Gość taa niedobra pupa Napisano Maj 26, 2010 Fala kulminacyjna by dojść do nas w nocy z piątku na sobotę możliwie o jeden dzień wcześniej. Wg najnowszych danych z niedzieli na poniedziałek, tylko podobno nie ma być tak straszna. No ale ma tez lać deszcz niestety... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 26, 2010 Gora moze nie zalac, ale Warta podniosla sie z koryta, dlatego mozliwe sa przesiaki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kobietki 0 Napisano Maj 26, 2010 jak dobrze, że mieszkam na Grunwaldzie... tragedia z tą powodzią :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
leffe 0 Napisano Maj 26, 2010 przyjaźni nie zaleje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
leffe 0 Napisano Maj 26, 2010 osiedla przyjaźni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biszkoptowa labradorka 0 Napisano Maj 26, 2010 na Grunwaldzie to dokładnie gdzie?ja na ul.Grochowskiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ermina Napisano Maj 26, 2010 energiczna a wiesz coś o pobliskich miejscowościach koło poznania???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Andrzejek 18 Napisano Maj 26, 2010 żeby tylko nie zalało bo to piękne miasto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ...CCC Napisano Maj 26, 2010 Boże kiedy to się skończy???Widzieliście wczoraj exspres reporterów???Tragedia!Zeby trumny pływały.Dopiero zacznie się epidemia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 26, 2010 Wiem tylko, że w pobliskich miejscowościach może być gorzej, zwłaszcza w Rogalinie i Rogalinku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 26, 2010 nie ogadalam TV, ale w necie widzialam ze juz kilka cmentarzy zalalo :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biszkoptowa labradorka 0 Napisano Maj 26, 2010 jest napisane na e-poznań.pl że zagrożone są ulice w Luboniu,Czapury,a w Poznaniu Wilda,Stare miasto(okolice rynku),osiedle Nad Wartą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 26, 2010 Tak, cos jest napisane o piwnicach na Wildzie... przeciez Wilda jest dosc wysoko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biszkoptowa labradorka 0 Napisano Maj 26, 2010 chodzi pewnie o dolną Wilde -tam są domki jednorodzinne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 26, 2010 Domki? Te na dzialkach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tiaaa rybka Napisano Maj 26, 2010 Energiczna - dzieki za zangażowanie. Wyniosłam wszystko z piwnicy i czekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 26, 2010 Nie ma za co. Wszyscy czekamy... Chyba jutro sie przejade nad rzeke. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sikiratka 0 Napisano Maj 26, 2010 Na Wildzie to raczej tylko okolice Dolnej Wildy, głównie ogródki działkowe, reszta Wildy (w tym tu, gdzie mieszkam) na szczęście jest zbyt wysoko. Byłam na moście przed Rondem Starołęka 3 dni temu i Warta wyglądała jak każdej wiosny, może nawet lepiej. Jutro być może pojadę jeszcze raz zobaczyć. I tak w porównaniu z innymi miastami mamy szczęście. Raz że Jeziorsko, a dwa, że w zasadzie brak jakiejś większej infrastruktury nad rzeką (pomijając korty czy inne ośrodki sportowe, no i Ostrów Tumski z okolicami). Wszystkie duże miasta mają całe centrum ubite tuż przy korytach rzek, u nas są to tereny zalewowe - i dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taa niedobra pupa Napisano Maj 26, 2010 poziomka - ja mieszkam pięć minut od skrzyżowania Grochowskiej z Grunwaldzką.... :) Ktoś w ogóle wie, na jakim leży Grunwald poziomie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 Stan na wczoraj (26.05) - 501 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biszkoptowa labradorka 0 Napisano Maj 27, 2010 niedobra pupa ja też mieszkam jak ty skrzyżowanie Grochowska-Grunwaldzka-bloki koło przychodni i apteki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gupeek Napisano Maj 27, 2010 stalem dzisiaj na wale miedzy m.Rocha a m.Królowej Jadwigi - ze 2 metry jeszcze spokojnie sa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 538 troche ponad poltora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 Poziomka i Pupa - Was nie zaleje... za daleko mieszkacie, poza tym tamte rejony sa wyzej polozone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 542 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 odkrylam sensowna mape http://oki.rzgw.poznan.pl/mapa/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gupeek Napisano Maj 27, 2010 no tak, tylko ze ta mapa pokazuje jedynie okolicznosc przelania sie wody przez waly (czyli stan ponad 750m) a ta na mim http://www.poznan.pl/mim/public/wos/zalewy.html?co=simulation także przesiąkanie (już przy 700) stan który podawałem był o godzinie 7:30 gdy do pracy szedłem i był na oko, do szczytu wału (który przelany będzie dopiero gdy warta przekroczy 750cm) PS dostalem adekwatną captchę :D "incoming flooding" :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 Tam jest kilka map, od najmniejszych zagrozen do najwiekszych. Trzeba kliknac jeden z tych trzech fragmentow i mozna wybrac wielkosc fali. A tu przynajmniej cos widac... 555cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ety45656 Napisano Maj 27, 2010 A jak z Zawadami i Nadolnikiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Maj 27, 2010 572 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach