Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertzxxxx

niepelnosprawne dziecko do adopcji szuka domu

Polecane posty

jak wiem,ze mnie nie stac na dziecko to sie nie r*ucham,albo stosuje antykoncepcje.sory,ale wiem dobrze co to znaczy zyc w nedzy,miec 9 rodzenstwa,poronic... wiem,bo obracam sie w takim srodowisku,gdzie widzialam takie rzeczy.... wiem wiem wiem,... wiem duzo o zyciu

sweet idź kiedyś na zakupy bez pieniędzy. zabierz córkę. wtedy jak masz pustą lodówkę w domu i nie ma z czego obiadu zrobić. I wtedy może dotrze o czym piszemy :) Jak staniesz w sklepie pełnym kupujących ludzi, wszystko będzie na wyciągnięcie ręki, aale nie dla Ciebie. Kiedy dziecko ci powie "mamusiu jestem głodna" a ty na to "nie mam pieniędzy"... ale to nie odda nawet w połowie tej sytuacji. bo wiesz ty zdrowemu dziecku możesz dać jeść wszystko i będzie cacy. Chore nie zje byle czego. Twojej córce dasz butelkę po wodzie mineralnej i będzie się bawiła i zdrowo rozwijała, choremu TRZEBA rehabilitacji bo inaczej po prostu zmarnuje się człowieka. Ja rozumiem ze ty nie rozumiesz. Jest takie powiedzenie że "syty głodnego nigdy nie zrozumie".

co do 400 zl kochanie sa takie instytucje jak mopr,ktore zajmuja sie pomoca -finansowa materialna... psychologa tez maja....

Sądzę, że ta matka nie przespała wiele nocy zastanawiając się. co dalej? Jak żadna z nas przemyślała wszystkie za i przeciw. Wasze gadanie nic tu nie zmieni, bo decyzja już zapadła i uważam że jest słuszna. Egoizmem byłoby dalsze zatrzymywanie tego dziecka przy sobie kiedy nie ma środków na zapewnienie małej wszystkiego co najlepsze i to że chce jej znaleźć kochający dom to najwyższy akt miłości. Same jesteście matkami więc wiecie ile Was kosztuje rozstanie z Waszymi dziećmi choćby na kilka chwil. Nie oceniajcie tej kobiety w ten sposób, bo same nie wiecie co Was jeszcze w życiu spotka:(

k*urwa wiem to kornelkowa mamo,bo sama to przeylam,wiec NIE PIEPRZ MI GLUPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jak sie okaze ze tatus nieodpo
ja jestem osoba niepelnosprawna urodzona 40 lat temu.rozszczep kregoslupa bez mozliwosci chodzenia.przeczytalam ten temat mojej matce i zapytalam ja czy ona by oddala mnie do adopcji.powiedziala ze nie.zreszta kilka tygodni temu rozmawialam z nia o tym samym.i powiedziala mi to samo...swiat schodzi na psy...

sweet naprawdę wszystkiego dobrego ci życzę i spuść trochę z tonu bo czasem jak ktoś za wysoko głowę nosi to mu się w końca dostaje najmocniej żeby poczuł.

PRZEZYLAM TO SAMA,PROSZAC MAME O GLUPIEGO BANANA BEDAC DZIECKIEM I WIEDZIALAM,ZE NIE MOZE MI KUPIC,WIEC WIEM O CO CHODZI... wiec tak jak widzisz glodny glodnego zrozumie bardzo dobrze i ten glodny chce pozniej,aby dla kogos bylo lepiej... niewazne... ja juz powiedzialam co mialam powiedziec... dociera nie dociera... tez niewazne... zycze szczesvia temu dzieciaczkowi z tematu...

nie oddala bo ja było na to stać i cię wychowała masz teraz komputer, wózek itd. MOPS buhaha czy któraś z was tam cokolwiek próbowała załatwić? Slużba zdrowia drugie buhaha terminy do specjalisty są na "za rok" a co przez rok? pani w rejestracji odpowiedziała "pani dr przyjmuje też prywatnie"... cieszcie się ze macie zdrowe dzieci i ze same jesteście zdrowe. Ja aktualnie jestem chora i walczę o siebie (dla moich dzieci) i wydalam takie pieniądze o ktoych nie macie pojęcia... gdybym ich nie miała to nie wiem co by ze mną było. Wiem jedno. Nikt w niczym nie pomoże! Nikt nie wykaże odrobiny zainteresowania. Jak Cię nie stać na leczenie prywatnie, nie masz znajomości itd to koniec.

i na koniec-przeczytajcie to sto tysiecy razy- jak sie okaze ze tatus nieodpo ja jestem osoba niepelnosprawna urodzona 40 lat temu.rozszczep kregoslupa bez mozliwosci chodzenia.przeczytalam ten temat mojej matce i zapytalam ja czy ona by oddala mnie do adopcji.powiedziala ze nie.zreszta kilka tygodni temu rozmawialam z nia o tym samym.i powiedziala mi to samo...swiat schodzi na psy... pozdrawiam wszystkie MADRE MATKI :*

ja tez zycze tej kobiecie podjecia slusznej decyzji...w koncu dzieciak sie na swiat nie prosil tylko nan go ktos powolal...

mopr nie mops- czytaj dokladnie jezeli pusze o tej instytucji tzn,ze mialam z nia stycznosc

ja tez cie pozdrawiam sweet,i twoja dzidzie takze=***

i jak sie okaze tatus odpo... ja ciebie tez pzdrawiam:) i nie dziekuje- odezwij sie czasem na maila, buziaki=****** pozdrawiam wszystkich

Ruchać??? :P Co za słownictwo :P Ja się np kocham z mężem :) Takie Twoje pitolenie że jak nie masz kasy to się nie "ruchaj" (cytuje) ale co innego urodzić zdrowe dziecko i tu wiemy że zdrowe dziecko to studnia niczym bez dna a co innego chore! 4 tysiące o których wspomniałam to rzeczy które bez których mój brat nie moze dorbze funkcjonować! leki -miesięcznie 1500-2000 pampersy -to nie jest paczka kupiona w supermarkecie za 40 zł w promocji :o To sa duże pieniądze! a specjalne odżywki,a rehabilitacja,a szkoła ,a turnusy zdrowotne??? Piszesz o pomoce.KPINA! To ja Tobie powiem ile takie instytucje pomagają uczciwym ludziom którzy uczciwie pracują i płaca podatki! co miesiąc musimy mieć nowe buty(są to specjalne ,robione na zamówienie!) koszttakich butów to 700 zł ,to sobie policz ile musisz mieć takich butów i kasy rocznie! A "góra"oczywiście daje dofinansowanie wysokości 1 pary butów na 2 lata :D Kolejny przykład ;) turnusy -żeby dziecko funkcjonowało dorbze to musimy mieć takich turnusów 5-6 rocznie.Każdy turnus trwa 2 tygodnie i koszt 4,5 tys. za jeden! wiec sobie policz ile to jest kasy w ciagu roku.A "góra" daje pod warunkiem że się załapiesz 1 tysiąc na rok.I to jeśli masz szczęscie. Mamdalej wymieniać? Więc nie pisz o pomocy!

Gość sweet dziecko DOROŚNIJ
i nie wypowiadaj się na tematy, o których bladego pojęcia nie masz zapraszam do dyskusji za powiedzmy 10 lat, bo dziś, to wybacz, ale guzik wiesz o życiu

wybacz, ale jesteś i niestety nie tylko z racji wieku:O

a co najwyzej dzieckiem-swojej mamy.. wiem swoje i sa osoby ktore moje zdanie podzielaja... wy nie podzielacie to trudno,jak juz wczesniej zostalo powiedziane-swiat schodzi na psy... ja tez sie kocham ze swoim mezem.. ale okreslenie "ruchac sie" tez istnije tyle ze jest bardziej dobitne.. ja juz dyskusje zakonczylam... pozdrowieniami :)

odezwij się za 10 lat;) też miałam kiedyś 20 lat... wiem co mówię;)

ja juz mam 40 i mam identyczne zdanie jak sweet!

wzajemnie:) pozdrawiam:)

jak sie okaze...--------> rozumiem, że masz upośledzone umysłowo dziecko? tak?

MOZE I TAK... daleko mi do klotni,ale ja kocham swoje dziecko.. dobra koncze juz ,buziaki:D

Gość ta pani sama jest niepelnospra
wna idiotko!ale ty chyba czytac nie potrafisz!