Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewraszawiak_o_O

Dlaczego warszawiacy wchodzac do przedzialu w pociagu nie mowia dzien dobry?

Polecane posty

Gość niewraszawiak_o_O

czesto jezdze przez stolice PKP i taka prawidlowosc zauwazylem ze ludzie wsiadajacy w stolicy zazwyczaj nie mowia dzien dobry i w ogole sa jacyac tacy zuchwali, wpychaja sie itd. itp. skad takie zachowanie u nich? Czy wawie jakis taki nerwowy klimat panuje ze wszyscy tacy dziwni...

Gość a skąd wiesz że to warszawiacy
może tylko wracają z Warszawy do siebie i są źli, że już wyjeżdżają...

Gość narwanass
to moze warszaww zle wplywa na tubylcow?

Gość a skąd wiesz że to warszawiacy
nie jeżdżę pociągami i nawet nie wiem, że wchodząc do przedziału mówi się dzień dobry. Co najwyżej uśmiechnęłabym się wchodząc do przedziału. W czasie jazdy jakaś rozmowa może by powstała

Ale to problem chyba nie tylko ludzi z Warszawy? Przynajmniej mi się tak wydaje. Mało kiedy spotykam się z czymś takim, żeby obcy ludzie wsiadając do pociągu mówili dzień dobry do osób, które już tam są (a ni jestem z warszawy :D)

Gość shshhsdashsaa
yyyyyy ja pierdole jakie niewychowane bydlo :o :o jak sie wchodzi do przedzialu wypada powiedziec dzien dobry taka kurwa kultura obowiazuje ale co kafeteryjny motloch moze o tym wiedziec

Gość może to zwyczaj z małych
miejscowości, gdzie wszyscy się znają i mówią sobie dzień dobry na co dzień. W Warszawie na ulicy nie mówi się dzień dobry, bo nie znamy tysięcy ludzi spotykanych na ulicy. Trudno znać parę milionów ludzi i wszystkim dzień dobry mówić. Nie ma takiego zwyczaju. A sądzę też, że gdybym zaczęła się wszystkim mijanym ludziom kłaniac, to uznaliby, że mi odbiło :)

Gość shshhsdashsaa
kurwa jakie male miejscowosci :o ktos ci kaze mowic wszystkim na ulicy dzien dobry??? wlazisz do pociagu pospiesznego gdzie sa przedzialy wlazisz do pzredzialu i otwierasz gebe mowiac dzien dobry czy to takie dziwne ??

na pernie i na korytarzu pociągu też mówisz dzień dobry, czy tylko w przedziale? A jak nie ma przedziałów tylko taki długi wagon z miejscami? A w autobusie, tramwaju, metrze tez to obowiązuje?

Gość hejjjjddew
może to zwyczaj z małych>>> tylko w przedziale to chyba oczywsta oczywstosc warchaku

bo to nie sa warszawiaki, tylko napływowa chołota ze wsi, która w piątki wraca do domu :P

aha - dziękuję za uświadomienie :) Wyzywanie na końcu zbyteczne... nie jeżdżę pociągami, więc się nie znam komu należy się w danym pociągu ukłonic. Dzięki takim oczywistym oczywistościom na przyszłość będę wiedziała. Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych pasażerów PKP

Gość ty chyba rudej nie widziales
A po co mowic ludziom ktorych sie 1 raz na oczy widzi "dzień dobry" ??

Gość Warszawiak w kratkie
bo nie będą się zniżać do poziomu wsiura i motłochowi pierwszy dzień dobry mówić. jak cham buraczany nie wie , że Panu z Warszawy się mówi pierwszy dzień dobry oraz kłania nisko. to jego brudna tłusta rozczochrana. w nóżkie kopany cham , wsiur, burak

Gość a nie wiesz że warszawiaków
prawdziwych już nie ma boi w czasie 2 w.ś - kaput ? Dzisiejsi to są chamy i prostaki i tyle Cała Polska o tym mówi 🖐️

Gość emogato
Ja czesto jezdze pociagami,czesto przesiadam sie w warszawie i powiem wam,ze wiekszosc wchodzacych do przedzialu mowi dzien dobry a gdy go opuszcza-do widzenia.przeciez to normalne.wchodzimy do przedzialu,gdzie sa ludzie,z ktorymi spedzimy nastepne godziny