Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika-> weronka

Apel o zabieranie zwierząt z zalewanego schroniska kraków

Polecane posty

Gość natka*
Nie rozumiem tej dyskusji. Jeżeli ktoś nie chce pomagać zwierzętom to po jaką cholerę wypisuje tutaj jakieś pierdoły? :o Ludzie sobie poradzą, a zwierzęta nie. Poza tym jak czytam te wasze wypowiedzi to utwierdzam sie w przekonaniu, że mając do wyboru ratowanie kogoś z was albo psiaka to decyzja byłaby prosta i oczywista :)

upssssssssssssssssssssssssssss myślałam że jesteś mądrzejszą osobą, nie chodzi o stopkę, ale ok nie musisz sobie wierzyć, nie odp na moje pytanie więc nie pomagasz innym tylko umoralniasz :) ja np daję często bezdomnym jedzenie, ubrania, kupuję jedzenie jak poprosi mnie ktoś, a Ty? skoro jesteś taką świętą to pewnie robisz ode mnie dużo więcej :)

Gość Tak się zastanawiam
dlaczego tyle złości na informację, że potrzebna jest pomoc dla zwierzaków. Dziewczyny tylko dały znać bo być może znajdzie się ktoś kto będzie mógł i zechce pomóc. Czy to jest zasada tego forum teraz, że cokolwiek się napisze to od razu jest się zmieszanym z błotem:/ To one są wartościowymi ludźmi bo mogą czy nie mogą pomóc - to widzą i pokazują problem Ariane właśnie dzięki za pajacyka - 5 gr poleciało

Upssss, tak się składa że sprzątam po swoim psie jak narobi, ale widać Twoje patologiczne środowisko nieobyte z kulturą :) Ariane - u nas też wprowadzają przymusową sterylizację psów ze schronisk, jak się adoptuje to w większości trzeba podpisać że do jakiegośtam czasu będzie sterylizacja :) Albo ogólnie już ze schronisk dają wysterylizowane :) Ja swojego będę sterylizować, mimo nacisków faceta i znajomych że jak mogę psa męskości pozbawiać ;)

Ona.. wiesz to takie stereotypowe myślenie trochę że się zwierzakowi krzywdę zrobi, moja mama zawsze się upierała że po co kastrować jak nie puszcza się go nigdzie i szczeniaków nie będzie... tylko że mój pies z hormonów wariował aż w końcu zrobił mu się guzek i oczywiście wtedy kastracja obowiązkowa i wycięcie guzka, na szczęście psiak ma się dobrze, ale to właśnie taka nauczka dla nas

Gość ekhm....
ja tez mam sterylizowanana 8 mies kotke miesiac po sterylizaji i u mnie w miescie podpisujac umowe adpocuyjna ludzie mmusz aozbowiazac sie do sterylizacji uwazam ze to nie jest dobry pomysl .... a jak ktos chce male kotki czesc zatrzyma a reszte mozekomus oddac kto chce to co tez obowiazkowa sterylizacja co do umowy adpocyjnej jak zobaczylam czego wymagaja to podziekowalam schornisku i wzielam kota od kolezanki ktora znalazla go blakajacego sie przez kilka zimnych dni po dzialkach jak tak wszyscy zaczna koty sterylizowac i bedzie taki nakaz ze schornisk to zaniedlugo nie bedzie kotow ... bo schroniska te piwniczne koty wypaluja i tez sterylizuja

Gość mańka z wawy
Powiem wam tak.... nie powinno byc zadnych schronisk dla zwierzakow, powinno sie panowac nad ich przyrostem i nie bylo by problemu... mieszkam niedaleko schroniska i to co widze i czasami slysze to jestem za uspieniem tych zwierzakow , a jeszcze jak jest bezwzgledny wlasciciel schroniska co nie daje darowanej karmy psom tylko ja sprzedaje a psy gloduja to jestem 3 razy za uspieniem i likwidacja takiej instytucji...

Mańka - to takie coś powinnaś koniecznie zgłosić do TOZu!

Gość mańka z wawy
prywatny folwark i nic nie daja skargi.... a tak na boku dowiedzialam sie ze ten gosc grajacy pierwsze skrzypce w schronisku jest rodzina jakiejs szychy w TOZie nic kontrole nie daja:(

tak wracając do tej sterylizacji z pierwszego źródła na necie : http://www.obrona-zwierzat.pl/sterylizacje.html tutaj wyraźnie wychodzi na to że jest zdecydowanie więcej zalet niż wad sterylizacji, wymienione są choroby na które zwierzaki cierpią w późniejszych latach jeśli nie są wykastrowane/wysterylizowane, a odnośnie wyginięcia kotów, oj jest tyle niechcianych zaniedbanych kociaków że jestem pewna będą żyły jeszcze długo długo, poza tym to że fundacja sterylizuje kociaki nie jest tylko ich wolą i wymysłem, urząd miasta zgadza się na to gdyż niestety piwniczne koty stanowią zagrożenie również dla ludzi, roznoszą choroby, już nie wspominam co te biedne zaniedbane kocięta przechodzą w piwnicach, jakie przechodzą choroby ciężkie typu koci katar gdzie często większość młodych kociąt nie przeżywa z powodu tej choroby, pytanie czy chcemy mnożyć to nieszczęście? bo jakie widzicie inne rozwiązanie żeby piwniczne koty się nie rozmnażały, oczywiście szukamy im domu również ale po prostu nie chcemy aby nieszczęścia się mnożyły, poza tym wymagania fundacji adopcyjnych są jak najbardziej na miejscu przynajmniej w przypadku mojej fundacji, w końcu oddajemy komuś zwierzę a nie worek ziemniaków, poza tym nie wiemy do końca komu tak naprawdę oddajemy zwierzę, sterylizacja jest pewnym zabezpieczeniem, jaką mamy pewność że nowa właścicielka nie wypuści gdzieś kocura/kotki i później nie przyjdzie z kociętami w brzuszku...

Gość powodz powinna pochlonac
osoby ktore maja w nosie zwierzeta- bedzie sprawiedliwie

Wszystkie zwierzaki są uratowane - krakowianie się dobrze spisali :)

Posmamuję trochę bo znalazłam świetny blog pisany przez psa wziętego ze schroniska :) Czyta się (świetnie!) od konca - jak każdy blog. Przeczytajcie i podajcie dalej, moim zdaniem ktoś mógłby po przeczytaniu zrozumieć, że jego przyjaciel czeka za kratkami... http://www.jak-bylo-jak-jest.eblog.pl/

Gość monaga
WAŻNE ! www.ptroa.co.il/petition/index.php wszyscy ci którym los zwierząt nie jest obojętny , prosze o podpisanie petycji filmik jest dramatyczny !