokonczył reform ponieważ rozpisano nowe wybory, a grupom zawodowym, któe sie tego domagały, jakoś nie polepszyło się po wyborze PO (pielęgniarki, nauczyciele, policjanci) 3. Oburza mnie podejście przedsiębiorców mówiących 'ja żywię 30 osób' bo to raczej one żywią was, lub ewentualnie zysk jest obopólny, więc moze pomyslicie jak się zyje waszym pracownikom

Gość jesli można
w czasach gdy byłam dziwi mnie twoje podejście do życia, to dzieki takim którzy nie ucza sie, nie pracują, nie zarabiają mnóstwa kasy inni mogą sie uczyć, pracowac i zarabiac, bo konkurencja jest mniejsza, acha i dzieki temu,że sie rozmnażają ty dostaniesz ememryturę, bo ci zajęci zarabianiem 'lepsi obywatele ' nie maja czasu na dzieci

Gość to po pierwsze nieprawda
że każdy zna swojego kandydata i jego program: choćby szereg 18 latków głosujących po raz pierwszy może (ma prawo) nie znać, a ci co znają, znają właśnie z rozmaitych mediów - media są jak najbardziej potrzebne w czasie kampanii, po to, byśmy głosowali świadomie i mogli jak najwięcej dowiedzieć się o kandydatach i porównać. Że media nie są bezstronne to oczywista oczywistość - tym bardziej powinniśmy porównywać komunikaty. Dobrym pomysłem moim zdaniem są media ściśle "partyjne" takie jak prasa, strony www czy telewizja programowo i jawnie prezentująca punkt widzenia danej opcji politycznej - wówczas nie martwię się, czy czasem nie jestem manipulowana, bo wiem, że jest to oficjalny komunikat danej partii i mogę sobie porównać z równie oficjalnym komunikatem przeciwnej strony.

Gość wodazmózgu
zapis w kp o okresie próbnym istnieje od zarania dziejów, pis obiecywał 3 mln mieszkań przywrócić karę śmierci(nie wytłumaczyli się jeszcze ze śmierci Blidy) zakaz aborcji(kościół pomoże w wychowaniu dzieci) czym różni się jedna śmierć od drugiej? szanowny pan profesor doktor JK ostatnio spiknął się ruskimi to z jego ust padło "przyjaciele rosjanie"

Gość wawcia_powraca3
a blida to sie nie zastrzelila ?

Gość jesli można
a to cały pis zabił blidę, czy tylko część? Są oficjaline oskarżeni? Moze powiino wystarczyć, że miała być przesłuchana, poniważ była podejżana 'w sprawie', a ona strzeliła sobie w serce, to skąd pis ma wiedzieć dlaczego się zabiła?widocznie miała jakiś powód aby tak postąpić

Gość wawcia_powraca3
[zgłoś do usunięcia] Shatyn "Joanna Senyszy, europosłanka SLD, w bardzo ostrych słowach pisze na swoim blogu o kandydaturze Jarosława Kaczyńskiego na urząd prezydenta - Traktuje trumnę brata jak Piłsudski Kasztankę i na niej chce wjechać do Pałacu Prezydenckiego - pisze. I apeluje, by o Lechu Kaczyńskim mówić prawdę, a nie pokazywać go jako męża stanu. Joanna Senyszyn na swoim blogu , że to śmierć Lecha Kaczyńskiego sprawiła, że został okrzyknięty mężem stanu. - Subito. Przemiana dokonała się wyłącznie za sprawą śmierci, którą poniósł w katastrofie komunikacyjnej. W Polsce wystarczy nie być, żeby zostać ucieleśnieniem cnót wszelakich - pisze europosłanka SLD. Twierdzi, że przed katastrofą L. Kaczyński był "powszechnie uznawany za polityka miernego, niekompetentnego, niesamodzielnego w podejmowaniu decyzji, dającego sobą powodować i kierującego się przede wszystkim interesami partii swojego brata. Nie budził ani szacunku, ani sympatii, choć oddawano mu, że jest patriotą przywiązanym do tradycji i wartości narodowych"." "Kłamstwo jest złym nawykiem człowieka i jest ono stale na ustach ludzi źle wychowanych. (Syr 20, 24)" Kaczyński śpiewa Hymn Polski : http://www.youtube.com/watch?v=kaF684qbQmI&f eature=player_embedded OTO WKLEJKA BOHATERA Z TOPIKU KACZKI Z TACZKI

Gość jesli można
otóż Kościól pomaga w wychowywaniu dzieci prowadząc domy samotnej matki, ktoś kto mówi, że Kościól nic nie robi zapewne nigdy nie wspomógł takiej instytucji, bo to przecież nieporadny margines, prawda?

Gość kościół pomaga no ba
a to dom samotnej matki, a to jakieś świeczki sprzeda, a to urządzi kolonie dla dzieci z biednych rodzin. Inaczej mniej by było katolików, a co za tym idzie - mniej ślubów, chrzcin, pogrzebów, tac... czysta ekonomia.

Gość jesli można
co ma dom samotnej matki do ekonomii?

PO ma w dupie biznesmenów, dba tylko o aferzystów i złodzieji jak rzadziło PIS obnizono podatki dla małych przedsiębiorstw i wprowadzono mały ZUS przez 2 pierwsze lata działalności ZAgłosuje na Jarka

Gość kościół pomaga no ba
Kościelny dom samotnej matki, kościelne schronisko dla bezdomnych czy kościelny akademik (tym się osobiście interesowałam parę lat temu) ma to do siebie, że pomaga na ściśle określonych warunkach - tj. musisz być katolikiem (ewentualnie mało aktywnym innowiercą). Jest to pomoc mniej więcej taka jakiej udziela państwowa służba zdrowia - nie robi tego "charytatywnie" nawet jeśli nie płacimy za usługę do ręki to wiadomo, że płacimy po prostu składki, lub jesteśmy opłacani przez rodziców, małżonka, ZUS, UP itp. ale nie jest to pomoc bezpłatna. Trochę tak jest z pomocą "charytatywną" kościoła - jestem członkiem wspólnoty, katolikiem, w związku z czym wspólnota czerpie ze mnie korzyści finansowe - i za to w "pakiecie" mam np. miejsce w schronisku dla samotnej matki jakby co, lub w kościelnym akademiku.

Gość dekomunizacja
Po niema już nic do zaoferowania ludziom poza propagandą no i ciąłego czepiania się Pisu.Teraz np.propagandyści z po boją się 4Rp.jaka by rzekomo miała wrócic po wygranej JKaczyńskiego.Przecież 4RP. to sztuczny wytwór PO i SLD.To oni glównie bali się że może Pis zrobi dekomunizację w Polsce która bardzo jest nam potrzebna.Widzimy że tzw.czerwona pajeczyna i teraz rózowa piastuje najlepsze stanowiska w naszym kraju.I jak tu można cos uczciwie załatwić.

Gość do Alicja z krainy Tusk
"jak rzadziło PIS obnizono podatki dla małych przedsiębiorstw i wprowadzono mały ZUS przez 2 pierwsze lata działalności " --------BZDURA------- BZDURA------- BZDURA------- nie jestem zwolennikiem tej partii ale ZUS OBNIŻONY wprowadziło SLD niedługo przed wyborami - wiem na 100% bo sama korzystałam z tej ulgi! ....więc nie wypisuj takich bzdur!

Gość 3 słowa do autorki
jeśli myślisz, że Jarek da ci prace- wybuduje drogę i zapewni mieszkanie - to jesteś niezła NAIWNIACZKA :D dla mnie chodzi tylko o to bay był w miarę spokój 0 nie wierze że KTOKOLWIEK tam na górze chce mojego dobra i cokolwiek dla mnie zrobi - (Jarek rzadził 2 lata i co zrobił pytam?) licze tylko na to, że zajmą się sobą Ci "na górze" i odczepia się od wścibiania nosa w życie zwykłych ludzi a to moim zdaniem gwarantuje PO. AMEN.

Gość 3 słowa do ojca prowadzącego
DO TEGO TYPKA CO NAPISAL ŻE ŻYWI 30 OSÓB I PŁACI A PRĄD TAK JAK KAŻDY: JESTEŚ F R A J E R Z E P O P I E R D O L O N Y JA ŻYWIE MOJE DZIECKO I ŻONE I TEŻ PŁACE ZA PRĄD 100% A MÓJ DOCHÓD JEST PEWNIE 30 RAZY MNIEJSZY NIŻ TWÓJ... DLATEGO NA JEDNO WYCHODZI CZY ŻYWISZ 30 RODZIN CZY JEDNĄ... 1.DOJEŻDZAM DO PRACY CODZIENNIE 30 KM... PŁACE ZA PSEUDO AUTOSTRADE 16ZŁ DZIENNIE... MI SZEF POWIEDZIAŁ ŻE MA GDZIES KTÓRĘDY JEŻDZE, MOGE CHODZIĆ NA NOGACH DO PRACY JAK CHCE TANIEJ DOTRZEĆ DO PRACY... JEŻELI DOROBIŁES SIE FIRMY TO POGÓDŹ SIĘ Z OGROMNYMI KOSZTAMI... MASZ DUŻE ZYSKI-MASZ DUŻE WYDATKI.... KIEDYŚ ZAJMOWAŁEM SIĘ SPROWADZANIEM AUT.. WYCHODZIŁEM NA MIESIĄC PRAWIE PO 20 TYS ZŁ... DOSZEDŁEM DO WNIOSKU ŻE TO SIĘ NIEOPŁACA, BO PAŃSTWO, SKARBÓWKA ITD CHCIAŁY PRAWIE 60% TEJ SUMY... DLATEGO STWIERDZIŁEM ŻE NIEBĘDE ZASILAŁ TAKA KWOTĄ TEGO ŚMIESZNEGO KRAJU I ZARABIAM TERAZ 4,5 TYS...

Gość gregory mistrzunio
a ja się znam na prawie i mam wszystko w _ d u p i e

Gość I hate prof Kaczynski
zagłusje na kaczora chyba tylko dlatego zeby pol tego kraju znow wyjechalo i zrobilo sie wiecej miejsc pracy. innego powodu nie widze. Gosc ma takie jakies cos w oczach takie taki hitler kolejny. w zyciu.

zwolennicy innych parti nie znizaja sie do poziomu Palikota i nie wymachuja sztucznym penisem .......... wiec nie podejrzewam

Gość w tym kraju
już była jedna partia rządzaca i juz mieliśmy kolejki za papierem do doopy!!!!!!!Jak tęsknisz za tymi czasami to wypad na Kubę, tam b edzie ci dobrze,najwięcj ludzi wyemigrowało z Polski za prezydentur Wałęsy i Kwaśniewskiego, za chlebem, ludzie byli przemycani za granicę za ciężką kasę, za pożyczone pieniądze, bo w domach biedz aż piszczała

powiedziałes co wiedziałes dziekujemy pa....... a teraz powaznie jesli chce sie zdrowego kraju trzeba zbudowac zdrowe podstawy a nie stawiac na stolkach agentow WSI , i likwidiwac IPN w ktorych sa akta agentow i dzisiejszych potentatow medialno biznesowych ... pomysl troche czemu pan S. właściciel Polsatu mial w komunie kilka paszportow ....albo dlaczego pan W wlasciciel tvn jest w jednej spolce z Bartoszewskim , Balcerowiczem ...

Gość dopóki
w tym kraju mafia, którz rządzi od 65 lat nie zostanie wpakowana do pierdla, doputy będą na okradać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to moze zrobic tylko Kaczyński

Gość dopóki
tak zastanawialiśmy się i wniosek jest jeden :bo obiecali kasę, kasę i jeszcze raz kasę, a starsi maja trochę większe doświadczenie i wiedzą, że krowa co dużo ryczy mało mleka daje

Aniu, ale zauważ, że manipulacja udała się młodzież jest całkowicie ogłupiona i otumaniona - oczywiście z pewnymi wyjątkami, które i tak potwierdzają regułe można pracę doktorską napisać na tej podstawie :) PS mam nadzieję że topik jest kontrolowany pod względem IP i tego krzykacza, który porównuje Kaczyńskiego do Hitlera spotka zasłużona kara prawda szanowna moderacjo??????!!!!!!!

bo młodzi dzieki reformie edukacji i wplywie mediów mają wyprane mózgi i zero wartości - zwykle, ale to sie zmienia pojada pare miesziecy na szmacie w uk i swiatopoglad " jestem Bogiem - uświadom to sobie" się prostuje i przeglądają na oczy :)