Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toninka

Małżeństwo tylko z uwagi na dzeci?

Polecane posty

Ja chyba jestem przypadek beznadziejny. przypadek beznadziejny nie zdaje sobie sprawy ze swojej beznadziejnosci, uszy do gory

a co to za problem zadzwonic teraz i powiedziec, wybacz ale zapomnialam, ze umowilam sie z kolezanka, zwolnij nianie i odgrzej cos sobie a ja wroce wieczorem

nie przesadzaj teraz chcesz działać w drugą stronę- nabuntowałaś się i co ? zjedzenie obiadu z mężem to nie przestępstwo

Zs a po co ma to robić jutro też jest dzień a danie sobie trochę czasu i ułożenie jakiejś strategi nie zaszkodzi

Zs a po co ma to robić jutro też jest dzień a danie sobie trochę czasu i ułożenie jakiejś strategi nie zaszkodzi oczywiscie, masz calkowita racje, jednakze jeszcze lepsze danie sobie czasu jest bez dzieci na przyklad w kawiarni z kolezanka lub sama ze soba

byl tu kiedys podobny troche temat. Pisała dziewczyna o imieniu Katarzyna. Jej mąz tez mowil ze jej nie kocha,ze nie chce z nią byc. I ona na poczatku jak jej tak powiedzial to starala sie jeszcze bardziej niz wczesniej. Prala, gotowala, doopy podstawila. A ten nic, ani huhu. Ciagle to samo, ze nie kocha. Dopiero jak przestala namawiac na rozmowy, przestala sie plaszczyc, przestala prosic i konkretnie powiedziala ze w takim razie rozwod to on dopiero wtedy oczy otworzyl. Ale dosc dlugo to trwalo. Moze to jest sposob. Chłód, uprzejmosc ale tylko taka zwykla i koniec z uslugiwaniem.

może wyjść po obiedzie:)

Gość grrrrr
owszem danie sobie czasu jest bardzo dobrą rzeczą, ale jeżeli danie sobie czasu będzie polegało na bieganiu wokół nieszczęśliwego męża, który sam nie wie czego chce to z tego nic nie wyniknie. To już lepiej jak by sobie autorka tematu wzięła urlop (z tydzień) zapakowała dzieci i pojechała gdzieś daleko od męża. W tym czasie nie kontaktowała się z nim i na spokojnie wszystko przemyślała. Bo jak wszystko zostanie po staremu (czyli ona pierze, gotuje, prasuje i cholera wie co jeszcze) to on pomyśli że jej to odpowiada i wszystko jest cacy.

przy dwójce malutkich dzieci 24 godziny na dobę na pewno poukłada sobie wszystko tak jak trzeba i bardzo odpocznie:)

Gość grrrrr
ike " przy dwójce malutkich dzieci 24 godziny na dobę na pewno poukłada sobie wszystko tak jak trzeba i bardzo odpocznie" dwójka malutkich to zawsze mniej niż dwójka malutkich i jedno trzydziestoparoletnie z problemami emocjonalnymi :P. Bez męża nie oznacza, że sama. Może namówić koleżankę, mamę, siostrę , kuzynkę żeby mieć komu się wygadać.

masz dzieci ?:) dziewczyna na miejscu ma pracę , nianię i chociaż chwilę odskoczni a wyjść wbrew pozorom zawsze może- po co komplikować coś co i tak jest skomplikowane po co włazić na 10 piętro po schodach - skoro masz windę

Gość Cicho baby
Popełniacie błąd sądząc, że najważniejszy dla faceta jest cieplutki obiadek i wyprasowane ubranka. A jak świat światem, chłopaki od małego lubią się pobrudzić i nic im nie będzie, jak nie zawsze z pełnym brzuszkiem. Facet może czuć się niedoceniany i niedowartościowany i stąd dziwne zachowanie. Po prostu przy dwójce dzieci zszedł na dalszy plan. Powinien sobie wszystko od nowa w główce poukładać i postarać się zrozumieć zmianę imperatywu u żony.

Może namówić koleżankę, mamę, siostrę , kuzynkę żeby mieć komu się wygadać. pewnie przecież nikt nie ma własnego życia i tylko czeka na taką przygodę

cicho baby pisałam juz, że cię lubię ? to bądź tak miły i trzymaj teraz moją stronę a tak na poważnie- to zmuś go cholera do tych przemyśleń :)

Gość Cicho baby
Ja? A dlaczego ja? Autorka musi? Proponuję mechanizm w stylu "musisz mi pomóc w tym i tym, bo nie będzie drapania za uszkiem, ponieważ się nie wyrobię". Klasyczny kij i marchewka.

na razie muszą poradzić sobie z wypowiedzianymi przez niego słowami twoje rady są dobre na potem:P

Facet może czuć się niedoceniany i niedowartościowany i stąd dziwne zachowanie. slusznie, dlatego w ramach docenienia i okazania zaufania do zdolnosci rodzicielskich nalezy zostawic go z dwojka dzieci na wieczor lub dwa :-)

Gość Cicho baby
Ike, to prawda, ale nic nie pomoże Autorce wyrzeczenie się obowiązków domowych, bo na faceta to nie działa, o czym już pisałem. Czyli wracamy do rady Zawsze Szczerego z poradnią, choć moim zdaniem wysyła do lekarza nie tego "pacjenta". Moim zdaniem problem i "większy ciężar winy" leży po stronie faceta, a Autorka niepotrzebnie się obwinia.

Gość Cicho baby
zawsze szczery Facet może czuć się niedoceniany i niedowartościowany i stąd dziwne zachowanie. slusznie, dlatego w ramach docenienia i okazania zaufania do zdolnosci rodzicielskich nalezy zostawic go z dwojka dzieci na wieczor lub dwa Pewnie że tak, ma za dużo czasu!

Gość Cicho baby
Tylko skurczybyk, babcie wezwie na ratunek.

Moim zdaniem problem i "większy ciężar winy" leży po stronie faceta, a Autorka niepotrzebnie się obwinia. zgadzam sie w 100%, wysylanie autorki do poradni mialo moim zdaniem cel taki, zeby wlasnie ja z tego poczucia winy zwolnil specjalista (osoba obiektywna)

a ja uważam, że autorka po części jest winna sytuacji w małżeństwie jakby nie było sama sobie "tak męża wychowała"

na to wygląda bejbe:P

kolejny trafiony zatopiony

Gość autorko a dlaczego się
zgodziłaś na wspólny obiad?jestes dziwna.Tyle osób ci tłumaczy i jak grochem o ścianę.Więcej szacunku do siebie.Jesteś popychadłem,uświadom to sobie.I nic nie wskazuje na to,ze się zmienisz.Bo się boisz,bo "KOCHASZ".Ja wiele rzeczy zrobiłabym z miłości do męża.Wiem,ze oboje na sieie zasługujemy bo jedno za drugim skoczyłoby w ogien.I nie ma -moje problemy,jego problemy.Nasze.Ale gdyby zdarzyło się coś takiego jak u ciebie-terapia wstrząsowa.On się kieruje żle pojmowanym dobrem dzieci-ale to nie dobro ma na mysli tylko swoja wygodę.

:D lubię się komplementować :P

Gość ike-ty tu się mądrzysz
a ich syuacja jest inna.Wy oboje twierdziliscie,ze się nie kochacie a tu mamy dziewczynę,która kocha i z miłości pojdzie na kazdy układ.