Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cracovska

P O M Ó Ż C I E ! ! BARDZO PROSZĘ :(

Polecane posty

Gość Cracovska

Witam wszystkich forumowiczów, mam do was takie pytanie, które tróje mi życie od kilku miesięcy. Otóż Jestem młodą dziewczyną, mam 17 lat. od kilku lat męczę się z nieregularnym i bardzo bolesnym okresem :( byłam już u kilku ginekologów teraz wybieram się do kolejnego. Mój problem polega na tym że brałam już różne tabletki ( nie były to antykoncepcyjne ) ale to nić nie pomaga. Ostatnim razem brałam "FEMOSTON MITE" lecz to też zawiodło. Moja ciocia (seksuolog) mówi że w moim przypadku chyba innego ratunku niż tabletki anty są jedynym wyjściem. Skoro do tej pory nic mi nie pomaga. Nie wiem co mam myśleć z jednej strony się boje, że utyje, że będę się po nich źle czuła ale z drugiej ciesze się na myśl, że w końcu nie będę się tak męczyć i już karetka z bólem brzucha z domu nie będzie mnie zabierała. Dodam tez że od 2,5 roku mam chłopaka i już raz zdarzyło się nam "zabawić" oczywiście się zabezpieczyła :) jest ok. ale wiadomo jak w każdym związku nie chce się ciągle chodzić za rączkę zwłaszcza że w wakacje z nim wyjeżdżam. I tak strasznie się cieszę że mój ukochany czekał na mnie dwa lata :) moją koleżankę chłopak rzucił właśnie dlatego że nie była gotowa na sex. Nie jestem tępą lalą która tylko do łóżka chce iść. Najpierw chcę mieć pewność że na pewno jestem bezpieczna. A to co w tym najważniejsze to, to że nie chcę się już tak strasznie męczyć. Dziewczyny ja potrafię mieć okres trzy razy w miesiącu :( - jestem po prostu załamana :( Nie wiem ... jestem młoda i trochę obawiam się tych tabletek ale może niepotrzebnie ?? może będą one dla mnie większym zabezpieczeniem niż prezerwatywa ?? Obawiam się troszkę ale siostra i szwagierka mówią mi że tabletki to przecież nic złego. A co wy o tym powiecie ?? Potrzebuję pomocy bo jestem zagubiona.

Myślę że tabletki to w Twoim przypadku bardzo dobry pomysł. Masz stałego partnera wiec będziecie mieć pewne zabezpieczenie przed ciąża. No i przede wszystkim Twoje okresy nie będą tak bolesne. Po tabletkach wcale się tak nie tyje, czego jestem dobrym przykładem.

Gość Cracovska
Miarka bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jestem chyba trochę przewrażliwiona :) Pierwszy raz o tym na forum piszę więc liczę na komentarze również innych :* wypowiadajcie się na ten temat :* Nawet jeśli uważacie że to zły pomysł - to piszcie ja się za nic nie obrażę :*

Gość gość121
Biorę tabletki od miesiąca, właśnie wczoraj skończyłam 1 opakowanie :) Czuję się po nich dobrze, miałam dobry humor, nie przytyłam i nabrzmiały mi trochę piersi. Na początku też byłam uprzedzona co do tabletek, ale po rozmowie z ginekologiem stwierdziłam, że to dobry pomysł, a te wszystkie informacje dotyczące późniejszych kłopotów z zajściem w ciążę są po prostu błędne. Dodam, że biorę Harmonet.

Gość cracovska
gość121 dziękuję Ci za odpowiedź ;] Ludzie wpisujcie się proszę naprawde potrzebuje waszych zdań. a jeszcze jedno, tak w ogóle ile takie tabletki kosztują ?? nigdy nie brałam więc nie wiem

Gość gość121
Te, które ja biorę czyli Harmonet kosztują 28,90 zł

musisz znaleźć dobrego ginekologa. Ja do mojej poszłam już z wynikami badań z krzepliwości krwi, estradiol, prolaktyna, płytki krwi, próby wątrobowe. i dobrała mi do tego tabletki i jest super. Przedtem cały czas miałam napięcie przed miesiączkowe nawet 2 tygodnie przed @, długie i bolesne krwawienia a tak to brzuch mnie boli ledwo co 20 minut przed tym jak dostanę krwawienie dopiero :) Zawsze możesz spróbować plastry. To chyba w sumie nawet jest zdrowsze od tabletek.

a brałam Yasminelle przez 7 opakowań to cena była tak 35-48 zł. Od listopada biorę YAZ(praktycznie to samo co Yasminelle tylko, że bierzesz je 3 dni dłużej i są jeszcze 4 tabletki placebo) to płacę 36-39 zł.

Gość Cracovska
KlauDDynka69 dziękuję Ci za odpowiedź :) w środę jadę do jednego z najlepszych ginów w mojej okolicy zobaczmy co powie :) Ale troszkę się boję/wstydzę bo to będzie facet ...