Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loka koka

mąż mnie straszy

Polecane posty

Gość loka koka

czy ktoś z Was moze to wie: Otóż mąż straszy mnie że złożył pozew o rozwód ,ale bez alimentów,mamy trzyletnie dziecko.Czy mógł by tak zrobić ,czy tak się da i można złożyć sam pozew o rozwód,bez alimentów?????????

Gość loka koka
prosze o jakąś odpowiedz

on może ale wtedy ty występujesz o alimenty na dziecko. jeżeli zostanie ono pod twoją opieką oczywiście. do 26 roku musi łożyć na nie, czy będzie to już inna kwestia

Gość ale on głupiiiii
nie ma czegos takiego jak rozwód bez alimentów NIE WIERZ MU DOSTANIESZ NA 100% Nawet jesli on nie ma opracy to beidze za niego płacic Ci pańswto a on potem beidze musil to spąłcic państwu

Gość ale on głupiiiii
tzn chodzi mi o to ze jesli na rozprawie rozwodowej sad nie usatli alimentow to ty skladasz pozew o te alimentwy ale nie ma czegos takiego ze beidze rozwod a on nie bedzie musial płacic alimentow

to wygląda tak-oczywiscie,ze on moze złozyc pozew o rozwod,bez alimentów.Bo sprawa rozwodowa dotyczy rozwodu a nie alimentow,to dwie odrebne sprawy.O ile dziecko zostanie po rozwodzie ,czy tez wogóle po rozstaniu sie z mezem-nawet bez rozwodu..z Toba,to ty musisz złozyc do sadu wniosek o alimenty na dziecko.Sama we wniosku piszesz,jaka kwota by cie zadawalała,to zalezy jednak od zarobkow meza.Sad z cała pewnoscia przyzna ci alimenty.Jesli jednak maz nie bedzie cxi ich płacił,wtedyn zgłaszasz sprawe do komornika,a alimenty bedzie ci wypłacał fundusz alimentacyjny.TAK ŻE,NIE MA TAKIEJ OPCJI,ZEBYS ZOSTAŁA Z DZIECKIEM BEZ ALIMENTOW.nIE DAJ SIE ZASTRASZYC.pO POMOC PRAWNA,JAKBYS NIE WIEDZIAŁA CO I JAK ZROBIC,MOZESZ SIE ZGŁOSIC CHOCIAZBY DO oSRODKA pOMOCY sPOŁECZNEJ W MIEJSCU TWOJEGO ZAMIESZKANIA,TAM CI Z PEWNOSCIA WE WSZYSTKIM POMOGA.pOWODZENIA:)

Gość loka koka
dziękuje za odpowiedzi

jeszcze inaczej mój mąż też składał wniosek o rozwód i chciał opieki nad dzieckiem sąd zapyta ciebie o co ty wnosisz i wtedy ty grzecznie zeznaj , że wnosisz o opiekę nad dzieckiem i alimenty w jakiejś tam kwocie możesz też użyć formy pisemnej i dołączyć do akt

Gość ludzie moi mili
najlepiej pwiedz mu w spokojny sposób - proszę bardzo, jeśli taka jest twoja decyzja- i tyle. Zobaczysz, że przestanie cię straszyć.

Gość loka koka
a czy sąd na rozprawie pyta czy pan kocha żonę i na odwrót?????bo słyszałam kiedys że pyta

Gość a-nnna
moze i pyta...nie wiem,bo sie nie rozwodziłąm.A ma to dla ciebie jakies znaczenie? ty go kochasz? a on ciebie? kocha?

Gość pytaaaaaaaaa
i co gorsze jeśli mąż odpowie że Cie kocha,i jeśli poprosi o szansę i czas, a Ty jeślie nie będziesz miała dowodów na jego winę... to na tej podstawie sąd może odroczyć rozprawę i dać wam pare miesięcy na pojednanie się/.....