Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna N

Stres, miesiączka czy może ciąża?

Polecane posty

Gość Opinia...
A ja takie objawy jak opisałaś miałam zawsze na miesiączkę. Właśnie ten ból w plecach, ciągnięcie w brzuchu i żółtawy śluz. W przypadku ciąży był ból pleców ale dużo dużo wcześniej, nie było ciągnięcia w brzuchu i śluz nie był żółtawy, tylko przezroczysto-białawy.

Gość Panna N
Słuchajcie moje drogie :) Dziś rano wstaję, patrzę a tu na wkładce brązowy śluz. Koło południa poczułam, że dostałam okresu. Poszłam do łazienki i się nie myliłam, załozyłam podpaskę i poczułam tak jak zawsze "porządny" ból brzucha. Zawsze pierwsze dwa dni okresu mam bardzo bolesne i obfite. Póki, co mój okres wygląda tak jak zwykle. W sumie nie spóźnił się, bo jak pisałam wcześniej spodziewałam się go właśnie między 25 a 27 maja :) Czy więc mogę wykluczyć ciążę czy jednak zrobić ten test w piątek?

Gość ninka18
Dla pewności możesz zrobić. Bo czasami (tak czytałam), że kobieta dostaje okresu a jest w ciąży. Ale to wydaję mi się rzadko spotykane. Tak, więc będzie dobrze :)

Gość ninka18
a co oznacza żółtawy gęsty śluz? zazwyczaj taki mam zawsze, ale już tak powariowałam, że obawiam się ,że to jakiś kolejny objaw ciąży.

Gość ninka18
nie nie nic z tych rzeczy... ale zawsze w sumie taki miałam ..a zapach hym trudno określić. ale czy żółtawy to objawy ciąży? a co jak nadal czuję pulsujący brzuch ? to nic na pewno związanego z ciążą? od stosunku już niedługo miną 2 tyg.

Gość ninka18
tak w sumie to on jest bardziej taki lepki niż gęsty

Gość Panna N
Ja pulsującego brzucha nie miałam, chociaż potrafiłam dookoła zauważać u siebie objawy ciąży. Stres przed ciążą może wszystko, więc uspokój się i poczekaj cierpliwie te pare dni do miesiączki. Wiem, że to trudne, ale ja wytrzymałam prawie 2 tyg to i Ty dasz radę ;) Bolało mnie po prostu tak jak przed okresem, uspokoiłam się trochę jak wyczytałam, że piersi w ciąży są twarde i wrażliwe na najmniejszy dotyk a moje były miękkie, takie jakby "nadmuchane powietrzem" i tylko przy mocnym uciskaniu bolały, czyli tak samo jak przed miesiączką. Po śluzie ciężko określić czy to ciąża czy nie, z tego co się dowiedziałam ostatnio to śluz ciążowy jest raczej taki jak przed miesiączką, a nie taki jak przy dniach płodnych. Na ile to prawda to nie wiem. U mnie żółty śluz występuje zawsze przed okresem, więc ja mogę twierdzić że to nie może być objaw ciąży, bo bym była ciągle w ciąży ;D ale to może być tylko moja natura i tak działa mój organizm.

Gość ninka18
ja już powoli to wszystko zauważam najmniejsze zmiany. mimo wszystko chyba zrobię w piątek test

Gość Panna N
Może wtedy się wyjaśni wszystko ;) też zrobię w piątek, chociaż już w jakimś stopniu mi ulżyło. Ja tak samo, co bym nie zauważyła to pierwsza myśl "o mój Boże jestem w ciąży, jak ja dam radę" a za chwilę poczytałam opinie na forach i stwierdzałam, że to do mnie nie pasuje i tak prawie 2 tygodnie. Zgroza.

Gość ninka18
Daj spokój strach niemiłosierny . jeszcze zważywszy uwagę, że to był pierwszy raz. Boję się jak nigdy. No ale podobno 4 dni po okresie są niepłodne na dodatek stosunek przerywany i z zabezpieczeniem .Ale no nie wiem boję się i już. A wyczytałam, że pulsowanie brzucha to mogą być objawy stresu, nerwów.. mam nadzieję , że to prawda no nie słyszałam jeszcze , żeby jakieś kobiecie w ciąży pulsował brzuch zaraz po zapłodnieniu.

Gość Panna N
Te pulsowanie to na pewno z nerwów :) Zresztą na objawy jakiekolwiek ciąży to za wcześnie, więc uszy do góry. A zabezpieczenie i stosunek przerywany to moim zdaniem ciąża niemożliwa praktycznie w ogóle. U mnie było gorzej, bo sam stosunek przerywany w dodatku jak się okazało był to mój ostatni płodny dzień, ale teraz się trochę uspokoiłam.

Gość ninka18
Uważam , że jak już dostałaś okres to nie ma już, co się zamartwiać. Mi co prawda jeszcze trochę tej bojaźni zostało, bo okresu mogę się spodziewać ok 7 czerwca, czyli jeszcze jakieś 2 tyg. A znasz się na tych dniach płodnych i nie ? Bo ja dostałam okresu 8 maja, zakończył mi się jakoś 12 maja, a z chłopakiem współżyłam z nocy 15 maja na 16 maja, cykle mam ok. 30dn , więc jak myślisz to były dni płodne czy nie ? a długość stosunku ma znaczenie ? bo my współżyliśmy gdzieś tak ok 10 min

Gość ms stupid
od wczoraj odchodzę od zmysłów, policzyłam, że okres spóźnia mi się ok 8 dn, brzuch jest nadęty a szyjka macicy rozpulchniona. nie biorę już tabletek, więc wszystko jest możliwe. zrobiłam dziś dwa testy i o mało nie dostałam zawału ale wynik jest negatywny. jednak nic ne wskazuje na to zeby okres mial nadejsc. nie mam zadnych objawow ciazy, a zdarzały mi sie juz takie dluge cykle a jednak czuje ze cos jest nie tak.. :( nie zniose tego dluzej, jutro do gina. modlcie sie zeby mi organizm znowu platal figle bo gino mi ostatno powiedzial ze bedzie mi ciezko zajsc w ciaze bo mam jakies zwyrodnienie jajnika wiec jesli teraz zabezpieczajac sie wpadlam to juz nie ma niczego pewnego na tym swiecie. 3majcie sie!

Gość ninka18
no a jak z tym co napisałam powyżej, wiecie coś na ten temat ?

Gość Panna N
Na mój rozum zarówno 15 jak i 16 maja to były dni niepłodne :) Ty naprawdę nie masz się o co martwić, bo jak sama mówisz w jakimś sensie było zabezpieczenie podwójne, mimo że stosunek przerywany to nie antykoncepcja ale jednak połączony z prezerwatywą i dniami niepłodnymi to bardzo małe prawdopodobieństwo, żebyś była w ciąży :)

Gość ninka18
no mam nadzieję, że tak będzie..

Dziewczyny podstawowa sprawa jest to ze w czasie ciazy zdazaja sie krwawienia badz plamienia przypominajace miesiaczke ale sa one o wiele mniejsze i trwaja 2-3 dni. Kobiety ktore maja skape miesiaczki i mimo zajscia w ciaze maja krwawienia/plamienia moga uznac ze jest to zwykla miesiaczka. Natomiast te ktore maja obfite co miesiac na pewno zauwaza ze jest ona mniej obfita niz zawsze. Co do objawow to co kobieta to organizm a co za tym idzie ze kazda moze miec inne objawy, zazwyczaj objawy ciąży przed terminem @ sa praktycznie identyczne jak te ktore sa przed miesiaczka . Wiec najlepiej nie czytac w necie o objawach itd poniewaz my kobiety mamy takie cos ze potrafimy wkrecic sobie rozne rzeczy zwlaszcza jak jest obawa ze byla wpadka. Najlepiej jest nie myslec o tym wyjsc ze znajomymi czy zajac czas tak zeby nie bylo kiedy myslec o ciazy. Wiem ze ciezko i latwo sie mowi ale naprawde dziala:)

Gość ninka18
nie wątpię, że pomaga.. ale ja chyba jednak nie potrafię :( cały czas tylko o tym myślę, a jak mnie nic nie boli nie mam żadnych objawów to też wydaję mi si, że to pewnie objaw ciąż najpierw wszystko boli a potem przestaje

Gość 3 kropki nad i
czasami strach przed ciaza zmienia oddychanie w jej objaw :( Mam podobny problem, czekam na okres z utesknieniem, a przynajmniej tydzien jeszcze zostal, bo glupia w dni plodne wspolzylam ( z zabespieczeniem co prawda, ale strach jest) i przez caly cykl mam straszne bole plecow i piersi, czasmai brzucha :(

Gość ninka18
ja akurat współżyłam ponoć w dni niepłodne z zabezpieczeniem i w dodatku stosunek przerywany...ale i tak boję się bardzo!

Niunia z moich obliczen wynika ze dni plodne i owulacje mialas ok 24 maja a 9 dni wczesnie mialas stosunek wiec nie dosc ze mieliscie podwojne zabezpieczenie to dodatkowo nie ma szansy zeby plemniki przezyly bo maxymalnie w dogodnych warunkach moga przezyc 4 dni. Rozumiem Cie ze dostrzegasz najmniesze zmiany w organizmie ale uwierz mi ze w Twoim przypadku nie ma nawet cienia szansy ze wpadlas. Nasza psycha z obawy przed wpadka lub wielkiego pragnienia bycia mama potrafi doprowadzic nawet do zatrzymania miesiaczki czy tez do tego ze gruczoly mlekowe w piersiach zaczynaja produkowac pokarm mimo ze nie ma ciazy. Dlatego bardzo pomaga wyluzowanie sie. Moze wstrzymacie sie z chlopakiem ze wspolzyciem bo wg mnie nie jestes chyba psychicznie gotowa na sex, mimo ze fizycznie jak najbardziej tak. Czasem lepiej troche sie wstrzymac niz robic to bo juz czas a pozniej do konca miesiaca stresowac sie czy nie zaszlo sie w ciaze, stres niezbyt dobrze dziala na relacje z partnerem( i ogolnie na zwiazek) bo kobieta w takiej sytuacji szuka oparcia a facet uwaza ze zbytnio wyolbrzymia problem bo nie bylo opcji zeby byla ciaza. Naprawde nie ma opcji ze jestes w ciazy. A zamiast testow sikanych z apteki najlepiej zrobic test z krwi Beta Hcg. Mozna go zrobic juz 10 dni po owulacji i jest w 100% pewny. Koszt w zaleznosci w jakim miescie wynosi od 20 zl w zwyz. ;)

Dziewczynki wasze objawy sa jak najbardziej obiawami przed miesiaczkowymi:) Ja staram sie z partnerem o dziecko i nie ukrywam ze bylo by super jak bym zaszla w tym cyklu ale tez nie bedzie tragedii jak sie nie uda nie teraz to moze nastepnym razem. Ale do czego zmiezam ok. 5 dni po miesiaczce zaczely mnie bolec piersi i sutki wiec objaw jak najbardziej ciazowy i gdybym nie miala luznego podejscia automatycznie objaw przypisala bym ciazy. Tyle ze patrze na to chlodnym okiem i nie jest to ciaza lecz zapowiedz zblizajacej sie owulacji:) Wy objawy typowe dla nadchodzacej miesiaczki z obawy przed wpadka przypisujecie ze sa ciazowe i zauwazacie szczegoly ktore byc moze mialyscie wczesniej ale nie zwracalyscie na nie uwagi. Uwiezcie mi ze w ciaze naprawde nie jest tak latwo zajsc zwlaszcza gdy stosuje sie zabezpieczenia. Ja z partnerem od 5 miesiecy kocham sie bez zabezpieczenia dodatkowo z finalem w srodku i jak narazie nie udalo mi sie zajsc w ciaze. Wiec wlaczcie pozytywne myslenie nie myslcie o ciazy a miesiaczka zjawi sie w terminie:)

Gość sgam
właśnie ninka, ja również sądzę żebyś nie myślała o tej ciąży.. ja czekam na okres straasznie, dzisiaj juz 8 dzień. ale mój organizm daje mi we znaki. mocne bóle brzucha az muszę się ściskać. poza tym ostatnio miałam niezłą wszamę, wszystko mogłam zjeść a od jakoś wtorku nic nie przełknę.. a co do śluzu to też mam urozmaicony, jeszcze niedawno miałam przezroczysto-białawy a od wczoraj już żółty suchy mi się pojawił.. więc widzisz co moje hormony robią w organiźmie ? to wszystko przez stres.. mam nadzieję, ale jeżeli test był negatywny to mysle ze nie mam co sie martwić. :) koleżanki powyżej mają rację, czekaj cierpliwie.. ale wiedz ze stres i tak przedłuży to czekanie.

Gość sgam
Kamilla23 mądre słowa. :) właśnie dziewczyny, zobaczcie ile par takk długo stara się o dziecko? a wpadki są przeważnie przy naprawde ciężkiej sytuacji..

Gość sgam
dziewczyny mam do was pytanie. czy jeżeli nie dostaje okresu, niedawno zrobiłam test ciążowy i wyszedł wynik negatywny i zaczęłabym brac tabletki Novynette przez 28 dni to później pojawiłby mi się okres? sama nie wiem co o tym sądzić.. czytałam też o Luteinie. a właśnie ninka. jeżeli chcesz przyspieszyć sobie okres to bierz Luteinę przez tydzien a dzien po dostaniesz. :)

Kochanie luteina jest na recepte najlepszy sposob to wypad ze znajomymi do knajpy czy kina i goraca relaksujaca kapiel. Co do tabletek to ja bralam Mercilon i jak zaczynalam je brac to pierwsza tabl wzielam pierszego dnia miesiaczki. Bralam je 21 dni czyli cale op. i byla 7 dniowa przerwa w ktorej 3 dnia dostalam krwawienia , a po przerwie zaczelam kolejne opakowanie. Przy tabletkach przez pierwsze trzy miesiace mog byc rozne objawy uboczne i jest to normalne bo organizm musi sie przestawic jezeli trwaja dluzej ginekolog powinien zmienic na inne:) Jak wiadomo sex z gumka nie jest czyms fajnym bo to tak jak lizac lizaka przez papierek i nie czuc jego smaku, stosunek przerywany calkiem przyjemny ale stresujacy dla kobiety bo boi sie ze zajdzie a dla faceta bo nie moze do konca czerpac przyjemnosci i pilnowac sie zeby wyskoczyc odpowiednio wczesnie. Ogolnie nie ma metody antykoncepcji ktora da 100% pewnosci. Jak dla mnie najbardziej skuteczne sa tabletki anty i mimo tego ze nie sa zdrowe dla organizmu to kiedy bierze sie je wg wskazan lekarza i ulotki o stalej porze itd to szansa na zajscie w ciaze jest tak minimalna ze praktycznie nie mozliwa. ja bralam tabsy przez 5 lat i zdazalo sie ze zapomnialam i bralam ja z ponad 12h opoznieniem i nie zaszlam w ciaze , a kochalismy sie zawsze z finalem w srodku. Wiec wg mnie mimo ze nie sa zbyt zdrowe( chociaz te najnowsze coraz mniej) to jest to najlepsza metoda ktora oprocz przyjemnosci jest komfort psychiczny dla obojga.

Dla pewnosci zrob Beta Hcg zeby wykluczyc ciaze a tabletki z tego co sie orientuje trzeba zaczac pierwszego dnia miesiaczki a wiec 1 dc:) W czasie siedmiodniowej przerwy jest krwawienie z odstawienia i nie jest to tak naprawde miesiaczka ktora wystepuje u kobiety bez tabletek, poniewaz hormony bedace w tabl. powoduja "uspienie" jajnikow w skutek czego nie dochodzi do dojrzewania pecherzykow ich pekniecia i wypuszczenia komorki jajowej gotowej do zaplodnienia. Wiec ryzyko zajscia w ciaze przy tabl.jest praktycznie nie mozliwe:)

witam dziewczyny. chcialabym napisac zebyscie sie nie stresowaly, ale mi samej trudno to zrobic;) bo ja tez mam stresik!!! ... a wiec tak, moje cykle miesiaczkowe maja srednio okolo 32-34 dni, przed @ odczuwam napiecie-bole biustu, podbrzusza,podenerwowanie itd. pod koniec kwietnia kochalam sie z narzeczonym z prezerwatywa kilka dni przed spodziewana @ - 2/4 dni przed, zabezpieczenie po - bylo w jak najlepszym porzadku (zastosowalismy nawet s.przerywany przed finalem) ,za kilka dni - 30 /1 maja dostalam normalnego okresu. Problem tkwi w tym , ze po skonczonej miesiaczce, w polowie cyklu zaczelam miec problemy zoladkowe- pobolewanie, przelewanie w brzuchu, wzdecia, zgaga i mega gorycz w ustach - objawy te powoli ustepuja. bylam u lekarza internisty, ktory stwierdzil refluks lub niezyt zoladka, ale objawy nadal sie troche utrzymuja-szczegolnie niesmak-gorycz w ustach-czy to moge byc objawy ewentualnej ciazy??.(mimo tego ze mialam normalna bolesna miesiaczke). Za kilka dni mam dostac kolejna miesiaczke - zaczynaja mnie pobolewac piersi i lekko brzuch. prosze o pomoc :) pozdrawiam!

Gość ninka18
Kamila dziękuję Ci bardzo za te słowa. Każdy mi mówi, że nie ma takiej opcji, żeby to była ciąża , ale to było tak ok. 3-4 dni po miesiączce, więc dlatego się obawiam. Jeszcze zostało mi jedynie zrobić ten test i odczekać ok 11 dni to planowanego okresu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a raczej musi być :) a co do tego seksu to prędko nie powtórzę tego objawu miłości. To było pod wpływem chwili, zupełnie nieprzemyślane.Zraziłam się do współżycia i tego też się bardzo obawiam.

Gość ninka18
Tobie też sgam dziękuje bardzo za wsparcie :)