Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samolub

Chwalenie dzieci.

Polecane posty

Gość samolub

Dziecko moje i mojej szwagierki często bawią się razem i spedzaja ze sobą dlużo czasu. A my w tym czasie ze szwagierką pijemy kawe i bojczymy. Ja lubie chwalić moje dziecko np ze ładnie pokolorowało obrazek, ładnie posprzatało, itp ale ostatnio moje szawgierka z nerwami zwróciła mi uwagę zebym też chwaliłą jej dzieci a nie tylko swoją corke. Ale co mnie obchodzą jej dzieci. Ona zawsze siedzi obok i może sama pochwalic swoje dzieci a nie ja mam to za nią robic. Ja wychowuje swoje dziecko na pochwałach a jeśli ona ma inne podejscie niech wychowuje jak chce a nie wtrąca sie do mojego.

Gość bojczymyy
kurwa gdzie tym mieszkasz z taka gwara

Wlasciwie to masz racje. Ale czasami sa takie sytuacje, gdzie warto pochwalic tez pozostale dzieci. Zwlaszcza wtedy, kiedy tez sie staraly i wspolnie z twoim dzieckiem robily to samo. Nie musisz chwalic cudzych dzieci na sile, zeby bylo sprawiedliwie. Ale czasami nie zaszkodzi, jak akurat wyniknie taka sytuacja.

Gość jipo
mysle, ze jesli dzieci podchodza razem pokazac swoje rysunki, to nie zaszkodzi uzyc liczby mnogiej:O

A nie mozesz czasami powiedz: " O jak ladnie zbudowaLISCIE wieze" Albo, "O jak ladnie malujeCIE" Mysle, ze dla dobra Twojego dziecka bedzie to tez potrzebne. Ze wspolpracuje, ze nie jest sam TAKI NAJLEPSZY. To takie male przystosowanie w gupie. , z innymi dziecmi.

I jeszcze jedno, skoro tak pijecie, kawke i "bojczycie";) to chyba jestescie przyjaciolkami, wiec dziwi mnie to , ze nie obchodza Cie jej dzieci. I jakos tak odebralam negatywnie Twoj stosunek do niej.

Gość frentii
Teraz juz wiem skad sie biora miernoty, ktore sa pewne siebie maja poczucie wyzszosci nad innymi🖐️

Gość vnm
wychowujesz dzecko ''na pochwałach'' a potem wyrośnie z niego zapatrzony w siebie gnojek