Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogroro

Studia w Szczecinie

Polecane posty

Gość ogroro

Czy studia w Szczecinie są fajne? Upatrzyłem sobie w Szczecinie szkołę, konkretnie Akademię Morską w Szczecinie i jak wszystko pójdzie po mojej myśli to się tam przeprowadzę, oczywiście do akademika, ale z tym z tego co wiem to nie będzie problemów :)

Gość ryszarddo
A na jaki kierunek planujesz się wybrać? Bo z tego co wiem to mają kilka naprawdę mocnych i perspektywicznych specjalizacji w swojej ofercie.

Gość kcornel
Ostatnio czytałem w jednej z gazet, że w związku z zapotrzebowaniem inżynierów na polskim otworzyli nowy kierunek Mechatronika, który ma być związany z robotyką i automatyką.

Gość kipisz
Polecam Dziewczyny Akademię Morską w Gdyni. Sama studiuję na II roku kierunku Mechanika i Budowa maszyn. Nie jest nas tutaj dużo (dziewczyn), ale to w niczym nie przeszkadza. ;)

Gość Inkaaaaa
Ja też się wybieram do Szczecina, ale na informatykę. Chyba będę również składać na akademię morską, bo od tego roku stworzą tam nowy kierunek - właśnie informatykę, ale o morskiej specjalności. Może być ciekawie przy takim specjalistycznym ukierunkowaniu.

ogólnie na szczecińskich uczelniach panuje syf i burdel aby coś załatwić, musisz sam się nabiegać, na Juwenalia nie ma wolnego!!! Ja studiuję tu i już amm dosyć, lubie Sczecin, to moje miasto , ale przenoszę sie do Wrocłwia z resztą nei wiem jak AM ale Uniwersytte jest na 17 na lisćie rankungowej wyższych uczelni

Gość wie bo stdudiwoał :)
Akademia morksa to dobra uczelnia w szczecinie. A ten koleś wyżej o tym burdelu to pewnie maiał na myśli obecny ZUT bo po tej fuzji zrobił się faktycznie bałagan, przedtem było dobrze. Ale w koncu sie dotrą i bedzie jak dawniej :)

Ej nie jestem facetem :P Ja studiowałam jeszcze przed fuzją i nie widze różnicy, u mnie nie ma nikogo zadwolonego z organizacji naszych studiów, nikt nic nie wie ,NIKT nawet pani od praktyk...chyba bierze kase za picie kawy na zajęciach..!!!! my robimy za gośców i pośerdnikó, bo sie dziaknata nie mozę dogadać z Dziłem Praktyk po 2 stronie ulicy!!!!!! Z tego co słyszłam syf jest też na innych kierunkach. Ale ogólnie z życia studenckiego ejstem zadowolona, bo jak sie nie ma co się lubi, to się lubi , co się ma.

Gość badgat
A ja studiuje na jednym z kierunków na Akademii Morskiej w Szczecinie i nie spotkałem się jeszcze ani razu z tym co mówisz. Że niby jest bałagan? Ja nie miałem nigdy żadnych problemów z załatwieniem żadnych spraw na uczelni.

Gość radektando
Mówisz strasznymi ogółami i nie bardzo chcemy się wierzyć w to co piszesz. Podaj może jakieś konkretne przykład bo mój brat jest od kilku lat na tej uczelni i nigdy nie słyszałem, żeby narzekał na załatwianie jakichkolwiek spraw.

Gość kyryt
Ja słyszałem o Akademii Morskiej w Szczecinie same superlatywy na ogół od znajomych, ale też czytałem na rożnych forach i w sumie miedzy innymi dlatego ja będę próbował tam się dostać w tym roku , oby mi się udało.

Gość soldier
Ta informatyka morska wydaje się ciekawa. Szkoda, że będziemy pierwszym rocznikiem, który sprawdzi to w praniu, no i nie ma starszych studentów, którzy mogliby pomóc w nauce. No ale kto nie ryzykuje, nie wygrywa.

Gość marcoss
Soldier, znając szkołę, będzie dobrze. Oni po prostu potrafią uczyć, i atmosfera fajna. A Ty będziesz tworzyć historię - pierwszy rocznik to już coś :)

Gość badgat
Przepraszam bardzo, ale zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony na każdej uczelni w Polsce. Dziwne to jest dla mnie. Mi jakby się nie podobało to bym się przeniósł do innej uczelni od razu,a nie pisał na forum o tym. Brzmi to co napisałeś podejrzanie.

Szczecin to zadupie. Nienawidzę tego miasta. Szkoły wyższe mają dobrą kadrę i wysoki poziom nauczania, ale organizacyjnie - burdel na kółkach. Akademia Morska, z tego co wiem, to dobra szkoła. ale miasta nie polecam.

Gość Inkaaaaa
Z tym bałaganem organizacyjnym na polskich uczelniach jeszcze nikt sobie nie poradził... Chociaż wydaję mi się mało prawdopodobne, żeby szkoła mundurowa o wieloletniej tradycji charakteryzowała się jakimś niezorganizowaniem... Zresztą mam nadzieję, że będę się mogła o tym przekonać od października ;) BTW - Muszę zmartwić koleżankę, która pisała o braku wolnego na Juwenalia, we Wrocławiu też nie ma wolnego, mój kolega mi się ostatnio żalił...

Gość oktober
Dokładnie. Zgodzę się z tym. Ja też znam wiele narzekających osób, ale nie piszą op tym na forum. Może kolega ma w tym jakiś interes?

Gość Ogami
Czy wy czasem nie przesadzacie? Rozumiem ze szkoła dobra, ale miasto jak każde inne w Polsce, poza tym warto iść w mało oblegana teraz specjalizacje a niestety nie dużo uczelni w Polsce oferuje naukę w tym kierunku na tak wysokim poziomie.

Gość waldek111
Ze Szczecina to w sumie bliżej do Berlina jest niż gdziekolwiek w Polskę. No ale nie samymi imprezami człowiek żyje, dla marki uczelni warto się poświęcić.

Gość Inkaaaaa
Oj tam, prawda jest taka, że wszystko zależy od ludzi, a nie od samego miasta. No i tak, jak już ktoś pisał do Berlina blisko - zawsze można wyskoczyć na dobrą imprezę lub shopping. Może jestem idealistką, ale chyba i tak najważniejsza jest uczelnia, bo po to chcemy jechać na studia do Szczecina ;)

Gość ogroro
Jak czytam wasze posty to od razu widzę obraz studenta balangowicza, tylko imprezy wam w głowie! Nie oczywiście nie ma nic przeciwko imprezom, ale chyba macie racje wszystko zależny od ludzi. Ja tam chyba zaryzykuje i się przeniosę.....czego się nie robi dla dobrego wykształcenia.

Gość kyryt
@ogoro a tak w ogóle na jaki kierunek chcesz się dostać? Ja chcę iść na mechatronikę, ale co do specjalizacji to jeszcze do końca nie wiem, ale mam jeszcze czas nad podjecie decyzji...w sumie najpierw to się muszę tam dostać.

Gość Inkaaaaa
Teraz to tym bardziej trzeba się starać o to, żeby dostać się na tę uczelnię. Widzieliście najnowszy ranking Wprost? http://szkoly.wprost.pl/ Akademia Morska w Szczecinie na 8 miejscu. Nieźle, nieźle :)

ja też wybieram się na Akademię Morską do Szczecina:) Myślę o kierunku: Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. :) Albo na ZUT...

Gość Marcin14
Ja też wybieram się na Akademie Morska w Szczecinie, dokładniej na Mechanikę i Budowe Maszyn. Ostatni ranking we Wprost mnie w tym tylko utwierdził ze to świetna szkoła.

Gość Krzynów
Ja polecam Mechatronikę, daję bardzo dużo możliwości

Gość odis
Dobre miejsce, zajęła ta Akademia Morska w Szczecinie, ale to dobrze, bo chce tam iść na mechatronikę właśnie....a tak to się upewniłem w przekonaniu, że to dobry wybór.

Gość Inkaaaaa
Widzę, że akademia morska cieszy się dużym powodzeniem! Zaskakujące, bo jak mówię znajomym z LO, że chcę iść na informatykę na tę uczelnię to się dziwią, bo mówią, że to taka specjalistyczna szkoła, że kierunki morskie, itd. A przecież to dobra opcja nie tylko dla miłośników morza i mundurów.

Gość rfsgxszxzsssssssss
jestem juz po studiach wiec powiem tak na akademii morskiej jest bardzo ciezko zwłaszcza na kierunkach pływajacych mam w rodzinie marynarzy po tym, ja byłam na logistyce na wydziale niepływajacym tez ciezko w stosunku np. do ekonomii i innych kierunków na byłej akademii rolniczej zas bron boze zarzadzanie i inzynieria produkcji po tym nie ma pracy