Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Genetyczna_Feministka

Nie chce być feministką.

Polecane posty

" kobiety za bardzo pozwalaja sobie wchodzic facetom na glowe ...rozpuszczaja ich jak bachory z czystego instynktu macierzynskiego " ja mam odwrotnie, lubię włazić na głowę i wymagam, żeby się mną opiekowano :D facetów trzeba trzymać krótko i za właściwą końcówkę :classic_cool:

Lady Makbet? :D:D:D przecież to postać literacka :P i ja nie znam historii? :D Hitler Stalin Mussolini Mao Tse-tung Pinochet Pol Pot Che Guevara i jeszcze wielu innych świrów, którzy przelewali ludzką krew z powodu własnych utopijnych fanaberii :o

anomaIia => Ok, wymsknęlo mi się z równoległego ciągu myśli o literaturze, ale cała reszta? Myślisz potwornie jednostronnie tutaj. Można również długo wymieniać postacie morderczyń trucicielek, krwawych zdobywczyń etc. Wspomnij i o nich. Nikt mnie nigdy nie Pokocha.=> O nie.Ja nie używam kwantyfikatorów ogólnych, w przeciwieństwie, do większości kobiet tutaj. :) A nie znoszę tylko specyficznej mentalności, która niestety jest udziałem większości kobiet na Zachodzie. Zapytam, jeśli jest tak dobrze, czemu jest tak źle? Czemu baby piszczą, że im źle, samotno, że są wykorzystywane, że nie mają szacunku facetów, którzy z nimi są, że nie chcą się z nimi żenić etc., etc. Ja wiem, ja wiem to wszystko wina mężczyzn. Podobnie wg. Żelka wszystkie potworności i zbrodnie w historii rasy ludzkiej w ogóle.

" Ja wiem, ja wiem to wszystko wina mężczyzn. Podobnie wg. Żelka wszystkie potworności i zbrodnie w historii rasy ludzkiej w ogóle " wcale tak nie napisałam, ale ty nie znosisz kobiet, więc i tak nie będziesz obiektywny :classic_cool:

" Myślisz potwornie jednostronnie tutaj. Można również długo wymieniać postacie morderczyń trucicielek, krwawych zdobywczyń etc. Wspomnij i o nich " to są przypadki marginalne, jeśli jakaś trucicielka czy morderczyni zabiła kilka osób, to jest to skala nieporównywalna ze zbrodniami mężczyzn.

Ja się bardzo przepraszam - a komu przeszkadza czador i kiecka do kostek? :classic_cool:

Mi troszkę przeszkadza traktowanie jak niewolnice:) bicie, zmuszanie do seksu, brak praw, zamykanie w domu, brak kontaktów z innymi, całkowita dominacja przez faceta, którego nawet sobie nie wybrałam:o. Dobrze, że żyje tutaj, nawet z takimi jak wy:)

Ktoś ci naopowiadał - tam kobieta jest dla męża. A nie dla sąsiada!

Nikt mnie nigdy nie Pokocha. => Tiaaaa, a jeszcze coś pisałaś niedawno na temat mojego postrzegania czarnych i muzułmanów :D Przyganiał kocioł garnkowi. Spoko, wkrótce cywilizowanych mężczyzn nie będzie. Spełni się wielki sen femnistek. Kaukascy mężczyźni odpowiedzialni za wszystkie zbrodnie świata wymrą. Każde pokolenie robi się coraz słabsze i głupsze, aż przyjdą araby i ich zjedzą, a z tym co pozostanie zrobią porządek. W końcy te tchórze i słabiaki, ciapy i zdrajcy to pokolenie wychowane przez kobiety, czyż nie? Coraz więcej samotnych matek, coraz więcej takich ciapciaków. anomaIia => "wcale tak nie napisałam, ale ty nie znosisz kobiet, więc i tak nie będziesz obiektywny " >> " Jest wiele przypadków mężczyzn, którzy czymś dobrym się wsławili " oprócz tego, że urządzali wojny światowe i ludobójstwa, mężczyźni są prawie fajni

anomaIia => "wcale tak nie napisałam, ale ty nie znosisz kobiet, więc i tak nie będziesz obiektywny " >> " Jest wiele przypadków mężczyzn, którzy czymś dobrym się wsławili " oprócz tego, że urządzali wojny światowe i ludobójstwa, mężczyźni są prawie fajni

anomaIia => "wcale tak nie napisałam, ale ty nie znosisz kobiet, więc i tak nie będziesz obiektywny " " Jest wiele przypadków mężczyzn, którzy czymś dobrym się wsławili " oprócz tego, że urządzali wojny światowe i ludobójstwa, mężczyźni są prawie fajni Co tedy powiedzieć o Tobie? "to są przypadki marginalne, jeśli jakaś trucicielka czy morderczyni zabiła kilka osób, to jest to skala nieporównywalna ze zbrodniami mężczyzn." Caryca Katarzyna? Szczęściem rozchwianym emocjonalnie kobietom nie pozwalano rządzić za często, bo byłoby jeszcze gorzej :P Mężczyźni walczyli o ziemię i zasoby. Kobiety prowadziłyby armię, bo "tamta" ma ładniejsze cycki, miała lepszą kreację balową, cz też "...bo mój faworyt z nią spał." 🖐️

"coś pisałaś niedawno na temat mojego postrzegania czarnych i muzułmanów" Tak, pisałam i podtrzymuje, tym ludziom trzeba pomóc, to ty uważałeś biednych za nie-ludzi:o

Nikt mnie nigdy nie Pokocha. => Ech a ty ciągle taka głupia i czytać ze zrozumieniem nie umiesz. Z drugiej strony, chwalić Pana, nie pogorszy się ci już. Bo i jakby mogło?

Myslę, że pogorszy mi się wkrótce, i to bardzo:) nie powinnam dyskutować z takim zatwardziale subiektywnym i to jeszcze facetem:) i to jeszcze na takie tematy!

używanie słów "nikt", "nigdy", "żaden" jest dość ryzykowne :P

To, o czym piszesz to nie zaden feminizm tylko seksizm i mezczyznofobia. Feminizm to rownouprawnienie kobiet i mezczyzn, a nie ich walka czy nienawisc. Mamy sie kochac i byc rowno traktowani. Nie znaczy to, ze kobuety maja byc mezczyznami, a mezczyzni kobietami, albo ze plcie maja nie isniec, bo bycie innym nie przeszkadza w byciu rownym.