Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja7686

Ile ubrań ciążowych wystarczy/potrzeba?

Polecane posty

Gość kaja7686

pytam poniewaz nie chce na te ubrania wydawac nie wiadomo ile kasy bo wiadomo na ile wystarcza ale z drugiej strony nie mam juz za bardzo w czym chodzic....spodnie zwykle na mnie juz nie wchodza i spodniczki...moze cos doradzicie ? teraz jestem w 5,5miesiacu wiec na letnie miesiace przypadnie najwiekszy brzuch....z bluzkami nie mam problemu bo kupuje tuniki ktore póxniej tez moge założyc ale chodzi mi o spodnie, spodenki, spodniczki, co sie przyda i ile ? gdzie mozna takie fajne rzeczy kupic? dzieki za rady gdyby cos bo dzisiaj sie wybiore....taka pogoda...:(

ja zakupilam sobie rybaczki ciazowe na allegro i legginsy :> poluje na 3-4 sukienki, jedna juz kupilam na allegro :) i chyba tyle :) ze 3-4 tuniki i styknie ja jestem w 22tc ale juz od dawna chodze w ciazowych rzeczach :(

WIesz co ja nie kupowalam duzo takich ubran.Mialam 3 pary spodni ciazowych na cala ciaze i wlasnie kupowalam tez tuniki,bo te ciazowe to w sumie to samo,a kasuja za nie jak za zboze...Normalna w sklepie kosztuje z 60zl,a inna tylko dlatego,ze nazywa sie ciazowa to juz 150zl..masakra Spodnie Ci sie przydadza,bo po ciazy tez od razu brzuszek nie bedzie plaski,a do tego bardzo fajny jest ten elastyczny pas przy ciazowych. Poszukaj w necie adresu sklepu z odzieza ciazowa w Twoim miescie. Milych zakupow :)

Gość kaja7686
dzieki :) chcialam mniejw eicej wiedziec... Anka323 mas zracje tuniki tylko za nazwe ciazowa sa drozsze jeszcze raz...dlatego kupuje zwykle tylko takie gdzie brzuch sie zmiesci... myszsza no ja jestem teraz w 23 tc ale jakos sie mieszcze jeszcze w zwykle rzeczy ale juz jest ciezko powoli dlatego wybieram sie dzisiaj na zakupy. Te rybczki to dobry pomysl chyba bo moga byc na wiosne i lat dzieki za pomysl... dzieki za rady wybiore sie gdzies póxniej mam nadzije ze cos znajde...bo jak n razie ogladalam juz kiedys ale wszystko w rozmiarach 38 i w gore...a reszty mniejszych nie wiem czy nie ma czy wykupione :( i mam problem....allegro teraz przeszukam dzieki :)

Och ja miałam dużo za dużo... Spodni masa, bluzek masa i wszystko typowo ciążowe. Wydałam na to fortunę, bo wszystko z Be!mama, 9fashion i H&M mama. Ostatnio wszystko sprzedałam na ALL za całkiem porządne pieniądze. Kup soie jakieś spodnie i spódniczkę z tzw golfem. A bluzeczki i tuniczki mają teraz takie fasony, że pomieszczą spore brzuszki.

Gość do góry .......hej
ja miałam jedne spodnie ciążowe - wystarczyły . bo były na zmianę z dresami :) a dodam ,że były mi potrzebne na ostatnie 3 miesiące , bo do 6 mc mieściłam się w swoje ubrania :)

Ja miałam 2 pary spodni ciążowych -kupione w hurtowni odzieżowej za grosze bo za sztukę 35 zł.A przechodziłam w nich całą ciąże i mimo ciągłego prania to nie zrobiły się z nich szmaty! Do tego kupowałam normalne tuniki bo są zdecydowanie tańsze niż bluzki czy koszule ciązowe oraz miałam jedną sukienkę którą uszyła mi krawcowa więc była idealna na lato.

Gość ja to mialam
rybaczki, jedne jasne typowo letnie spodnie, bo upał był straszny, jedne dżinsy, bo czasem jednak bylo zimno i padalo, wiec jasne zaraz mi sie brudzily, do tego kilka tunik, krotkie spodenki po domu i 2 sukienki, ale kiepsko w nich wyglądalam, wiec chodzilam dopiero po ciazy. Sukienki radze najpierw zmierzyc, bo z wielkim brzuchem to w niektorych modelach malo ciekawie sie wyglada. Pzdr

Gość ja to mialam
aha, mialam jeszce dresy ciazowe, przydaly sie tez po ciazy i koszulki na szelkach tanie rozszerzane, ponczo i kurtkę w kształcie trapezu

Gość Livs
ja jestem w 37tc i nie kupilam zadnego ciazowego ciucha, szkoda mi bylo kasy skoro duzo nie przytylam. mieszcze sie w swoje biodrowki, streczowe rurki, leginsy i dresy do kolan, za to kupilam sobie mnostwo dlugich obcislych tank topow i tuniki w SH ( ale zadne ciazowe, rozmiary S, M i 36, po 3-4 zl/szt), po porodzie tez bede je nosic. nie kupuj nic na zapas, moze nie bedziesz musiala. a jesli tak, to czesto sa wyprzedaze odziezy ciazowej w HMie.

Gość gryczka
To zależy czy dużo wychodzisz z domu:-p Ja prawie od początku ciąży jestem na zwolnieniu, chodzę na spacery, do lekarza, czasem spotkam się z kimś z przyjaciół. Nie potrzebowałam więc i nie potrzebuję wielu ciuchów (jestem na finiszu, 36 tydzień). U mnie końcówka jak widac przypadła na miesiące chłodniejsze, ale mogę napisać, że kupiłam: -dwie pary długich spodni (jedne mniejsze, które nosiłam w chłodniejsze letnie i jeszcze wczesno-jesienne dni; drugie rozmiar większe, nosze teraz) -jedne spodnie krótkie (wszystkie te spodnie z szerokim pasem na brzuch) -dwie pary legginsów, jedne długie i jedne 3/4 -trzy staniki ciążowe - coraz większe ;-) -jedne rajstopy z klinem na brzuch - pod spodnie gdy jest zimno -jedną bluzę ciążową, z rozpinanymi klinami po bokach (ponieważ praktycznie wszystkie swetry sprzed ciąży mam bardzo blisko ciała) -kupiłam tez w lumpeksie kurtkę zimową w rozmiarze 42 (przed ciążą nosiłam 36 :-p), wyglądam jak w worze, ale przynajmniej zapina mi się na brzuchu, jeszcze z dwoma swetrami pod spodem :-) To tyle (teraz widzę, że nawet sporo). Wszystkie bluzki nosze przedciążowe, część swetrów też, choć unoszą się na brzuchu ;-) Myślę, że latem na pewno sprawdzą się krótkie spodnie i koniecznie jakieś tuniki :-) Ciążowe legginsy są też bardzo praktyczne. Wcześniej w ogóle nie chodziłam w legginsach, a teraz po domu noszę praktycznie cały czas.

Gość MamaMatika - dzieckoija.blogsp
Nie należy przesadzać z liczbą ubranek szczególnie ze będziemy je nosić tylko przez jakiś czas:) Na pewno warto zainwestować w parę ślicznych bluzeczek , sweterków eksponujących brzuszek, dżinsy ciazowe, eleganckie spodnie w kany i spódniczkę. Mi to wystarczyło:)

Gość terepałka
Nie potrzeba tego duzo i to praktycznie tylko "dolną" część ubrania możesz kupić ciążową. "Górną", czyli swetry, tuniki czy jakiekolwiek bluzki dopasujesz zwykłe, nie ciążowe. A jak Tobie faza największego brzucha przypadnie na lato, to możesz kupić sobie na teraz najwyżej z 1 parę spodni, jedną spódniczkę, a lato przechodzisz w lekkich tunikach czy sukienkach, bez konieczności nakładania nawet spodni.A potem te tuniki wykorzystasz nawet, jak urodzisz, bo tuniki są modne nie tylko w ciąży. Moja kulminacja ciąży przypadła na zimę,więc nosiłam mając wielki brzuch głównie zimowe ciuchy, więc kupiłam sobie na allegro 2 pary spodni ciążowych dżinsowych w tym rybaczki i jedną spódniczkę i w tym chodziłam całą ciążę. A swetry, tuniki w większości nosiłam te, co miałam przed ciążą, jedną tam może dokupiłam.

Gość ja jestem w 25 tygodniu
i mam tylko dzinsy ciążeowe, w swetry, dluzsze bluzki itp wchodze

Gość terepałka
Dodam, że praktycznie kupiłam tylko te spodnie i spódnicę ciążową, a bluzki i swetry nosiłam te same , co przed ciążą. Niektóre się nadały doskonale. Myślę, że kupowanie specjalnych bluzek to strata pieniędzy, bo równie dobrze można nosić zwykłe i potem je wykorzystać po ciąży. A, i na allegro znajdziesz spodnie już za 35 zł.

ja za niecały miesiąc rodze, a dostałam jedną parę spodni od siostry i nawet ich nie nosiłam:P a dodam, że ładniusie z h&m tylko jakos mi nie podpasowały kup sobie lepiej getry ja sie w nich najlepiej czuję chociaż ja mało przytyłam, żadnych bluzek swetrów itd nie kupowalam nawet kurtki na zimę bo się mieszczę, a teraz już będzie się cieplej robiło, jakies tuniki i leginnsy na pewno sie przydadzą

Gość terepałka
A, dobrą sprawą są rajstopy ciążowe, bo nie wiem, jak u Was, ale ja nie mogłam nosić zwykłych rajstop, nawet tych w największym rozmiarze, zbyt mnie w brzuch uwierały i właśnie fajnym wynalazkiem okazały się być takowe ciążowe rajstopy. Też można dostać na allegro za grosze. No ktoś tu o stanikach pisał, też musiałam większe kupić, bo piersi urosły i stare staniki nie pasowały, ale nie trzeba na nie wydawac masę kasy, można kupić takie zwykłe "babcine " staniki w dużym rozmiarze, na grubych naramkach, bez drutów, nie usztywniane, nie są drogie, a wygodnie w nich. Majtki też bywają problemem. Mnie np. też uciskały , ale nie kupowałam ciążowych majtek, tylko takie większe, elastyczne, miękkie, w rozmiarze xxxxxx:-) i było mi wygodnie. To tylko przejściowy okres paru miesięcy, szkoda wydawać grube pieniądze na jakieś markowe,specjalne ciuchy.A kupując nieciążowe, tańsze, kombinowane, też można wyglądać ładnie.

Gość terepałka
bebe, getry to fajna sprawa, masz rację, ja też po zakupie tych spodni żałowałam, ża getrów nie kupiłam zamiast tego, ale wtedy nie było jeszcze takiego szału i mody na te legginsy, bardziej spodnie się nosiło. Teraz to faktycznie wystarczą odpowiednio elastyczne getry, albo ciążowe getry,tunika czy długi sweter i gotowe.

Ja kupiłam 5 par legginsów, 7 bluzek/tunik ale nie ciązowych tylko zwykłych o dwa rozmiary większych niż normalnie noszę :) i jedną sukienkę na sylwestra :) no i płaszcz bo to było zimą.

Gość sloneczkowa
Według mnie 3 pary spodni ciążowych wystarczą na całą ciążę. Zamiast jednych spodni można mieć np. legginsy, do tego kilka bluzek (niekoniecznie typowo ciążowych). Mi przydały się również 2 spódnice ciążowe. Największy problem jest z ubraniami wierzchnimi. Jak jest zimno - nie obejdzie się bez zapiętej kurtki lub płaszcza, więc trzeba zainwestować w takie ubranie. Osobiście polecam taki płaszczyk, który ma wyjmowaną wstawkę, więc po ciąży może nam jeszcze długo służyć :) http://www.happymum.pl/sklep3/j364a,plaszcze_kurtki,690-multi_grey_jacket.html