Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 o co chodzi w og贸le

2 pytania z dziedziny ortodoncji

Polecane posty

Go艣膰 o co chodzi w og贸le

1)Orto powiedzia艂a,偶e wida膰 po dzi膮s艂ach,偶e nie myj臋 z臋b贸w po ka偶dym posi艂ku.Ja nie widz臋 偶adnej r贸偶nicy.Jak ona to pozna艂a?? 2)Nosz臋 nak艂adki na 6 po艂膮czone 艂ukiem podniebiennym,pier艣cienie s膮 zacementowane na z臋bach.Jak ona mi to zdejmie?B臋dzie borowa膰 ten cement??Mia艂 kto艣 tak??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 o co chodzi w og贸le
upup

Udost臋pnij ten post

Zdj臋cie aparatu to akurat trwa 4 minutki, nie ma problemu. Ale myj te z臋by do cholery;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mniamkowa
Naprawd臋 powiedzia艂a, 偶e to rozpoznaje? a ile masz lat? pytam bo chodz臋 do bardzo przystojnego dentysty a niestety te偶 nie myj臋 po ka偶dym posi艂ku ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polej膮 zeby specjalnym plynem
potem beda Ci "borowac" po zebach zeby pozbyc sie resztek cementu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale偶 proste - jak nie myjesz
z臋b贸w po ka偶dym posi艂ku przy aparacie to natychmiast masz zacz膮tki pr贸chnicy, a dentysta ca艂e zycie si臋 szkoli艂, aby pr贸chnice rozpoznawa膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Epsy
Witam. Ja mam inny problem a w艂a艣ciwie dylemat. Zak艂adam niebawem aparat i nie wiem kt贸rego ortodont臋 wybra膰. Jeden jest ju偶 do艣膰 "stary" i robi aparaty od wielu, wielu lat (w innym mie艣cie) a drugi robi od bardzo niedawna ale mam go pod nosem no i przy okazji jest moim dentyst膮. Kt贸rego by艣cie wybrali ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o co chodzi w og贸le
Niestety nie zawsze mam mo偶liwo艣膰 umy膰 z臋by po ka偶dym posi艂ku.Ale odk膮d mi to powiedzia艂a to tak sie wystraszy艂am,偶e myj臋 albo nie jem jak nie mog臋 umy膰 :D Ale to nie chodzi艂o o pr贸chnic臋,tylko o dzi膮s艂a.Nie wiem co z nimi Ja nie b臋d臋 mie膰 zdejmowanego aparatu tylko sam 艂uk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Epsy
pomo偶e mi kto艣 ? z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o co chodzi w og贸le
Ja bym wybra艂a tego co robi od dawna,no chyba 偶e du偶ym k艂opotem b臋dzie dla ciebie dojazd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Epsy
Dzi臋kuj臋 za odp. , nie jest dojazd du偶ym problemem, jednak przez 3 lata to r贸偶nie mo偶e by膰.

Udost臋pnij ten post

"Ale to nie chodzi艂o o pr贸chnic臋,tylko o dzi膮s艂a.Nie wiem co z nimi" dwie sprawy podstawowe: - niezmyte resztki jedzenia gromadz膮 si臋 nad pier艣cieniami, przylegaj膮c do dzi膮se艂 i powoduj膮c stan zapalny; dzi膮s艂a s膮 zaczerwienione, moze niedostrzegalnie dla Ciebie, ale lekarz wychwyci od razu; - czasem resztki jedzenia gromadz膮c si臋 mi臋dzy pier艣cieniem a dzi膮s艂em...po prostu spychaj膮 dzi膮s艂o z z臋ba - wiesz, podpychaj膮 je do g贸ry; to do艣c niefajne bo skutkuje ods艂oni臋ciem szyjek zebowych i nadwra偶liwo艣ci膮 z臋b贸w; czasem zdarzaj膮 si臋 inne rzeczy, ale to czasem, wiec sie nie zag艂臋biajmy.

Udost臋pnij ten post