Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogroro

Studia w Szczecinie

Polecane posty

Gość stachu1991
też na Wydziale Mechanicznym będę studiował i wydaje mi sie że każdy kierunek z niego korzysta

Gość a ja skończyłam akademie morsk
w szczecinie gdy jeszcze byla to wyzsza szkoła morska. uczelnia super :) pieknie połozona, super poziom. miałam okazje byc równiez w akademii marynarki wojennej w gdyni ale i tak bardziej podoba mi sie w szczecinie.

Gość wuwuzelek
i jak z pracą ?

Gość a ja skończyłam akademie morsk
z praca nie miałam problemu. jesli studiowac w szczecinie to tylko na AM. A jak szukałam pracy to miałam kilka razy sytuacje ze chcieli mnie przyjac włąsnie dlatego ze skonczyłam ta szkołe, a nawet nie miałam doswiadczenia. w jednej firmie mi powiedzieli ze lubia zatrudnia ludzi po Am bo sie przekonali ze takie osoby swietnie sie u nich sprawdzaja. i nie była to firma typowo z branzy morskiej.

Gość pytajnik90
Świetnie czytać takie rzeczy :) Zresztą wybierając mechatronikę, jako kierunek który chcę studiować, kierowałem się również tym, jakie będę miał szanse na pracę po jego ukończeniu.

Gość Redgard
Niedługo matury i kolejni studenci będą walczyć o to żeby studiować na dobrych uczelniach! Polecam Akademię Morską. Jest rewelacyjnie, sporo nauki, ale da się przetrwać, a perspektywy praktycznie wzorowe, przynajmniej dla Mechaników i Nawigatorów:) Jakieś pytania? Śmiało postaram się pomóc i wzbogacić Was o informacje. Pozdrawiam Student II roku AM

Gość matek1991
Witam. To ja mam pytanie. Czy wiadomo, jak dużo studentów przyjęto w niedawnej (miesiąc temu) zimowej rekrutacji na mechanikę albo mechatronikę?

Gość Redgard
Raczej mało, ze względu na małą liczbę chętnych w tym okresie, chociaż mogę się mylić.. We wrześniu przyszło bardzo dużo maturzystów, natomiast te rekrutacje zimowe nie obfitują w znaczne nabory, ale tak jest na każdej uczelni. Pozdrawiam

Gość Redgard
Jeżeli jeszcze masz jakieś pytania, śmiało pytaj.

Gość Redgard
Mechatronika, czy mechanika i budowa maszyn to kierunki pływające, ale tak samo są kierunkami lądowymi. Po ukończeniu masz dyplom oficera Mechanika i dyplom inżyniera Mechanika, czyli to co się zdobywa po uczelnii technicznej typu politechnika. Masz 2 w 1 inna kwestia jest tego typu, że jednak jesteś podczas studiów człowiekiem bardziej zajętym, poza sporą ilością nauki, musisz również poświęcić się bardzo licznym i ciężkim praktykom zarówno lądowym jak i morskim. Pozdrawiam

Gość metke
A ja mam pytanie apropo Informatyki na Akademii Morskiej w Szczecinie. Trudno jest na tym kierunku? Jak jest z poziomem i z kadrą? Warto tam składać papiery?

Gość kelso
A ja mam pytanie odnośnie Mechatroniki. Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto studiuje na tej uczelni? Trudno jest na kierunku Mechatronika na AMS? I jak jest ze stypendiami na Akademii?

Gość radka
jeśli ktoś ma niedokończone studia z różnych powodów albo uczył sie wcześniej w szkole policealnej to informuję że bedzie w tym roku grupa studiów w toku indywidualnym w Szczecinie na Kolumba - to jest jakby pomostowy system - płaci się za połowe, czyli 3 semestry i można wcześniej sie odrobić z tym wszystkim podam namiary: www.bssu.edu.pl/a_licencjackie_online.html ja zapisałam sie na specjalnośc Promocja zdrowia ze zdrowiem publicznym

Gość gość
Jakie przedmioty maturalne warto zdać, żeby się dostać na AM ?

Gość gość
Jakieś polecane firmy dla praktykantów ?

Gość gość
Cześć. Ja osobiście polecam studia na WZiEU ;-) Obecnie tu studiuję i nie narzekam ;P poza tym poziom nauczania jest wysoki i można się tu wiele nauczyć.

Gość gość
"Jakie przedmioty maturalne warto zdać, żeby się dostać na AM ? " Na Akademię Morską w Szczecinie? Zważywszy na to, że są tam kierunki techniczne, to warto by było zdawać na maturze geografię. Ale jeśli z różnych powodów nie zdążyłeś/nie zdążyłaś złożyć dokumentów na tę uczelnię, to jeszcze masz szansę. Uczelnia aż do 17.09 uruchomiła drugi nabór na większość kierunków, oprócz - zdaję się Nawigacji, bo Nawigacja - z tego, co wiem - co roku jest oblegana.

Gość wanda355
A tutaj http://szczecin.wspkorczak.eu/ już sprawdzaliście? Jeśli nie, to koniecznie sobie tam zerknijcie. Oferta jest naprawdę godna uwagi. Poza tym uważam, że warto wybierać uczelnie, gdzie jest naprawdę świetna kadra pedagogiczna.