Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trendy mama

Czy 16 letnie dziecko moze

Polecane posty

zalezy jakie masz relacje z dzieckiem, jak wydaje ci sie ze odpowiedzialna to zostaw, ale dzwon po pol godziny, nawet w nocy;)

Gość mama 9 miesiecznego synka
Nikt2 - po pierwsze uwazaj na slownik jak ze mna piszesz, bo tez wyzej nienajlepiej swiadczy o tobie :o Po drugie wiele zalezy od srodowiska w jakim sie obracasz i od kontaktow dziecka z rodzicami, bo jak rodzice wprowadzili w domu mega rygor, tojest duze prawdopodobienstwo, ze dziecko wlasnie bedzie robilo odwrotnie. Jesli dzieciakow wszystkie sie zabrania to ona wlasnie bedzie wariowalo jak zostanie samo w domu. Takie mam zdanie i go nie zmienie, bo ja tez mialam 16-17 lat i wiem, ze nie kazdy wyznaje zasade "Wolna chata = seks" :o

Gość to musi byc prowokacja
:D Zartujecie sobie chyba :D 16 latek? To sie juz sam po nocy szlaja czasem, a w domu to i 7 letnie dzieci same zostaja. Nic dziwnego ze potem faceci sa ciotami, skoro pod kloszami sa trzymani :D

Ja co weekend zostawalam sama. W tedy bylo grzecznie, ale jak mialam 19, 20 ... oooooooooooo to bylo gorzej.

oczywiscie takie 7 letnie to nie na kilka dni, bez przesady ;) Ale 16 latek to jak najbardziej, hehehe ;)

Ja bym na Twoim miejscu zaryzykowala. Daj mu troche wolnosci:)

Gość ufałam moim córkom
ocywiscie jakas granica musiała być. Gdy młodsza mając 16 lat chciała jechać do Jarocina i ja się sprzeciwiłam, to szybko mnie z tego wyleczyła pytając, czy chciałabym żeby mnie okłamala i powiedziała że jadą na szkolną wycieczke. XZgodziułam sie na wyjazd,i nie żałuję. Powinnaś wyczuc na ile możesz zaufac swojemu dziecku

A tym seksem to bym sie nie przejmowala, bo jak bedzie chcial to zrobi to byle gdzie (nie koniecznie musi byc wolna chata) Raczej obawialabym sie alkoholu, albo trawki.

przeciez on za 18 lat bedzie pelnoletni i sam o sobie moze decydowac. A autorka sie pyta czy moze go samego zostawic na kilka dni. O co sie boisz, ze nie zje sniadania? Ze brudny bedzie chodzil? Niech chodzi brudny i glodny, jak jest malo zaradny. Szkola zycia ;)

A te dwa lata to jest duza roznica.. Wiec ja rozumie autorke i jej obawy.

a ja nie rozumiem... Majac tyle lat od dawna sie samemu podrozuje, a zostanie w domu to juz w ogole normalka... Gosc za 2 lata moze sam o sobie stanowic, wyprowadzic sie i mieszkac sam, wiec teraz zostawienie go na pare dni to chyba nic strasznego... A potem takie mamisynki bojazliwe, z dwoma lewymi rekami po swiecie chodza i oczekuja od swoich kobiet, ze beda one sie nimi opiekowac :O