Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina_86

Jak schudłam 6kg w miesiąc

Polecane posty

Gość marina_86

Hejka :) Odkąd pamiętam zawsze byłam na jakiejś diecie. Przerabiałam większość "cudownych diet". Głodówki, kopenhaska, kapuściana, MŻ, 1000ckal itp. Efekty jakieś tam były, tylko niestety nietrwałe :O Do tego byłam ciągle głodna, zła, miałam zawroty głowy i w ogóle czułam się do dupy. Najgorsza była chyba dieta kopenhaska, jakaś masakra :O Od miesiąca jestem na diecie dukana/proteinowej/białkowej, jak zwał tak zwał. I po raz pierwszy w życie będąc na diecie w ogóle tego nie odczuwam. A kilogramy spadają aż miło. Dietę odkryłam przez przypadek, poleciła mi ją koleżanka, która w ciągu pół roku schudła 25 kilo. Teraz jest w fazie utrwalenia, bez efektu jojo. W sumie piszę tego posta, bo załamują mnie topiku w stylu "od jutra dieta 500ckal". Naprawdę nie ma sensu się głodzić, skoro można schudnąć bez większych wyrzeczeń. Jeśli chodzi o mnie startowałam z wagą 63kg. Po miesiącu ważę 57kg i czuję się o niebo lepiej. Zasad diety nie będę opisywać, jest o niej sporo w necie. Na kafe też widzę parę tematów. Wpiszcie sobie DIETA DUKANA lub PROTEINOWA i jazda :D

Gość jamjest
powiedz mi czy moge cały czas pic kawe na tej diecie? bo dla mnie dzien bez kawy jest nie do przeżycia

Gość atras
a ja uwazam ze idealnej diety nie ma najlepiej nie zrec slodyczy.

Gość marina_86
Pewnie że można :) Tylko słodzimy slodzikiem

Gość marina_86
Atras > pewnie tak, ale rezygnując tylko z słodyczy nie schudniemy jakoś szybko. A moim zdaniem zdecydowanie lepsza jest dieta dukana niż jakieś inne diety, które tylko wyniszczą ci organizm i rozregulują przemianę materii.

Gość jamjest
super, to jeszcze tylko zapytam czy można używać soli?

Gość marina_86
Można, ale wiadomo - nie za dużo. Najlepiej używać niejodowanej. Ja nie mogłam jej nigdzie dostać, więc używam zwykłej. Chudnę, więc chyba tragedii nie ma.

Gość jamjest
dziękuję ci bardzo 🌼

Gość jamjest
ja te :) ale kawa i herbata działa odwadniająco

Gość nie do konca prawda ...
jedzac samo bialko przez 2 tyg zakwaszasz organizm, ja zawsze na takich dietach zle sie czulam mimo ze jadlam duzo miesa i twarogów, bolały mnie miesnie i krecilo mi sie w glowie. tluszcz sie spala w weglowodanach i nie mozna ich wykluczyc z diety, dlatego dla mnie dunkan odpada bo nie chce znowu tego przechodzic, wiem ze bede caly czas myslala o jedzeniu i kanapki beda mi sie snily po nocach :/

Dla mnie też Ducan odpada - za duże obciążenie dla wątroby. Może i sie chudnie, ale jak dla mnei to neizbyt zdrowo. A co do słodzików - są rakotwórcze. To wielkie chemiczne gówno.

mi się nic po nocach nie śni, poza tym na dukanie nie je się samych białek przez 2 tygodnie

słodzików nikt Ci nie każe stosować. ja mam dość wrażliwą wątrobę a na dukanie jestem od miesiaca i ani razu nie dała o sobie znać. nerki?? to samo. z resztą raz jeszcze podkreślę, dieta dukana nie polega na jedzeniu białka na okrągło. ludzie palą i piją alkohol a jak o diecie mowa to zaraz się robią tacy wyczuleni na ryzyko nowotworu i chorób wątroby :-D

Duc - o słodziku napisałam, bo autorka topiku wcześniej wspomniała, ze na idelanej diecie zamiast słodyczy mozna stosować słodzik :-) Ja akurat nie palę i raczej nie piję :-)

przykro mi to mowic, bo taka jestes elan optymizmu autorko, ale to jedna z najglupszych diet stulecia. rozwalisz sobie tarczyce i bedziesz tyla z powietrza. a kazda proba odchudzania pogorszy sprawe i utuczy cie bardziej. tak to sie konczy bez weglowodanow zlozonych w odp dawce.. poza tym watroba. ja rozwalilam ja sobie dieta south beach, wiec az boje sie myslec co robi dukan :O

na szczęście ja sprawdziłam na sobie, dla mnie trafienie na tą dietę było prawdziwym wybawieniem :-D oczywiście możecie mieć swoje racje, mi tam z resztą nie zależy żeby po świecie same szczupłe kobiety chodziły, po co mi konkurencja?? ;-)

a co do słodziku, to wcale nie jest tak, że na dukanie musisz go używać wiec jeśli ktoś jest przewrażliwiony na punkcie wizji kara, to może sobie darować. na innych dietach wcale nie są przewidziane słodycze, wiec i na dukanie nie musisz. poza tym są słodziki 100 % naturalne