Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczonypaweł

KOMOROWSKI-KACZYŃSKI. PO RAZ KOLEJNY MEDIA ROBIĄ WODE Z MÓZGU...

Polecane posty

Gość zniesmaczonypaweł

Zastanawia mnie jedna rzecz.... po co te śmieszne wyzwyskia, przegadywania itd? Każdy zna swojego kandydata na prezydenta i wie jaki przedstawia on program. Powiem tak. Nienawidze PO za to, że z ich obietnic nic się niespełniło... co z tego że zarabiam 200zł więcej jak wszystko podrożało o 30% conajmniej. Więc wychodzi na to że jeszcze straciłem bo zakupy i opłaty zrobiły się droższe (przynajmniej dla mnie o ok 100zł). Jednak do Komorowskiego nic niemam, ponieważ nigdy niesłyszałem o żadnej aferze z tm człowiekiem, ani nieobiło mi się o uszy że był za wprowadzeniem jakieś idiotycznej ustawy. Jednak moim kandydatem jest prof. Jarosław Kaczyński dlatego że ten człowiek chce dobrze dla biednej i średniej klasy społecznej. Zauważyliście żę PO robi wszystko by biznesmani mieli się jak najlepiej? Z tego co wiem to w Polsce jest 5 % osób z zarejstrowaną działalnością gospodarczą. Pozostała reszta tylko udaje ludzi światowych. Przez te kilka lat w którym rządziło PO niedoczekałem się: A WRĘCZ PRZECIWNIE !! -drugiej irlandi (do tego doszło że polska w piłce nożnej że w klasyfikacji nawet za irlandią północna, więc nawet to się nieudało Tuskowi) -3 mln mieszkan (ja tam mam dom, ale wiekszosc znajomych szukających mieszkania dostała propozycje mieszkania w Famillokach znajdujących się w najgorszych dzielnicach miasta.... poprostu żenada... a tak obiecywało PO) -o km autostrad to już niewspomne.... narazie mamy raptem 1 gotową autostrade...którą ciągle remontują, ktora wybudowali za nasze podatki i codziennie płace 16zl żeby dojechac do pracy i wrócić z pracy... czy to niejest żenada? -Miejsca pracy...Tutaj nawet mogę Wam przysiądz jak jest. OTóż kilku moich znajomych, czy też sąsiadów skończyło technikum, mature zrobili.... i chcieli wybrać się na studia zaoczne i do pracy....usłyszeli od pracodawcy "jak ty chcesz pogodzic studia z praca? albo studia albo praca wybierz sobie...." Ci którzy zrezygnowali ze studiów dostali wypowiedzenie po 3 miesiacach pracy bo niemieli stałej umowy.... KTO WYMYSLIŁ UMOWY PRÓBNE!! OCZYWIŚCIE RUDY TUSK I TERAZ JEMU DZIĘKUJMY ŻE ROBIMY 3 MIESIĄCE A POŹNIEJ DO ZWOLNIENIA I INNI NA NASZE MIEJSCE PRZYCHODZĄ KONIEC PO ZAPOWIADA SIĘ NA 2012 ROK. WTEDY BĘDZIE KLĘSKA TEJ PARTI BO JUŻ TERAZ WIADOMO ŻE NIEUDA SIĘ WYBUDOWAĆ AUTOSTRAD NA EURO... I BARDZO DOBRZE... JAK WYGRA pO TO WYJEŻDZAM Z TEGO KRAJU NIEBĘDE SIĘ WSTYDZIŁ ZA TO CO DZIEJĘ SIĘ W WEWNĄTRZ NASZEGO PAŃSTWA.... I PROSIŁBYM TYLKO O JEDNĄ ODPOWIEDZ.... CZEMU TVN, GAZETA WYBORCZA, RADIO ESKA, RADIO ZET (NA CZELE Z FAŁSZYWĄ OLEJNIK KTÓRA PRAWIE PŁAKAŁA W STUDIU PO SMIERCI PREZYDENTA A POŹNIEJ PO ŻAŁOBIE ŚMIAŁA SIĘ KACZYŃSKIEGO I PRZED KATASTROFĄ RÓWNIEŻ... NAJBARDZEJ FAŁSZYWA DZIENIKARKA) TAK SĄ NASTAWIONE NEGATYWNIE DO PISU A TAK WYWYŻSZAJĄ PO? CZUŻBY TAM BYLI SAMI KOLEDZY Z PARTI? CZYŻBY TAK BARDZO pO BAŁO SIĘ PISU BY ROBIĆ IM ANTYREKLAMY W MEDIACH? COŚ TU NIEGRA....

a ja o obiektywizm nawoływaczy z ambony że jak nie złoze podpisu pod JK to ja nie patriota i nie Polka :P Choć wyznają Oni wiarę w Tego co z celnikami jadał :classic_cool:i zadnych ludzi nie potepiał

Gość w pełni popieram
jedyny program PO to tępienie PISu, ten nierząd nie ma żadnej wizji Polski, a Tusk tylko zbiera pochwały od Merkel, ciekawe za co, chyba nie za dbanie o interes własnego narodu. No, zależy który naród pan premier uważa za własny. A Komorowski ma jakieś powiązania z brudną robotą WSI... Poza tym jest sztuczny i bezpłciowy, nie ma własnego zdania, gdyby był prezydentem to PO na bank zmieni konstytucje (przypominam ze Tuskowi marzy sie realna władza premiera i chciałby wprowadzić u nas system kanclerski, dlatego nie kandydował na prezydenta, bo liczył na wygraną Komora a ten z pewnością nie zawetowałby ustawy o zmianie konstytucji).

nie wypowiem sie o płciowosci żadnego z kandydatów ale Komorowski to chyba dzieci ma?:classic_cool:

"Zauważyliście żę PO robi wszystko by biznesmani mieli się jak najlepiej?" Bzdura:P.Oni reprezentują interesy pseudobiznesmenów i aferzystów oraz bandyckich korporacji:P.

Gość gwoli scisłości
Kaczyński jest doktorem a nie profesorem. Profesorem byl Lech 3 mln mieszkan to pomysl PISu Umowy "probne" były chyba ciut wczesnije niż Tusk? :P to że nie ma tu drugiej Irlandii to chyba lepiej? zdaje się że kiepsko sobie z kryzysem poradzili

wypowiedz osoby która nie ma pojęcia o polityce, gospodarce ani nawet dobrze nie orientuje się jaka partia które pomysły wprowadziła w życie. dlatego demokracja jest do dupy bo dwóch meneli spod monopolowego przegłosuje prof. uniwersytetu.

Autorze- zanim cokolwiek napiszesz to dobrze się zastanow, proszę. 3 mln mieskzań to obietnice PiS z poprzedniej kampanii wyborczej. Umowy na okres próbny były odkąd pamietam czyli od wprowadzenia kodeksu pracy w roku bodajże 1985. To tyle jeśli chodzxi o Twoje przemyślane zarzuty :P

Gość A CIEKAWA JESTEM.....
[zgłoś do usunięcia] w pełni popieram "jedyny program PO to tępienie PISu, ten nierząd nie ma żadnej wizji Polski"... a jaki wg Ciebie byl program PIS , bo z tego co zauważyłam to włąsnie tylko oni ciagle szukali czegos , do czego mozna byloby się przywalic do ludzi z poza ich partii no i co takiego Wszechmocny Jaruś zrobil dla swojego ukochanego kraju ?

Gość Alexxxxxxa
JK jako premier potrafił tylko siać nienawić i kłócić się ze wszystkimi. Pamiętam, jak jednego dnia rzucał się, że wyrzuci Leppera z rządu, a drugiego już było wszystko ok. I teraz nam się wmawia, że facet, który robi z gęby cholewę jest uczciwy i wartościowy. No, ale bycie przy żłobie warte jest każdego poniżenia. :p

Gość htfghdf
zaczynasz źle autorze mało kto zna swojego kandydata. to co dzieje się obecnie to tylko gra pozorów. media się nastawiają na walkę komorowski-kaczyński, po-pis itp., marginalizując przy tym pozostałych. najsmutniejsze jest to, iż wszędzie wokół ludzie się na to zgadzają, twierdząc że wszystko jest w porządku. po wyborach jak zwykle czeka nas zbiorowa amnezja, niemal wszyscy na 2-3 lata zapomną o obietnicach (bo w tv o tym nie powiedzą => tego nie było). :O "jedyny program PO to tępienie PISu" i powoli wracają do tej sprawdzonej metody - patrz: http://tnij.org/gtpr

Gość ale co to ma za znaczeniee
mnie najbardziej smieszy ze ajrek pokochał ruyskich hahahaha nagle zajebisty przyjaciel rosjan

Gość zniesnaczonypawełl
no co ty... tusk sobie lepiej poradził z kryzysem bo wszyscy wyjechali z Polski dlatego tutaj bezrobocie niesięgło dna.... dajcie spokój... ja mam zdanie na temat Po... WSZYSCY CO CHCĄ UDAWAĆ WIELKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I BUSSINESWOMAN TO GŁOSUJĄ NA PO ŻEBY BYC ŚWIATOWI... MI SIĘ TAM DOBRZE ŻYŁO JAK U WŁADZY BYŁ PIS... MOZE NIEPOTRZEBNA BYŁA KOALICJA Z SAMOOBRONĄ I LPR ALE PRZED KOALICJA WZYSTKO WYCHODZIŁO JAK NAJBARDZIEJ I NIKT NIENARZEKAŁ.... SZCZERZE TO WIZERUNEK PISU ZNISZCZYŁA TYLKO TA KOALICJA.. ALE TERAZ JUZ W SEJMIE NIEMA SAMOOBRONY ANI LPR.. DLATEGO UWAŻAM ŻE TRZEBA IM DAĆ SZANSE. A NAJPIERW PANU KACZYŃSKIEMU WYGRAĆ PREZYDENTURE

masz całkowita racje program PO to wytykanie wad PIS , w tym momencie kiedy Komorowski nie radzi sobie z kampania i wypada zle w kazdym wystapieniu publicznym .. te tekst w Moskwie o tym co było 400 lat wczesniej był niezły ha ha PO dla mydlenia oczu krzyczy o wykorzystywaniu przez PIS katastrofy w Smoleńsku ich kampania wyborcza i plan dla POlski na nastepne lata to: zniszczyc konkurencje polityczna, obsadzic IPN, NBP, BBN, Ministerstwa swoimi , sprzedac co jeszcze zostalo, podpisac umowe z Rosja na 30 lat i połasić sie do Angeli M ....

I znów ciekawa lektura. Pozdrawiam.

Gość htfghdf
mnie ciekawi czy bronek już sobie załatwił posadkę w gazpromie na przyszłe lata;)

Premier Tusk nie zrobił z Polski drugiej Irlandii, za to prezydent Komorowski zrobi z Polski drugą Grecję. Głosujcie młodzi na PO, liberałów, zwolenników UE, euro, niech sprywatyzują co się jeszcze da, niech się nachapią, żeby mieli pełne portfele jak Polskę dopadnie kryzys jaki obecnie obserwujemy w Grecji, zobaczymy jak wtedy będziecie śpiewać... zobaczymy jak unia pomoże wam i Polsce głosujcie przyjaciele na PO

a po co młodzi mają sie męczyć i starac dowiedzieć prawdy o Gazpromie i tym ze chce przejąc polskie łupki gazowe ... o tym czemu młodą Wassermanową wypytywali nawet o to ile zarabia i czy ma partnera ... po co taplać sie z prawdzie o IPN i teczkach WSI po co kojarzyć podobny przebieg wypadków casy i tupolewa .. lepiej ogladac Kubę W i marzyć o zyciu lasek z KSD .. i wyłaczyć myślenie

Gość ciekawe czy PiS
wybudowałby te autostrady, których tak bardzo się czepiasz. Nie... oni by pole zaorali, autostrad i tak by nie było. Jeśli chodzi o kryzys: na chwilę obecną Polska najlepiej się trzyma :)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvv
głosujcie na Jarka haha będzie znowu wtyyd na cały świat jak za jego brata!

Gość A ja uważam ... ze
Dlaczego Polska ma pomagać ludziom bez wykształcenia i bez oleju w głowie? Ja tego nie rozumiem. Poza tym bzdurą jest to, że państwo chce pomagać za wszelką cenę właścicielom firm. "Dzięki" Kaczyńskiemu moja firma płaci kolosalne ceny za chociażby prąd. Zatrudniam 30 osób. Płacę im systematycznie, nie robię ludziom żadnych problemów. Wyżywiam 30 rodzin tak naprawdę. Jednak moja firma pochłania ogromne ilości prądu. Płacę tak samo jak zwykły przeciętny obywatel. Podczas gdy w innych krajach, bardziej rozwiniętych, przedsiębiorcy płacą o wiele mniej za prąd niż inni. Nie dosyć, że daję pracę tylu ludziom, to na dodatek nie mam żadnych przywilejów. Wszystkie opłaty mam takie same! I gdzie tu wspieranie firm? Kolejna kwestia: Założenie spółki nic nie daje. Nie przynosi żadnych korzyści osobom, które je zakładają. Tak samo płaci się za wszystko. Gnoi się przedsiębiorców na każdym kroku. Polskich przedsiębiorców. Za to chińszczyzna jest wprowadzana na każdym kroku... Nie wiem skąd się ludziom ubzdurało, że w Polsce są dopieszczane polskie firmy. Może dlatego tak sądzą, bo sami nie wiedzą jak to naprawdę wygląda. A nie jest tak kolorowo.

a orientujesz sie jakie obecnie jest zadłużenie Polski w MFW ? czy tylko słuchasz tego ze rzad Donka ma osobiste zaslugi na polu tego ze Polska nie poległa w obecnym kryzysie gosp... dam ci rade wyjdz z domu pojedz do małych miast zobacz czy cos buduja procz marketow , zobacz jak wygladaja opustoszale wsie niezaorane pola bo sie nie da konkurowac z eksportem , za to ludzi w PUP po prace przybywa pomimo ze mamy juz wiosne .. Warszawa Wrocław , Poznań to nie jest odbicie Polski to jej najbogatsza czesc reszta to bieda na maxa

Gość A ja uważam ... ze
Anka, ale o czym Ty w ogóle mówisz? Jak mają wejść na rynek polskie firmy, skoro płacimy wręcz kolosalne pieniądze za chociażby prąd? 100% odpłatności. Na zachodzie firmy płacą śmieszne pieniądze za takie rzeczy. Ważne jest to, że daje się pracę ludziom. A jak my, ludzie, którzy całe swoje życie poświęcili dla pracy, mamy sobie dać radę? Poza tym zupełnie nie rozumiem dlaczego Polska ma pomagać ludziom, którzy nic nie robią poza siedzeniem w domu i biadoleniem jak to w PL jest źle - mówię teraz o wsiach chociażby.

a ja widze ze ty oprocz znajomosci cen pradu nic nie wiesz o tym jakie sa warunki zycia w PL ... panstwo powinno dawac szanse wszystkim nie kazdy ma kase na studia albo znajomosci zeby dostac prace .. pozatym chyba nie znasz histori i nie pamietasz ze to wlasnie z glodu a co za tym idzie buntu biednych ludzi dochodzilo do rewolucji i wzmacniania nacjonalizmow ....

Gość w czasach gdy byłam
Studia są w Polsce bezpłatne. Poza tym można śmiało zarobić na zaoczne. Czy ja żyję w kraju ludzi bez rozumu? Jeżeli ktoś nie potrafi zadbać o własne życie, to dlaczego ja mam za to bulić? Jeśli chodzi o te warunki życia w Polsce, o których piszesz: są ludzie i LUDZIE. Jedni mają głowę na karku i potrafią załatwić wszystko, znaleźć dobrą pracę i żyć godnie. Inni z kolei wolą żyć chwilą, pracować gdzie popadnie, nie przejmując się zupełnie niczym. I to właśnie Ci narzekają. A jeśli ktoś, po 30. latach pracy, dalej zarabia 1200 zł miesięcznie, to tylko i wyłącznie jego wina. Nie rozwija się, nie polepsza swoich możliwości. Ty właśnie do nich należysz. Nic poza gadaniem jak jest Ci źle, nie potrafisz zrobić, bo się boisz? W życiu czasami trzeba postawić wszystko na jedną kartę, próbować. A nie kurczowo trzymać się stołka.

do przedmówczyni na temat równości szans na starcie dla młodych ludzi moglibyśmy długo dyskutowac i nie doszłybyśmy do porozumienia zatem wracam do tematu ktory podał autor Ja mówię nie dla Bronka Marii Komorowskiego - ktorego popiera Wajda co dla Le monde - we Francji szkaluje Polskę i Polaków Bartoszewski- " pedofilia nekrofilia", Szymborska - ktorej wiersz o Parti wklejalam kilkakrotnie na podobnych linkach i media TVN, POLSAT, GW itp... to na razie tyle ode mnie