Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rudka

czy przegrzewam dziecko?

Polecane posty

dziewczyny jak ubieracie niemowlaki w taką pogode jak dzis? (20-22 stopnie w słońcu ale jednocześnie chmury i wiatr dość mocny) Moje dziecię ( 8 m-cy) chodzi na spacery w body z długim rekawem , półśpiochach i ma rozpietą bluzę od dresów, do tego kapelusik. Dziecko niestety bardzo sie spociło. Miało mokre plecki, rączki i wystapiły potówki. Czy ja ją powinnam ubierać już w krótki rekawek (np body)? A może zamiast body zakładać jakieś tuniczki/koszulki + spodenki/półśpiochy???

to załóż bluzeczkę z długim rękawem i spodenki. nie zakaładaj bluzy skoro się poci. dziecko zapewne siedzi w wózku więc nie wieje mu tak bardzo.

przegrzewasz, albo tak jak pisze poprzedniczka albo krotki rekaw, na to cienka bluza i spodnie

Gość sraty pierdaty
moja miala dzis rajstopki,rybaczki, body na dlugi rekaw i polar i bylo jej w sam raz. ale skoro twoj maluch sie poci to ubieraj lzej.

body na kr rękaw i bluza z kapturem cieniutka, do tego spodnie , sklarpetki i buty. Na glowie chusteczka, tak żeby uszy były zakryte:) Owszem jest wiatr ale jest bardzo ciepły. Córka ma 8 mc. Przegrzałaś dziecko.

Gość to słowo -przegrzanie
tak brzmi strasznie,jakby to byla jakas choroba.Moje dziecko raz zmarznie raz sie porzadnie spoci i jest ok.Czasami ciezko dobrac ciuchy i przykrycie.Ja dotykam buzi i raczek.W zimie oczywiscie to sie nie sprawdza.

Gość jak sprawdzasz
kark i czujesz ze jest spocone po prostu zdejmij jedną warstwę...

Gość hyhryh
Taaa... Raczej je zaziębiłaś i ma stan podgorączkowy. Ale nie musisz wierzyć. Zmierz po prostu temperaturę.

Gość niby czemu
zaziębiła hyhryh??!!następna mądra która przegrzewa pewnie dzieciaka...