Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wstrzasnieta

jaka jest roznica miedzy aborcja a in vitro

Polecane posty

Adopcja?... pracuję w ośrodku szkolno wychowawczym przy ktorym jest Dom Dziecka a w nim 20 dzieci, żadne nie moze być adoptowane zwg. prawnych. Więc zanim będziecie szastać pojęciem adopcji to postarajcie się o adopcję i zobaczycie jakie to proste /z waszych wypowiedzi wynika że setki dzieci czeka a to bzdura... moze i czekają ale prawo nie pozwala ich adoptować z różnych względów/. A co do tematu in vitro... wiadomo są pewie kliniki, które szastają zarodkami na lewo i prawo i je uśmiercają, tak jak są nielegalne przeszczepy, handel dziećmi itp. Ale kliniki z renomą mają swoje zasady etyczne.... pewnie przez ciebie i tak nie do zaakceptowania /bo z twoich wypowiedz sądzę, że jesteś radykalną chrześcijanką/. Ja sama mam dziecko więc nie myślę o in vitro... ale wiem coś o nim bo mam koleżankę która podejdzie do in vitro po 6 latach nieudanych prób /zaczynała od metod naturalnych i nic, inseminacje nie dały także skutku/. Nie potępiam jej, trzymam za nią kciuki. Nie nienawidzę. W twoich słowach autorko tematu jest dużo nienawiści i wrogości jak na chrześcijankę. Mówicie życie w zgodzie z naturą... ale natura jest okrutna, zjadamy słabszych, chorujemy na raka, giniemy w powodziach, uderzeni przez pioruny, mamy nieuleczalne i niezbadane choroby... i walczymy z tym jak mozemy, bo taka jest wola tego który stworzyl świat... wiec lekarstwo na raka, zapora przeciwpowodziowa itp to dal mnie także palec Boży... wiec dlaczego sądzisz że in vitro /lek na niepłodność/ nie jest po myśli Boga?? Zbyt dumna jesteś chyba żeby wiedzieć co siedzi w głowie Boga.

Gość jestem przekonana
że jestem wstrząśnięta i ma mała to jest ta sama osoba, bo nie wierzę, że mogą byc tak egoistyczne, zakłamane w sobie i gówno wiedzące o macierzyństwie i jego braku dwie tkie same osoby

Gość Lisetka
szurnięta nawiedzona aktywistko przykościelno - kruchtowa. Ludzie chcą mieć dzieci, WŁASNE dzieci, tępa cipo. A co do adopcji - nie znasz tematu to głupio nie pi....l. Mam już dość nachalnej kościelnej propagandy. Paszli wy won . Zajmijcie się własnymi brudami parszywi chciwi pedofile.I odwalcie się od nas.To było do cipy "wstrząśnięta".

Gość zozunsza
Dlatego ja wole usunac ciaze niz urodzic i dac dziecko do adopcji. Bo i tak malo kto sie zainteresuje, kazda chce miec wlasnego dzieciaka nie adopcyjnego. Przeczytalam ten topik i wiem ze dobrze zrobilam usuwajac ciaze.

Gość jestem przekonana
te wasz słownictwo mówi samo za siebie. Jesteście nakrecone, bo tak wam kazali mówić -oj ty mój ciemnogrodzie.............

Gość jestem przekonana
to było do jestem wstrząśnięta i ma mała

Gość asdasdasdsadas
Taka jak różnica pomiędzy księdzem dymającym swoją gosposię a człowiekiem, który robi to w małzeństwie i nie pieprzy głupot pouczając innych.

Gość Lisetka
jA NIE DLATEGO. Niestety wiem że większość dzieci w "bidulach" nie ma klarownego statusu prawnego. Tkwią tam albo w rodzinach zastępczych latami bo postępowania w Sądzie Rodzinnym ciągną się latami. Niestety sporo dzieci - no, cóż - to dzieci alkoholików, narkomanek, z bardzo złymi doświadczeniami. Wymagają PEDAGOGÓW i ciężkiej pracy a zwykli ludzie raczej sobie nie poradzą. Przykład z brzegu - rodzeństwo - starszy brat (13 lat) molestował 5-letnią siostrę. Gdy rodzic adopcyjny to odkrył - chłopak oskarżył go - o molestowanie!!! Nim się wyjaśniło(po paru m-cach) ludzie tych przeczołgała prokuratura i policja....

Gość jestem przekonana
do CC) - gratuluję ci kochana że ci sie udało i możesz cieszyć się szczęśćiem jakie daje macierzyństwo

Gość jestem przekonana
to chyba prowo, bo jakos ucichła ta jestem mi mała

Gość zgadzammmm sie
Z AUTORKA TOPIKU!!! Bylam na jednym z topikow o staraniach i wystarczy,ze powiedzialam prawde o in vitro wszystkie sie na mnie poobrazaly.. CZYZBY SUMIENIE? MAMUSKI PO IN VITRO SA NIESTETY BARDZO NERWOWE..

znowu się do in vitro przypieprzacie. dajcie ludziom spokój. mądrzy jesteście bo możecie mieć dzieci.

Gość DO MIŁOŚĆ W CZASIE ZARAZY
Głupie jesteście dziewczyny... IN VITRO NIE JEST LEKIEM NA NIEPŁODNOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMIJA PRZESZKODY,NIE LIKWIDUJE PRZYCZYN!!! TO NIE TO SAMO CO LEKI NA RAKA-CO ZA BEZMUZGIE IDĄCE Z PRĄDEM ŚNIĘTE RYBY... żal.pl

Gość jestem przekonana
a wiesz dlaczego? a czy zdajesz sobie sprawe ile to nadzieji, marzen i rozczarowan, nie mówiąc o pieniądzach czasem idzie - jak to sie mówi - z dymem?

ale co kogo obchodzi kto ma jakie dziecko?! TO BÓG DAŁ LUDZIOM WIEDZĘ. jakby nie chciał tego co daje dzisiejsza medycyna to by tego nie dał! jakby IN VITRO było nie wiadomo jakim grzechem to BÓG nie dopuścił by ludzi do owego grzechu. przyznam się gardzę ludźmi którzy mają do powiedzenia najwięcej wtedy kiedy ich to nie dotyczy.

Gość nanananna
autorko pomódl się za rozum bo tego ci brak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jesteście zaślepione i zazdrosne. skoro jesteście takie religijne to czemu plujecie jadem? dewoty... wszystko na pokaz

Gość bułeczka z masełkiem
ok ale przyznacie,że CONAJMNIEJ DZIWNE JEST TO,ŻE ZAMRAŻA SIĘ EMBRIONY...TO NICZYM MROŻENIE CHLEBA :o :o Ponadto wstrzykują Ci zarodki,ile chcesz-zależnie od ceny...matko niczym sprzedaż na pchlim targu.. bleeeeeee TAK TO JEST JAK CZŁOWIEK UFA BARDZIEJ SOBIE NIŻ BOGU... ponadto niestety ale jeszcze nie wiadomo jakie skutki uboczne ma in vitro,bo najstarsze dziecko z in vitro ma 32 lata:O a może będą krócej żyć,będą mieli więcej chorób..niewiadomo jeszcze...

ok ale przyznacie,że CONAJMNIEJ DZIWNE JEST TO,ŻE ZAMRAŻA SIĘ EMBRIONY...TO NICZYM MROŻENIE CHLEBA :o :o Ponadto wstrzykują Ci zarodki,ile chcesz-zależnie od ceny...matko niczym sprzedaż na pchlim targu.. bleeeeeee TAK TO JEST JAK CZŁOWIEK UFA BARDZIEJ SOBIE NIŻ BOGU... ponadto niestety ale jeszcze nie wiadomo jakie skutki uboczne ma in vitro,bo najstarsze dziecko z in vitro ma 32 lata:O a może będą krócej żyć,będą mieli więcej chorób..niewiadomo jeszcze... co więcej czy uważacie,że TA WĄTPLIWA METODA jest ok,skoro nawet baba 60 letnia została zapłodniona i ma 2 dzieci???W Y N A T U R Z E N I E !!NIC WIĘCEJ

Gość o kuzwa..........
zgadzam sie............... dziwisz sie ze sa nerwowe?? jak ty bys tepa cipo nie mogla miec dzieci to tez bys chodzila jak strzepek nerwow......ale te kobiety ktore bez problemu zachodza w ciazy i nie musze sie starac po 5-7 lat po czym i tak poronia to nie zrozumieja bo sa idiotkami nie znajacymi zycia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestescie egoistkami, powinniscie sie cieszyc ze macie dzieci bez zadnego problemu a nie jeszcze oczerniacie kobiety ktore poprostu chca byc matkami SWOICH dzieci a nie adopcyjnych...urodzic, czuc je w brzuszku....alew y tego nie zrozumiecie bo jestescie szczesciarami...

Gość jestem przekonana
do zgadzammmm sie - a ty masz dzieci? - chyba jeszcze nie jak sądzę, kobiety ktore mają dzieci ije kochaja inaczej na te sprawy patrzą

dziecko to cud. bez woli boskiej nie przeżyłoby nawet dnia. owszem człowiek ingeruje w zapłodnienie, ale BÓG ma w tym udział. to Bóg decyduje czy komórka przeżyje.

Gość o kuzwa..........
teraz to mowicie bleeeeeeeeeeeee to jest ohydne , jak tak mozna???a prawda jest taka ze jakbyscie nie mogly zajsc w ciazy jak tylko in vitro to byscie sie tez tutaj wyklocaly ze jestescie za a nie przeciw!!! samem siebie oszukujecie bo wiecie ze tak by bylo!!! FAŁSZYWE KRETYNKI!!!

Gość o kuzwa..........
malinowa_dama🌼

MALINA: TO BÓG DAŁ LUDZIOM WIEDZĘ. jakby nie chciał tego co daje dzisiejsza medycyna to by tego nie dał! jakby IN VITRO było nie wiadomo jakim grzechem to BÓG nie dopuścił by ludzi do owego grzechu. MATKO DZIEWCZYNO WIDAĆ ILE WIESZ O BOGU!!! B Ó G DAŁ CZŁOWIEKOWI WOLNĄ WOLĘ,a grzech jest grzechem,wojnę też ludzie "stworzyli", stworzyli klony,nauczyli się usuwać ciążę, geje się dupczą....Bóg to dał,bo nie zabrania Twoim zdaniem? Umysł masz ograniczony,ale nie Twoja wina,bo wkońcu chesz BYC NA CZASIE I NIE MASZ SWEGO ZDANIA TYLKO KLEPIESZ 3PO 3,niedługo eutanazję wprowadzą w Polscę-proponuję ją przetestować u siebie w rodzinie,bo będzie mega modna:D

o kuźwa prawda! teraz plują jadem na IN VITRO ale jakby je spotkało owe nieszczęście to cały majątek by oddały by mieć dziecko. i nie zaprzeczajcie, i nie pieprzcie że starałybyście się o adopcję.

Gość a teraz powiem praaaawde
JESTEŚCIE STUKNIĘTYMI W ŁEB DEWOTKAMI CO WAM DO IN-VITRO DAJCIE SE SIANA DO DUPY BO JUŻ ŁEP PĘKA........NIE CHCECIE TO RÓBCIE CO WAM SIE PODOBA A OD INNYCH WON A GWOLI ŚCISŁOŚCI TO NIE MAM DZIECI I NIE WIEM CZY BĘDĘ MIAŁA BO NIE MAM Z KIM:O ALE PISZĘ CO MYŚLĘ IN VITRO JEST DLA LUDZI A KSIĘŻA POWINNI MIEĆ ZNIESIONY CELIBAT TO BY MOŻE IM NAGROMADZONA SPERMA MÓZGI NIE ZALEWAŁA I GADALIBY DO RZECZY