Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Abduruszinka

Aborcja a Biblia

Polecane posty

Co Bóg mówi na temat życia i osobowości płodu? Dla Boga ludzie mają tożsamość i osobowość jeszcze przed narodzeniem. Biblia mówi: „Wybrałem cię sobie, zanim cię utworzyłem w łonie matki, zanim się urodziłeś, poświęciłem cię, na proroka narodów przeznaczyłem cię. JEREMIASZ 1, 5 (BW) Bóg ma wpływ na życie ludzkie i kształtuje je już w łonie matki. Biblia mówi: „Bo Ty stworzyłeś nerki moje, Ukształtowałeś mnie w łonie matki mojej. Wysławiam cię za to, że cudownie mnie stworzyłeś. Cudowne są dzieła twoje. I duszę moją znasz dokładnie. PS. 139, 13-14 (BW) Boże przykazanie zakazuje odbierania życia. Biblia mówi: „Nie zabijaj. 2 MOJŻ. 20, 13 (BW)

niepotrzebnie zakładałaś ten temat, a dlatego że zaraz zaatakują Cię wyzwolone ateistki i inne wytwory dzisiejszych czasów :D

Gość śmiesznaś Ariane
Tu jest właśnie Wasz problem, katole. Jeśli tylko ktoś śmie mieć inny światopogląd i nie wierzyć w bajki napisane przez pastuchów tysiące lat temu, to wy czujecie się atakowani. Nikt nikogo nie atakuje. Co nie zmienia faktu, że przyjmowanie postaw życiowych na podstawie jakiejś książki jest śmieszne.

Gość taka sobie ja ...
jestem ateistka ale popieram autorke. nie powinno sie zabijac nawet nienarodzonych

czy tylko katole kierują się biblią? Czy znasz inną książkę z której mogłabyś czerpać morały, co jest dobre a co złe?

Gość sytuacja może się odwrócić
1. tych słów nie trzeba było stawiać obok 2. na moje życie to ja mam wpływ 3. "osobowość płodu" - :D🖐️