Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna N

Stres, miesiączka czy może ciąża?

Polecane posty

Jezeli okres jest normalny taki jak zawsze to naprawde nie ma sensu robic testu. Zarodek zagniezdza sie w endometrium czyli błonie śluzowej macicy jezeli w cyklu nie dojdzie do zaplodnienia to na koniec cyklu kobieta dostaje miesiaczke( zluszcza sie błona sluzowa macicy). Wiec dziewczynki na chlopski rozum jezeli jest normalna @ to ciazy nie ma:)

Gość ninka18
no właśnie oto chodzi, że ja jeszcze okresu nie dostałam, bo wypada mi dopiero na 7 czerwca. Wyżej opisałam tam wszystko :)

Gość reete
ja powinnam dzis dostac okres... tylko ciaza nie bardzo wchodzi w gre ,bo w zeszlym miesiacu mialam normalny -a tym seksu nie uprawialam... moze stres?

Ninka slonce kochaliscie sie z podwojnym zabezpieczeniem( gumka+stos. przerywany) wiec szanse na ciaze w twoim przypadku sa rowne zeru. Jak juz pisalam wczesniej to najlepiej jak nie bedziesz myslala o tym i zajmiesz sie codziennymi sprawami. Objawy ktore u siebie widzisz w Twoim przypadku na pewno nie sa ciazowymi. W strachu przed ciaza dokladniej obserwujesz swoje cialo i byc moze mialas je od zawsze:) Przestan sie slonce stresowac bo moze to opoznic @ a Ty nie potrzebnie bedziesz sie denerwowac:)

Gość ninka18
Zapewne masz rację. ale jak już kupiłam to zrobię dla pewności:) Jej gdyby nie to forum i Wy to bym chyba totalnie zbzikowała i nie dożyła dnia dzisiejszego. :))

Ninka moze az tak stasznie by nie bylo;) zaufaj mi slonce i schowaj test gdzies gleboko w szafie bo czekajac na miesiaczke z mysla ze a moze jednak i tym ze zrobisz test moze opoznic @. Zajmij mysli czyms innym i zobaczysz ze przyjdzie w terminie:)

Gość ninka18
Kamilko nawet nie wiesz jakie ja już mam dziwne wrażenia.. wydaje mi się, że brzuszek mi urósł a wiem , że t o nie jest możliwe. Ale powoli wszystkie objawy znikły i mniej się boje.. wręcz mam wrażenie, że nie możliwe, że test wyjdzie pozytywnie. Więc już co raz lepiej ze mną :)

Ninka najlepiej jak wogole przestaniesz o tym myslec:) Plemniczki nie maja mocy nadprzyrodzonej i nie potrafia przechodzic przez ssciany;) wiec nie ma szansy na dziecko:) Czasem mimo tego ze nie doszlo do zaplodnienia miesiaczka moze nie wystapic, zdaza sie tez ze miesiaczka sie spoznia. Moze sie spozniac nawet dwa tyg. i jest to normalne. Istnieje duzo czynnikow ktore moga opoznic @ np. stres, zmiana klimatu, dluzsza podroz, zmiany hormonalne, choroba, antybiotyk i wiele innych. Zatrzymanie miesiaczki czy jej opoznienie nie oznacza od razu ciazy. Jezeli nie bylo zadnych niebezpiecznych sytuacji tj.np peknieta prezerwatywa to za nim pomyslicie dziewczynki o ciazy zastanowcie sie nad innymi czynnikami ktore mogly zatrzymac badz ja opoznic.

Gość ninka18
mimo wszytsko jednak zrobię.. wolę być pewna i spać spokojnie :)

Gość Panna N
Też w końcu z tym testem się wstrzymałam i zrobię go jutro rano. Tak dla pewności :) A Ty Ninka naprawdę nie masz powodów, odpręż się, zrób ten test żeby się nie zmarnował i się nie stresuj bo nie masz czym :)

Przy tak zabezpieczonym stosunku szansa ze wpadliscie jest rowna zeru:) Ja kocham sie z partnerem bez zabezpieczenia z finalem w srodku przez 5 cykli i nie zaszlam w ciaze teraz zaczal sie szosty i nadal nie stosujemy zadnych zabezpieczen moze sie uda:) Ninka Ty kochalas sie z partnerem 1 raz w tym cyklu z podwojnym zabezpieczeniem. Ja w poprzednin cyklu co dwa lub 3 dni czasem 4 dni pod rzad wiec ogolnie sporo bez zabezpieczenia z finalem w srodku, w ciaze nie udalo mi sie zajsc i przyszla @ ( oboje jestesmy zdrowi). Zobacz sama slonko ze nie ma opcji zebys byla w ciazy:) co do testu to twoja decyzja a ja niczego nie moge ci zabronic. jezeli dla wlasnego spokoju musisz zrobic to zrob:) Glowa do gory;)

Test najlepiej zrobic rano bo wynik jest bardziej wiarygodny zw. na to ze po nocy mocz nie jest rozcieczony i latwiej wykryc jest obecnosc HCG w moczu. Zrob sobie relaksujaca goraca kompiel wyluzuj sie i po niej poloz sie slonce spac zeby nie myslec o wpadce i zobaczysz ze @ sie pojawi:)

Gość Panna N
Po wielkich nerwach, trzęsących się rękach zrobiłam test. Z tego wszystkiego to przebudziłam się koło 6 rano i poszłam. Co mnie bardzo zdziwiło i przeraziło to to, że na podpasce z mojego okresu zostały już tylko 2 brązowe plamki... Przeważnie okres trwał 5 dni, chociaż 5 to podpaskę zakładałam do południa "na wszelki wypadek", a później już tylko wkładkę na brązowe plamki. Test wyszedł negatywny, mimo tego że jak nie zobaczyłam krwi na podpasce to już naszły mnie myśli, że to było jedynie krwawienie na znak zagnieżdżania się zarodka. Czy test mógł się mylić? (15 dni od stosunku, zrobiony rano, Quick Vue) Czytałam, że jest wiarygodny. Chcę powtórzyć test za 3-4 dni. Test był robiony koło 6 rano i dokładnie pokazał 1 kreskę w polu kontrolnym, reszta była zupełnie czysta. Nie było drugiej słabo widocznej na 120%. I do tej pory, czyli już ponad 3h po wykonaniu na teście jest ta 1 kreska.

Gość ninka18
ja czekam aż osad w moczu osiądzie. Boję się bardzo ręce mi się całe trzęsą. Z tego wszystkiego aż mnie głowa rozbolała. Mam nadzieję, że to co Kamilko mówiłaś, że w moim wypadku ten test był nie potrzeby...

Gość ninka18
Pres-Test wykazał brak ciąży!!!!! :D:D:D jestem bardzo szczęśliwa musiałam się z tym z Wami podzielić :) ale czy na pewno jest wiarygodny skoro zrobiłam go po godzinie 12 ? i po 2tyg od stosunku?

Gość Panna N
Moim zdaniem to u Ciebie w ogóle nie było możliwości na ciążę :) Ale co ja mam zrobić. Wygląda to wszystko jak końcówka okresu i wynik negatywny. Ale czy wiarygodny...

Gość ninka18
Panna N a Ty jaki robiłaś ten test?

Gość Panna N
Z pierwszego moczu, nabrałam do pojemniczka, ale mocz który leciał tak w środku nie ten początkowy, odczekałam kilka sekund, nabrałam tą pipetką i wylałam tam gdzie trzeba 3-4 krople. Raz dwa się odwróciłam bo nie chciałam na to patrzeć i po 3 min spojrzałam a tam piękna jedna kreska. Tylko na ile wiarygodna...

Gość Panna N
3 dni krew leciała, a dziś 4 już tylko brązowy śluz tak jak na koniec okresu. Zazwyczaj taki śluz leciał mi 5 dnia.

skoro mialas slonko 3 dni normalnego krwawienia i test pokazal ze ciazy nie ma to wg mnie jest wiarygodny:) @ powinna byc regularna ale dlugosc jej trwania moze sie skócic lub wydluzyc +/- 1-2 dni. Jak chcesz to powtorz tescik ale wg mnie tylko nie potrzebnie wydasz kaske;)

Gość Panna N
No tak tak była krew, momentami bardziej porządnie leciało, momentami mniej ale mniej więcej jak zwykle. Pod koniec pierwszego dnia również już całkowicie piersi mnie przestały boleć. Ale jednak powtórzę ten test pod koniec przyszłego tygodnia tak dla pewnośći :)

Ja Ci niczego nie zabronie slonce bo nie zaleznie co napisze to Twoja decyzja:) mam nadzieje ze choc troszke pomoglam:) Buziak:*

Gość sgam
no widzicie, i po co się tak stresowac :)? ja robię drugi test, aby się upewnić za tydzień. Dam znać, dziewczyny ;)

Gość ninka18
ja chyba się zdecyduje też jeszcze raz zrobić ale to już w dzień spodziewanej miesiączki, bo boje się , że ten był mało wiarygodny, bo dopiero minęły dwa tygodnie..

Gość Panna N
Czyli dziewczyny uważacie, że nie mam powodów do zmartwień? Ciążę mogę wykluczyć? :)

Gość Ninka18
Moim zdaniem tak, powinnaś to wykluczyć dostałaś już okresu test w wyszedł negatywnie, więc nie martw. Ale jak widzisz ja też mam ten sam problem niby wyszedł negatywnie... ale boje się, że się pomylił. No bo w końcu minęły dopiero 2 tyg...

Hej dziewczynki, ja tak czytam i czytam i wiecie co, wy sie tak strasznie martwicie zeby nie byc w ciazy, a inne dziewczyny tak strasznie sie martwia bo nie sa. My juz sie staramy prawie pol roku po wczesniejszym poronieniu w 10tygodniu i dalej nic, zadnych zabezpeiczen i nic, wiec spokojnie dzieczynki to nie tak latwo zajsc jak by wam sie moglo wydawac/

Gość Panna N
Niby tak, zajść w ciążę nie udaję się tylu zdrowym parom, ale często dziecko bierze się z "przypadku". Starającym się życzę właśniego tego "przypadku" a takim jak ja więcej rozumu na drugi raz, żeby nie było więcej takich sytuacji i tyle niepotrzebnego stresu :) Uspokoiłam się trochę, ale i tak pod koniec tygodnia zrobię test dla formalności :)

Gość sgam
dawno tu nie zaglądałam, ale chcę powiedzieć że dostałam @ ;-)