Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Hej dziewczynki;) Jestem tu po raz pierwszy i pierwszy raz w ciąży (25tydz.) i widzę, że dobrze trafiłam bo doświadczone mamusie tu są;) i jak coś to mam nadzieję w razie jakiegoś problemu będę mogła liczyć na Wasze doświadczenie:) Pierwsze moje pytanko do Was to gdzie w Legnicy lub okolicach mogę zrobić usg 4D??? Proszę o podpowiedzi bo ponoć to już ostatni dzwonek abym mogła zrobić takie usg... Z góry dziękuję i pozdrawiam;)

witamy, w legnicy u dr hercunia 160 zł a w lubinie w feminie chyba 200. robiłam i tu i tu i jestem z obu zadowolona, chociaż dr hercuń mi odradzał twierdząc, że to fanaberia itp. różne są opinie ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. a do jakiego chodzisz lekarza?

Gość Mia_latinka
daeria a są 1-ki ? i ile tam jest sztuk za te 34zł? dobrze daeria czekam na wieśći od lekarza ja bylam u tego lekarza na 4d hercunia, opis i zdjecia fajne i na monitorze bardzo dokładnie widac, na płycie dziwnie jakos pozrzucał wiec tak sobie, a oglnie to jak juz mowilam nic kompletnie nie opisywal milczał mąż o wszystko dopytywał szczerze poszłabym do jakiegos innego.

właśnie daeoria ile sztuk tych pieluszek ? bo cena interesująca. Witam Andide ja robiłam w feminie w Lubinie cóż mogę powiedzieć bardzo miła przyjemna atmosfera lekarz również sympatyczny ja w feminie byłam trzy razy i za każdym razem było sympatycznie no i jeszcze azwsze dostałam drobny upominek dla przyszłego maluszka i cos do poczytania dla mnie więc jestem zadowolona niestety nie powiem ile to kosztowało ponieważ ja badania miałam robione na NFZ pozdrawiam

Gość Kasia legnica
czy te pieluszki to te pampers slepen play czy te activ baby

byłam wczoraj w netto specjalnie po te pieluchy niestety już ich nie było ktoś kupił całą paletę i nie byłam to ja :( ehh

Gość Mia_latinka
ale jakie to byly i czy byly 1-ki to moze w innym miescie sa to zapytam moja mame :)?

były to SLEEP PLAY - 58 SZT midi, 68 SZT maxi i 78 SZT junior ehh

Gość Kasia legnica
daeria- dzięki za cynk:)

dzięki dziewczynki za szybkie odpowiedzi, chyba zdecyduję się na tą feminę bo też słyszałam, że tam robią dobrze;) a teraz chodzę prywatnie do Chojnowa do dr Jeki i jestem zadowolona;) A jeśli chodzi o te pieluchy to w Netto jak już są to najmniejszy rozmiar to 3. W Chojnowie jeszcze są.

Gość Mia_latinka
ja przed ciaza do niej chodzilam dalej ma tak ze nie zapisuje na godzine babka super ale to czekanie masakra ile sie obecnie u niej placi

właśnie wróciłam od ortopedy Gagaczowskiego, byliśmy o ok 18, najlepiej być przed samą 19 - najmniej osób (niemowlęta mają pierwszeństwo) , 3 osoby przed nami. Lekarz bardzo sympatyczny, zrobił USG wszystko trwało może ze 4 minuty (wizyta 60zł) , ponowna wizyta za 2 miesiące.

dalej tak długo u niej się czeka:( i nie zapisuje więc jedyne co to czekanie pozostaje... bywa i tak, że ostatnia pacjentka wchodzi po północy.... masakra... sama wizyta to 100 zł. usg 40 zł.

ja używam tych pieluch sleep&play. moja córka wazy 5.800 i używamy 3 a więc najmniejszych dostępnych. w realu paczka 58 szt kosztuje 29 zl. wychodzi drożej niż w netto bo to mniejsze opakowanie ale nie będę się zabijać o paczkę pieluch.

Gość Mia_latinka
cena fajna ale nie ma co sie zabijac prawda, to tylko kilka zlotych to bede przed samą 19-stą bo nie chcę z Maluszkiem czekać, i co faktycznie przepuszczają niemowlaki? czy on sam wychodzi i woła jak to jest? ta dr gin z chojnowa powinna zatrudnic pania do rejestracji, ja nie wiem szkoda jej czy co, fajna babka a taki balagan, ja w ciazy w ostatnich miesiacach nie wyobrazam sobie czekac tyle..

z gabinetu wołał za każdym razem jak ktoś wychodził , że dzieci mają pierwszeństwo

Gość kasienka0103
Jeśli chodzi o pampersy sleep&play, to najlepiej wypróbujcie jakąś nie dużą paczkę (mówię do mam, które jeszcze ich nie stosowały). Ja się kiedyś połaszczyłam na cenę, a moja Ola dostała mega wysypki, no i jeszcze drugi bubel, że strasznie przemakały. My musimy używać tylko pampers active baby. Mia - jak ja załatwiałam becikowe (jestem z Jawora i tutaj pobierałam), to mój mąż musiał dostarczyć do Mops-u zaświadczenie ze swojego miasta, że tam nie pobierał becikowego. Co urząd to chcą coś innego, dlatego dowiedz się telefonicznie. Pozdrawiam

Gość Mia_latinka
jutro się okaze mam nadzieje ze bedzie ok z becikowym :) co do pampersow, to u mnie huggiesy zawiodly mnie przeciekały i nie kupie nigdy wiecej, a moje Sloneczko nosi 1-kę jak kupilam z higgiesow 2-ke to za duze, ale pampersa dobre wiec roznie jest :) daeria dziekuje bardzo za odp. a u lekarza dzieciątko leży w pampersiaku czy bez ? czy któras mama miała przy karmieniu piersia wywypkę u maluszka na buzi i za uszkami? nie wiem czy to nie poczatek skazy bialkowej bo to nie jest tradzik niemowlecy. szkoda mi Malutkiej bo nie wiem co to i jak jej pomoc a jak dzwonilam do lekarza to mowł że to ciezko powiedziec u takich malych dzieci i trzeba czekac ;/ a ja nie wiem co zrobic zeby zlagodzic to.

dziecko trzeba rozebrać od połowy, lekarz podwinął jej pieluszkę pod pupcię i robił usg a co do wysypki, moja taką dostała jak zjadłam na początku orzeszki ziemne, później wysypało ją na całej buzi i główce (miała ją ok. 5 dni). Zdecydowanie polecam ci kąpiel w Emolium a po kąpieli posmaruj emulsją do ciała też z Emolium. Dla mnie jest on rewelacyjny, ma bardzo szybkie działanie. Kupuje go na allegro, jest tańszy niż w aptekach.

aa i nie kąp malutkiej w za gorącej wodzie bo to potęguje swędzenie u maleństwa

Gość Kasia legnica
Daeria. Masakra z tymi gerberkami:( na szczęście moje dziecko nigdy tego nie jadało i nie je. sama mu od początku gotowalam

Gość kasienka0103
Mia moja Ola też miała taką wysypkę. Jako początkująca mama karmiąca piersią jadłam same delikatne rzeczy. Jadłam dużo jogurtów, serków Danio i piłam dużo mleka. Lekarka kazała mi ograniczyć wtedy serki i jogurty, bo powiedziała, że od tego może być wysypka. Jak ograniczyłam wszystko zniknęło.

zgadzam się z Kasią co do wysypki ja tez miałam ten sam problem z synkiem na poczatku jadłam bardzo duzo jogurtów i synek miał całą buzie wysypaną już sie bałam że to skaza białkowa ale na szczescie teraz jem normalnie jogurty i wszystko jest dobrze fakt ze nie w takich ilościach jak na początku. Więc i u Ciebie Mia będzie dobrze

Gość Mia_latinka
dziekuje Wam Kochane ja od dzis tez ogranicze do 1% białko, bo szkoda mi jej a co do kompieli to trafna mysl co do gorącej wody tak zrobie, a ja ja kapie w Oilatum kupiłam 2sztuki za prawie 100zł bo wiem że są dobre i tak ją kąpie bo miala strasznie sucha skórę a teraz ma fajniutką, jestem prawie przekonana że to przez jogurty ale zobaczymy bo tak szczegolnie jakoś białka pod inna postacią nie jem, a smarować nie mam czym.. przeczekam mam nadzieje ze nie będzie płakać jak ja swędzi może troszkę ale ciezko powiedziec..

Gość Kasia legnica
Mia wypróbuj krochmal on też łagodzi Krochmal łagodzi wypryski, podrażnienia i odparzenia. Zmniejsza też świąd. Na każdy litr wody trzeba przygotować 5 płaskich łyżeczek mąki ziemniaczanej. Odmierz mąkę i rozpuść ją w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie dolej do wrzątku, energicznie mieszając, doprowadź do wrzenia. Gdy uzyskasz przezroczysty płyn, wlej go do wody przeznaczonej do kąpieli i wymieszaj, woda powinna pozostawiać na skórze przyjemne uczucie śliskości. ja robilam tak. miałam na kilka kąpieli. przechowywałam go w sloiku w lodówce

Mia i co udało się załatwić becikowe? mi lekarka kazała podawać wapno, najlepiej w syropku, jest bez recepty, można podać samo a jak nie to z herbatką.