Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka 234

Co sądzicie o takim kolesiu?

Polecane posty

Gość Tomek Dudeista
miło kiedyś napisałem coś w tym stylu, zaraz odtworzę z pamięci

Gość Tomek Dudeista
Pamiętasz, Kasiu, jak w tamte gorące i duszne lato bawiliśmy się lodówce taty? Gdy zasypiał pijany zabieraliśmy z kieszeni jago prochowca klucze do kostnicy i zaszywaliśmy się w niej na długie godziny. W czarnej walizecze czekały na nas szminki, pudry i grzebienie. Zawsze lubiłaś robić dziwny makijaż zimnym klientom taty. Śmiałem się, gdy ci smutni i sztywni ludzie zmieniali się w klaunów dzięki twoim rączkom. Później klepaliśmy po brzuchach tych obrzmiałych, wydętych i śmialismy się, gdy pierdzieli wydalając gnilne gazy. Jednak najlepsza była zabawa z siusiakami panów. rysowaliśmy na nich różne wzorki, misie i słoneczka- po czym ubieraliśmy z powrotem. Tylko później musieliśmy posprzątać cały dom, by tata nie był zły za nasze wybryki z klientami jego domuy pogrzebowego. To tylko szkic, prawdziwe opowiadanie było na kilka stron. Dla jaj to kiedyś ułożyłem.

Gość Tomek Dudeista
*tamto

Gość Tomek Dudeista
nie istniało tylko w formie ustnej :) ale BYŁOBY NA KILKA STRON NAPEWNO!!

Gość Tomek Dudeista
opowiadałem je koleżance w pracy :) :) była 2 lata młodsza ode mnie, więc nie było szoku no tez stwierdziął, że mam bogatą wyobraźnię (nie wyobrażam sobie takich rzeczy opowiadać np szefowi emetytowi. dziadowi z 1937 roku.)\ to by się nadawało na etiudę filmową taki krótkometrażowy filmik jakie są na Cinemax tylko żeby nie było to mroczne, nie w klimacie horroru a trochę bardziej ,,poetyckie", odrealnione jak np Kraina Traw

Gość Tomek Dudeista
fajna była :)

Gość Tomek Dudeista
od lat chodzi mi po kudłatym łbie pomysł na sztuke teartralną napisać jaki?

Gość Tomek Dudeista
ja Ci moge opowiadać jeszcze straszniejsze np kocham mieć koszmary opowiedzieć ostatni?

Gość Tomek Dudeista
co do sztuki moim niespełnionym marzeniem jest wystawić mroczną adaptację ,,Umarłej klasy" Kantora mam w głowie nawet dialogi i pomysł na kostiumy, wszystko, nic, tylko reżyserować!!! :)

Gość Tomek Dudeista
co do koszmaru zaczyna się od tego że idę z siostrą do jej koleżanki moja siedmioletnia (około) siostra chce otworzyć drzwi bo tam jest jej dawno niewidziana koleżanka szarpie za zardzewiałą klamkę (jesteśmu w tym starym opuszczonym, brudnym domu) nic podchodzę otwieram drzwi na łóżku lezy dziewczynka przykryta kocem widać tylko blond włosy moja siostra podbiega do niej i mówi coś- zrzuca koc i WRZESZCZY WRZESZCZY WRZESZCZY pod kocem była jej koleżanka rozkładające się ciało całe w robakach i karaluchach

Gość Tomek Dudeista
tego nie dowisz się, póki jej nie wyreżyseruję jak koszmar? Fajny? Opisałem go na poprzedniej stronie :)

Gość Tomek Dudeista
dzięx opowiedz swój

Gość Tomek Dudeista
no - mi tez się podobała napisałem text :)

Gość Tomek Dudeista
pierwotna wersja wkleić?

Gość Tomek Dudeista
co sądzisz? warto publikować??? SZCZERZE Somnambulik zamykam drzwi, staję się bielmem zostawiam cię pod paznokciami obcego mężczyzny (ciebie- czarny, gorący koralik kobietę ze szkła i pulsu) wypluwam przechodnią papierową śmierć (próbka człowieka, resztki włosów skóra usta) nie zapijam by wyrosła w kimś innym chcę wrócić (świat, sen niewidomego o kolorach) *** nie wiem panie ale tam pod ziemią było kiedyś miasto dużo ludzi nawet mieli poetę pił dużo powiesił się -mówi stara kobieta gdy pytam ją o drogę do domu

Gość Tomek Dudeista
wiem c h u j o w e!

Gość Tomek Dudeista
to dobrze, bo już zmieniłem 1 zwrotkę :D A swoją drogą- Wojaczek miał swoje sposoby na wiersz w prawie każdym używał słowa ,,krwi" :) Nadużywał też ,,moje ciało " i ,,ojczyzna" ale i tak lubie jego poezję pomimo tych niedociągnięć :)

Gość Tomek Dudeista
wersja 2 Somnambulik otwieram drzwi drogi są tylko bielmem zostawiam cię pod paznokciami obcego mężczyzny (ciebie- czarny gorący koralik kobietę ze szkła i pulsu) wypluwam przechodnią papierową śmierć (próbka człowieka, resztki włosów skóra usta) nie zapijam by wyrosła w kimś innym próbuję wrócić (świat, sen niewidomego o kolorach) *** nie wiem panie ale tam pod ziemią było kiedyś miasto dużo ludzi nawet mieli poetę pił dużo powiesił się -mówi stara kobieta gdy pytam ją o drogę do domu

Gość Tomek Dudeista
no i o skórze, o ciele o krwi i mięsie no i o śmierci

Gość Tomek Dudeista
a dla mnie to BARDZO ograne porównianie i chyba je wyrzucę z tekstu :) choć może nie

Gość Tomek Dudeista
właściwie to z 10 wersja, a nie 3 :)

Gość Tomek Dudeista
CUDO ZNALEZIONE DZIŚ NA NIESZUFLADZIE Traw bujanie Podcinaliśmy sobie skrzydła, paznokcie i szczeble w drabinie. Spadaliśmy trzymając się za ręce. To nie było romantyczne ani landrynkowe. Miało kształt kaktusa. I kosztowało wiele. Za wiele. Wiec stanęliśmy się żebrakami. Żebrałam o Twoją miłość jak pies pod drzwiami. O którym zapomniało całe cudowne miasto. Żebrałeś o moją miłość jak bezpłodny poeta. Plując resztkami sił, cytując w strzępach jakiegoś wariata. A media kusiły by stać się bogatym. Mimo to nie włączaliśmy telewizora. Nasz cały świat to splecione dłonie pod kołdrą w maki. Te kilka chwil. Przed porankiem. I przed nocą. Nasz złoty środek na całe zło. Rozkołysana ja. Taneczna. I za oknem. Traw bujanie. efemeryczna ... 2011-01-08 09:34:06

Gość Tomek Dudeista
właśnie !!!!!! staliśmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cześć całuski

Gość Tomek Dudeista
Z przyzwyczajenia czytelniczego przeoczyłem te ,,stanęliśmy się" po prostu umysł to zignorował - bo nie przywykłem do tak masakryczych błędów w ojczystym języku naprawdę przeczytałem to jak ,,staliśmy" ps- codziennie czytam TRUML, Nieszufladę, Rynsztok, Poema ART, Poezję Polską i LITERNETi BEJ więc czasami mogę przeoczyć takie ,,kiksy" piszących :D sorki, rutyna

Gość Tomek Dudeista
wypiłem 9 piw

Gość Tomek Dudeista
zdarłem gardło drąc się ,,Sweet dreams" M. Mansona 11 raz najlepszy Cover ever

Gość Tomek Dudeista
kac