Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominnikkkaaa222

Czy w takiej sytuacji jest szansa że zostanę kiedyś matką?

Polecane posty

Gość dominnikkkaaa222

Moje ostatnie 6 lat z życia to istny horror. Lawina kłopotów, zmartwień. I przyznaję się że ważniejsze było dla mnie jakoś przeżycie tego ciężkiego czasu niż własne zdrowie. Zaniedbałam się. Nie chodziłam do lekarzy i nie zwracałam uwagi na swój organizm. Od jakichś 5 lat nie mam miesiączki. Niedawno byłam pierwszy raz od długiego czasu u lekarza. Tak na oko nic mi nie jest, zrobiłam badania i czekam na wyniki. Boje się że teraz po tak długim czasie nic nie da się z tym zrobić... Jak myślicie, jest szansa że zostanę kiedyś matką?

...pewnie, ze jest ;-) pod warunkiem, ze weźmiesz sie teraz za siebie i to ostro...zadbasz o swoje zdrowie, podleczysz jeżeli będzie trzeba a potem będziecie sie starac o malenstwo...widzisz, ja mam synka juz 3 letniego i jak staraliśmy sie o rodzenstwo to poraniałam kilkakrotnie, okazało sie , ze mam chorą tarczyce...przede mna minim. 2 lata leczenia i hormonów...ale mam nadzieję, ze doczekam sie tych 2 kreseczek i porodu o czasie ;-)

Gość o jejku jejku masakra
NIE

5 lat nie miałas okrsu i sie nie martwiłas ??? SZOK !! a tyle trąbią o raku szyjki i innych problemach

Gość thaisse80
ja sie staralam o ciaze przez ok 4 i pol roku, w tym czasie mialam bardzo nieregularne miesiaczki ale je mialam. jednak dopiero jak je uregulowalam to niecaly rok pozniej zaszlam. wyjasnij to jak najszybciej.

Gość dominnikkkaaa222
Miałam większe zmartwienia na głowie niż okres... Dopiero teraz wracam powoli do normalności.

nie wiem co może być ważniejsze od własnego zdrowia no ale może ja jakaś przeczulona swoja droga czekac cie dluga droga by wszytko naprawić a co gin powiedział

Gość dominnikkkaaa222
Ginekolog zbadał mnie, zrobił usg i nie stwierdził żadnych niepokojących zmian. Pobrał próbkę na cytologie, dał skierowanie na krew. I tyle, nic nie mówił.

Gość dominnikkkaaa222
Pytałam. Powiedział, że on z fusów nie wywróży co jest tego przyczyną i będziemy myślec co dalej jak zobaczy moje wyniki badań.

Gość blablablaaaaaaaaa
no to zajebisty gin...nie masz okresu 5 lat a on ci wmowil ze wszystko jest OK...hmmm...suuper:D mysle ze masz jakis problem z glowa ( i macica tez:D)i to calkiem powazny.....

Gość mbnmvbnmm
Luzik, ja też przez 5 lat okresu nie miałam, tylko raz do roku jakieś plamienia ;) Dziś mam 2 dzieci, nigdy się z tego powodu nie leczyłam a dzieci sa za pierwszym 'strzałem' ;)

Gość mbnmvbnmm
Sorry że zapytam a co się działo w Twoim zyciu? :)

Gość nanananna
jak się bierze ostro narkotyki to można nie mieć

Gość dominnikkkaaa222
Przykro mi że dla niektórych problemy zaczynzją się na narkotykach i na nich się kończą. Niestety inni mają problemy w życiu a nie z używkami.

Gość thaisse80
poczekaj na wyniki badan i zobaczysz, jednak nie lekcewaz tego iz nie mialas okresu az 5 lat. ja mialam miesiaczki ale nieregularne i zxajscie w ciaze zajelo mi 4 lata. nie przecze ze mialas problemy - kazdy je ma, ale zdrowie przede wszystkim.

Gość dominnikkkaaa222
Nie chce podawać co to było bo i tak to nic nie zmieni...No czekam na badania,mają być w czwartek a w piątek do lekarza.

Gość blablablaaaaaaaaa
twoj problem to przede wszystkim problem z glowa...nikt normalny nie zapusci sie tak zeby bagatelizowac 5 lat bez okresu:O a swoja droga nie wspolzylas do tej pory,niestosowalas zadnej antykoncepcji?? matko, jestes jak wyciagnieta ze sredniowiecza:O

Gość thaisse80
nie ma znaczenia co to za problemy, ale o zdrowie trzeba dbac. moja daleka kuzynka przez lata sie zaniedbywala zyjac w stresie jako iz zakladala wlasny biznes. pracowala po 24 godz na dobe, malo jadla, nie spala, wiecznie zaganiana bo tysiace spraw na glowie. teraz nie moze miec dzieci i w obliczu tego pluje sobie w brode ze tak sie zaniedbala. ma full kasy, piekny dom, duzo kasy a i tak jest nieszczesliwa.

Gość dominnikkkaaa222
Moi rodzice zginęli w wypadku samochodowym. Powaznie ranna została moja siostra (miała wtedy 7 lat). Lekarze zmuszeni byli amputować jej rękę do łokcia,miała problemy z poruszaniem się. Konieczne były operację na które nie mieliśmy pieniędzy. Rodzice zostawili po sobie firmę którą przejął brat. Kompletnie nie interesował sie naszym losem. Zbierałam wiec sama pieniądze na operację dla niej. Siostra była w tym czasie w szpitalach, ja się tułałam po ośrodkach dla bezdomnych. Czasami nawet przez tydzień nic nie jadłam bo nie było za co...A co tu mówić o lekarzach i leczeniu się... Brat mnie pozbawił wszystkiego. Niestety rodzice za życia wszystko zapisali bratu w razie ich śmierci. Znaleźli się ludzie którzy nam pomogli. Niestety z tego względu że ja nie miałam stałego miejsca zamieszkania siostra przebywała także w domach dziecka. Brat niecałe 3 lata temu popełnił samobójstwo. Wiem, że tego nikt nie zrozumie kto tego nie przeżył ale z łaski swojej oszczędzcie gadek ze trzeba dbac o zdrowie... Dla mnie było ważniejsze zdrowie siostry i to aby nie umrzeć z głodu.

Gość dominnikkkaaa222
I nie, nie współżyłam w tym czasie z nikim, niemozliwe ale prawdziwe że człowiek nie ma głowy do seksu. Anomalia jakaś. Normalny człowiek gzi się dniami i nocami niezwarzając na to co się dzieje wokół niego.

Gość ja też ocknęlam się późno
mam chorą tarczycę w tym roku skończę 40 lat przez ostatnie lata nic mi sie nie chciało, ani seksu ani dzieci teraz bardzo tego pragnę i co z tego? czuje się już za stara okres mam regularny

Dominiko oczywiście że Ci oszczędzę gadek umoralniających, bo masz absolutnie rację. Odpowiadając na Twoje pytanie czy masz szansę być matką. Cóz szczerze wiele zależy od tego jak bedą wyglądać wyniki we czwartek. Jeśli da się przywrócić okreś do normalności to jak najbardziej mozesz mieć dziecko. Ja mając 20 lat zostałam zdiagnozowana jako bezpłodna przez dwóch różnych lekarzy. Moja bezpłodność ma właśnie 20 miesięcy i ma na imie BLanka :)

Gość thaisse80
wiesz zaczynasz byc zlosliwa. dziewczynom chodzilo o to czy w owym czasie mialas partnera i jezeli z nim wspolzylas to czy stosowa;las antykoncepcje. jezeli przez dlugi czas sie wspolzyje bez stosowania antykoncepcji a ciazy nie ma to zwykle sygnal ze sa problemy z plodnoscia. za twoje problemy przykro mi ale oszczedz se zlosliwosci bo my ci tylko na pytania odpowiadamy.

Gość dominnikkkaaa222
Nie kazdy odpowiada normalnie, niektóre panny nie umią skonstruować wypowiedzi bez obrażenia kogoś jak imepertynent blablablaaaaaaaaa

Gość blablablaaaaaaaaa
dokladnie tak jak pisze thaisse80..skoro bliskosc z drugim czlowiekiem to dla ciebie znaczy "gzic sie" to faktycznie nic dodac nic ujac...

Gość mrumrumruu
sluchaj panienko,to ze masz problemy to jedno a to ze teraz bierzesz wszystkich na litosc to drugie.....

Gość ghdfhgh
blablablaaaaaaaaa 0- biedaczko tobie seksu to z pewnoscia za malo skoro jestes taka zgryzliwa? :D popros faceta aby cie dobrze wystukal to moze humor ci wroci :D dominnikkkaaa222 - zaslugujesz na duzy podziw ze nie zostawilas siostry tak jak to zrobil wasz brat, on sobie sam wymierzyl sprawiedliwosc. To dopbrze ze staneliscie na nogi i ukladacie sobie zycie. Dzis medycyna jest bardzo rozwinieta a skoro lekarz nie wykryl niczegio niepokojacego na usg to byc moze jedynie problem ze stresem ktory przeszlas i z hormonami :) Glowa do gory! Trzymam za ciebie kciuki!

Gość dominnikkkaaa222
Ok, kończe temat. Nie mój poziom intelektualny a zniżać się nie będę. Żegnam. jak widze to na innych forach ludzie to nie małpy i umieją normalnie odpowiedzieć na pytanie bez obrażania.

Nie przyjmuj się, zapewne same co ci dogryzają żyją latami w celibacie albo to staraczki a one całe życie sfrustrowane, niekochane i ogólnie nienawidzą siebie i innych ;) Będąc nastolatką nie miałam okresu przez 3,5 roku. Sprawę olałam z wielu powodów ale błahych w porównaniu do Twoich. A dziś jestem mamą dwóch dzieciaczków i również obyło się bez leczenia i długoletnich starań :) Nic nie jest nigdy przesądzone, także myśl pozytywnie.