Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie znam sie

mam 26 lat i bola mnie stawy, co jest???

Polecane posty

Go艣膰 nie znam sie

kazdy w zasadzie po kolei, jako dziecko mialam duze problemy z nadgarstkami, ostatnio boli mnie biodro i kolano i to naprawde (czy to przez deszczowa pogode?) pojde do lekarza ale na pewno nie bedzie to szybko bo nie tak latwo sie dostac u nas, wiec czy ktos zetknal sie moze z czyms takim? oby to nie byl zaden reumatyzm :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 borelka aaaa
poczytaj o boreliozie na gazeta.pl/forum - fora prywatne - zdrowie - borelioza, i o chlamydii na http://forum.chlamydioza.pl/index.php tam Ci pomoga, tutaj nie bardzo. reumatyzm sam z siebie sie nie bierze. nie ma w ogole takiej choroby. tak to sie nazywa jak lekarz nie wie co i dlaczego a bola stawy. nieznane sa przyczyny, nie opisane sa objawy, nie znane sa leki, ktore by dzialaly niezawodnie na reumatyzm. to nie choroba, a bardziej zespol roznych dolegliwosci, ale kazda z nich ma jakies podloze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie znam sie
wiem ze glukozamina jest dobra na stawy ale bez opinii lekarza to wolalabym nie brac :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie znam sie
borelioza to raczej odpada, kleszcza to mialam ostatnio jako dziecko jakies 15 lat temu :P kurcze, ja nie mowie ze mam reumatyzm, ja sie nawet boje tego slowa :P jestem aktywnym czlowiekiem, lubie ruch i sport (ale nie uprawiam tych obciazajacych stawy, np rower i biegi nie dla mnie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carpee_08
Z t膮 bolrelioz膮 to r贸znie bywa. I wcale nie musi by膰 tak, 偶e skoro kto艣 nie mia艂 kleszcza to od razu trzeba borelioz臋 wykluczy膰. Jestem tego najlepszym przyk艂adem, jakie艣 10 lat temu strasznie bola艂y mnie stawy u r膮k i n贸g. Stosowa艂am r贸偶ne ma艣ci, ale pomaga艂y tylko na chwil臋. Uda艂am si臋 do lekarza i skierowano mnie na badania do szpitala. Tam po r贸偶nych badaniach okaza艂o si臋, 偶e mam borelioz臋, a przy czym przypominam, 偶e 偶adnego kleszcza nigdy nie mia艂am. Dosta艂am leki, kt贸re za偶ywa艂am przez pewien czas-m.in. antybiotyki - teraz ju偶 nie pami臋tam nazw, ale po tej kuracji si臋 polepszy艂o. Dlatego my艣l臋, 偶e powinno si臋 robi膰 badania pod wieloma k膮tami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A czy przy takiej
To moze byc dna moczanowa .Za duzo kwasu moczowego . Poczytaj o wplywie fruktozy na podwyzszenie kwasu moczowego w organizmie .Wylacz z diety owoce i soki owocowe i zobaczysz czy pomoze .Zbadaj poziom kwasu moczowego w organizmie .

Udost臋pnij ten post

Nie ma co szuka膰 po gazetach i forach, bo znajdziesz sobie z 50 chor贸b w ten spos贸b. Najlepiej do lekarza rodzinnego - og贸lne badania, morfologia + wska藕niki 艣wiadcz膮ce o stanach zapalnych, np. OB, CRP, czynnik reumatoidalny - tak pisz臋 co znam, ale lekarz najlepiej b臋dzie wiedzia艂 jakie badania zleci膰. I wynik prawd臋 powie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielonybalonik
niestety zauwa偶y艂am, 偶e coraz wi臋cej m艂odych ludzi ma problem ze stawami. To mo偶e by膰 wynikiem urazu, albo jakiej艣 choroby przewlek艂ej. Na pewno warto by艂oby si臋 uda膰 do specjalisty po porad臋. W takich sytuacjach na pewno te偶 b臋d臋 wskazane ma艣ci, leki czy rehabilitacje. Ale te偶 mo偶na si臋 zaopatrzy膰 w elektrostymulator, 偶eby samemu w domu poradzi膰 sobie ze stawami.

Udost臋pnij ten post

masz moze 艂uszczyce? ja mam i ostatnio skora cudownym, magicznym sposobem sie sama wyleczyla. Tak sadzilam, a po kilku dniach z ledwoscia wstalam, wszystkie stawy mnie bolaly. Lekarz powiedzial ze to wlasnie przez luszczyce, przepisal tylko tabl. przeciwbolowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hela z Ko艂obrzegu
ja po lekarzach chodzi艂am, wydawalam pieni膮dze, a stawy jak bola艂y tak bolaly. kiedy艣 posz艂am na spotkanie, bo organizowali u nas w o艣rodku. pokazywali urzadzenie miniMEDIC co pomaga na te stawy, ale jakos nie wierzylam w jeo dzialanie. Znajoma kupila na raty i po 2 miesiacach mowi do mnie, ze jest jej lepiej. okazalo si臋, 偶e stosowala to urzadzenie dzien w dzien, nawet jej lekarz by艂 zdziwiony, ze pomoglo. okazlo si臋, 偶e faktycznie dziala. Trzeba tylko regularnie je stosowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam akurat problem ze stawami od ci臋偶ar贸w kt贸re musz臋 d藕wiga膰 w pracy. Jedyne w czym mog臋 Ci pom贸c to poleci膰 suplement kt贸ry sam bior臋 to Herbaflex i Mocne Ko艣ci. Tu masz linki: http://www.wegafarm.pl/p,9,herbaflex-90-tabl , http://www.wegafarm.pl/p,24,mocne-kosci-100-tabl Mi pomog艂o, czy Tobie pomo偶e nie wiem, nie jestem lekarzem ani farmaceutom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skitel1
Te偶 sporo internetu przewertowa艂em w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtuj膮ce mnie pytania w zakresie b贸lu staw贸w i znalaz艂em stron臋 http://zdrowestawy.expert co si臋 okaza艂o? To, ze po wysilku zawsze bola mnie stawy kolanowe swiadczy o mikrourazach ktore nie leczone robia sie wieksze i wieksze... dlatego warto sie badac profilaktycznie, a nie dopiero wtedy jak cos sie stanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
D艂ugo mog艂abym pisa膰 o swoim przypadku. Zacz臋艂o si臋 od du偶ego stresu w zwi膮zku z rozwodem, a potem zacz臋艂am budzi膰 si臋 z coraz wi臋kszym b贸lem, a to w krzy偶u, a to g艂owy, a to jaka艣 sucho艣膰 w gardle, wypryski na sk贸rze...zacz膮艂em dodawa膰 2 do 2 i pad艂o na fibromialgi臋, potwierdzili mi t臋 diagnoz臋 dopiero w klinice Asklepios w Hiszpanii. W Polsce raczej lekarze patrzyli na mnie jak na osob臋 kt贸ra na si艂臋 szuka sobie choroby...

Udost臋pnij ten post