Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

mi zwykły macierzyński kończy się w lutym , i już w październiku (a urodziłam 02.10.2011) dostałam wniosek do wypełnienia o dodatkowe 4 tygodnie!!!!

Gość mkwroc
daeria-a skąd dostałaś taki wniosek??

Gość elkamelka
witam. czy moge sie dołączyc?

Gość Kasia legnica
Katarzynki wszystkiego najlepszego z okazji imienin

coś mi się wydaje, że Mia się rozsypała. czekała i czekała to może w końcu sie doczekała. nawet się nie zorientuje jak ten czas szybko leci, moja gwiazda jutro kończy 10 tygodni a wydaje się, że jeszcze niedawno z brzuchem chodziłam.

Gość Mia_latinka
hehe Aniu :) dziekuje za pamiec :) ale jeszcze sie trzymam choc wcale bym sie nie pogniewala jakby bylo to juz wiec nadal czekam :) do terminu 7 dni wiec zobaczymy jak bedzie narazie duzo odpoczywam bo roznie sie czuje :) jak Twoj Maluszek? Jola jak tam to zaswiadczenie? byl ktos na dniach w szpitalu na poloznictwie jak tam ludnosciowa sytuacja? Mkwroc dziekuje za odpowiedz :) odrazu lepiej

Mia ja bylam w zeszłą sobotę u kolezanki. Cisza, spokoj, prawie pusto :) Pielęgniarka chodziła kolo kolezanki i czesto ja odwiedzala. Odwiedzin pilnują max do 18

a moja Gwiazda rośnie, w poniedziałek idziemy na oddział na kontrolę. skoro do terminu masz jeszcze 7 dni to nawet 3 tygodnie możesz jeszcze pochodzić. pamiętajcie żeby szybko składać wnioski o becikowe bo nie wiadomo co to będzie po nowym roku przez ten kryzys.

Gość mkwroc
Katarzynki wsystkiego najlepszego ;) Ania-- a jakie dokumenty składałaś do becikowego?? bo zamierzam w pn to załatwić. elkamelka-- pewnie,zapraszamy

Gość elkamelka
dzieki dziewczyny!! no to hejka nazywam sie ela mam 29 lat mieszkamw legnicy od zawsze az do dzosiaj ale planuje sie w ciagu miesiaca wyprowadzic stad..do wrocka maz ma tam prace.. mam 3 dzieci... tak na marginesie chcialabym miec wiecej... jestem mama 10 letniej Oli,8letniego Mariana zwanego "Maniuś" i 2miesiecznej (1,09,2011) Tatiany. Buziaki i dzieki za przyjecie mnie do waszej "paczki".

Gość elkamelka
tez wam tak ciezko po porodzie schudnąc?? z pierwszym dzieckiem przyyłam tylko 10kg albo az. a drugim 11 a z mała tańką 25... ah...

Gość elkamelka
a jeśli chodzi o lokalizację to mieszkam na ptasim osiedlu w lcy..kolo kauflandu..

mam pytanko odnośnie becikowego - czy nie potrzeba już zaświadczenia od ginekologa ????

i czy to prawda że wymóg zaświadczenia od ginekologa że było się pod opieką od 10 tygodnia został zawieszony do 31.12.2011???

Gość elkamelka
czytałam o tym w necie ....własnie tak pisało... a na wszystko w tej Polsce kasy brakuje....dajcie spokoj.. a ma kolezanke w niemczech jest to wszystko od państwa dostaje..

Gość Mia_latinka
dziekuje za odp Kobietki :) jak mało osób to super :) moze bedzie miejsza kolejka do łazienki :) Jolu czekam jak tam z zaswiadczeniem Twoim daj znać hehe wiem ale strasznie bym chciala urodzić w terminie albo kilka dni po :) do mojej pani doktor juz sie nie wybiore i nie wybieram pozniej... co do becikowego to nie trzeba byc pod opieka od 10-tego czy 9-tego bo to zniesli, a co do zaswiadczenia to trzeba miec z tego co wiem ewentualnie jak nie od lekarza to od poloznej i ja wlasnie bede miala od poloznej bo zaplace jej duzo mniej niz za wizyte u mojego gina.. a wydaje mi sie ze sama karta ciazy nie wystarcza.. do becikowego w moim przypadku to wogole ciezko bo nie jestem zameldowana w legnicy i bede musiala jechac do innego miasta gdzie mam rodzicow i tam do mopsu szkoda ze nie mgogę załatwic tego w legnicy ale coz..

czy ktoś wie ile kosztuje u dr ćzeszejko zaświadczenie do becikowego???

Gość Mia_latinka
wlasnie nie ale Jola była u niej po to ale chyba narazie nie ma czasu żeby napisać wiec zostaje czekac :) znajac ja to tyle ile wizyta heh.. ja mam jeszcze 4 dni do terminu tak bym nie chciała dłużej.. :)

Gość Ilona33
tak ona pewnie tak, nie polecam jej, zapytaj polożnej pewnie wypiszę ci zaswiadczenie za 20 czy 30zł albo nawet za darmo chciałam zapytać czy kazda z Was Kochane rodziła w wyznaczonym terminie? a jeśli nie to ile dni po? ja mam na czwartek ale nic sie nie dzieje i zastanawia mnie ile dni po teminie mam isc znowu do lekarza? bo narazie nie widzę potrzeby bo dobrze sie czuje itd cos na przyspieszenie naturalnego muszę wypróbowac :)

Gość Mia_latinka
:) Kobietki co sie dzieje nikt nic nie piszę? jak sie czujecie jak maliuszki?

Gość Kasia legnica
hej. mój maluch urodził się 3 dni wcześniej niż przewidywano. teraz to już kawał chłopa. 13 miesiąc mu idzie a rozrabia:) no i w miejscu nie usiedzi. Ja z zaświadczeniem od swojego lekarza nie miałam wcale problemów, dostałam za darmo. Dziwie się że niektórzy każą sobie płacić jak za wizytę. SZOK.

Hej dziewczyny bardzo przepraszam ale nie miałam czasu co do zaświadczenia to byłam i jest to traktowane jako normalna wizyta wiec płatna niestety ja też już nie mam zamiaru chodzić do tej pani ale w poczekalni kolejka nie wiem niektórzy ją chwalą ja nie mam najlepszego zdania. Mia trzymaj się dzielnie to już niedługo ten wielki dzień trzymam kciuki

ja odebrałam zaświadczenie o Pani dr Cz-s koszt to 20zł, bez badania , weszłam bez kolejki bo po zaświadczenie nie trzeba umawiać się na godzinę

Gość mkwroc
Hej Ale paranoja z zaświadczeniem do becikowego od Waszej Pani Dr ;) i czemu jedne płaca jak za wizytę, a inne tylko 20 zł?? nawet te 20 zł to za dużo, bo powinno być za darmo !! to obowiązek lekarza chyba ?? Mia-- u Ciebie już tuż tuż.I w końcu masz to badanie GBS?? bo jeśli nie , to możesz dłużej leżeć w szpitalu niestety,a wiem ,że tego nie chcesz. Ilona-- pierwszego synka urodziłam 5 dni po terminie, teraz urodziłam dzień przed .I tym razem bardzo dobrze się czułam ,żadnych dolegliwości. Ania-- i jak Wasze wyniki z poniedziałku?? A my walczymy z odparzeniami niestety.Malutki robi tyle kupek ,że nie nadążam z przebieraniem :P pewnie stąd podrażniona skórka...

ja też bez problemu dostałam zaświadczenie, tylko zadzwoniłam i poprosiłam o przygotowanie. naprawdę lepiej poszukać jakiejś położnej przed porodem albo po prostu umówić się do lekarza na nfz przed porodem. pierwsze dziecko urodziłam 4 dni przed wyznaczonym terminem a drugie 6 dni po - nie ma więc reguły. Mkwroc wyniki niestety się pogorszyły i płytki są poniżej 50 tys, hemoglobina trochę urosła ale jeszcze jest poniżej normy. mi na odpażenia neonatolog kazał smarować clotrimazolem - około 3 zł bez recepty w aptece i nie ma ani śladu.