Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Energiczna Trzydziestolatka

Fala kulminacyjna w Poznaniu

Polecane posty

Gość taa niedobra pupa
Fala kulminacyjna by dojść do nas w nocy z piątku na sobotę możliwie o jeden dzień wcześniej. Wg najnowszych danych z niedzieli na poniedziałek, tylko podobno nie ma być tak straszna. No ale ma tez lać deszcz niestety...

jak dobrze, że mieszkam na Grunwaldzie... tragedia z tą powodzią :(

Gość ermina
energiczna a wiesz coś o pobliskich miejscowościach koło poznania????

Gość Andrzejek 18
żeby tylko nie zalało bo to piękne miasto.

Gość ...CCC
Boże kiedy to się skończy???Widzieliście wczoraj exspres reporterów???Tragedia!Zeby trumny pływały.Dopiero zacznie się epidemia.

Gość tiaaa rybka
Energiczna - dzieki za zangażowanie. Wyniosłam wszystko z piwnicy i czekam.

Na Wildzie to raczej tylko okolice Dolnej Wildy, głównie ogródki działkowe, reszta Wildy (w tym tu, gdzie mieszkam) na szczęście jest zbyt wysoko. Byłam na moście przed Rondem Starołęka 3 dni temu i Warta wyglądała jak każdej wiosny, może nawet lepiej. Jutro być może pojadę jeszcze raz zobaczyć. I tak w porównaniu z innymi miastami mamy szczęście. Raz że Jeziorsko, a dwa, że w zasadzie brak jakiejś większej infrastruktury nad rzeką (pomijając korty czy inne ośrodki sportowe, no i Ostrów Tumski z okolicami). Wszystkie duże miasta mają całe centrum ubite tuż przy korytach rzek, u nas są to tereny zalewowe - i dobrze.

Gość taa niedobra pupa
poziomka - ja mieszkam pięć minut od skrzyżowania Grochowskiej z Grunwaldzką.... :) Ktoś w ogóle wie, na jakim leży Grunwald poziomie?

Gość gupeek
stalem dzisiaj na wale miedzy m.Rocha a m.Królowej Jadwigi - ze 2 metry jeszcze spokojnie sa :)

Gość gupeek
no tak, tylko ze ta mapa pokazuje jedynie okolicznosc przelania sie wody przez waly (czyli stan ponad 750m) a ta na mim http://www.poznan.pl/mim/public/wos/zalewy.html?co=simulation także przesiąkanie (już przy 700) stan który podawałem był o godzinie 7:30 gdy do pracy szedłem i był na oko, do szczytu wału (który przelany będzie dopiero gdy warta przekroczy 750cm) PS dostalem adekwatną captchę :D "incoming flooding" :D:D:D

Gość ety45656
A jak z Zawadami i Nadolnikiem?