Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siahawuja

co to?

Polecane posty

Gość siahawuja

Witam, ostatnią miesiączkę miałam 22.04 w tym czasie współżyłam bez zabezpieczenia, ale do wytrysku nigdy nie doszło we mnie. Teraz mija już 34 dzień bez okresu, boli mnie podbrzusze i sutki, ale tak jak to zwykle było przed okresem.Z obserwacji śluzu wynika, ze najpierw był on faktycznie płodny, później zrobił się grudkowaty, w pewnym momencie zrobił się jakby żółtawo brązowy i trochę go było, a teraz na sam koniec jakby zanikł. Dodam może, że w marcu okres pojawił się zdecydowanie za szybko bo po jakiś 22dniach, na kolejny już musiałam czekać 30dni. Zawsze miałam regularne cykle. Ciąża czy może się rozregulowałam? W ostatnim okresie dopadło mnie także przeziębienie i brałam neoangin na bół gardla. Czytałam także na Kafeterii ze takie objawy jak ja mam mogą być także spowodowane torbielami na jajnikach.

Gość chyba 2 dzien kolejnego cyklu
jak mialas ostatnia miesiaczke 22 kwietnia to moze wykonaj test ciazowy - wykluczysz albo potwierdzisz ciaze i wtddy bedzie wszystko jasne nawet jesli do wytrysku nie doszlo w Tobie to troche plemnikow moglo sie wydostac wczesniej, razem z plynem ktory sie wydobywa z penisa w trakcie stosunku...

Gość siahawuja
a właśnie czytałam, że przez ten płyn pre ejakulacyjny nie stwierdzono przypadków ciąży, gdyż nawet jeśli zawiera plemniki są one uposledzone

no widzisz, kazdy czytal i wie cos innego... moze jednak zrobisz test?

Gość siahawuja
Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Mimo to niektórzy specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny ostrzegają, że nawet jeśli stosunek seksualny nie zakończy się wytryskiem, może stanowić ryzyko ciąży. >> z wikipedii a test zrobie, tylko tak na razie ze strachu troche nie moge sie zebrac ;)

musisz sie wybrac do lekarza sama wypisalas rozne opcje co to moze byc :) ja bym aczela od testu :)

Gość Ojojojojojoj...
A wg mnie mógł to być cykl bez owulacji. Albo - właśnie z tego powodu, że okres poprzedni przyszedł za szybko - to się teraz może sporo opóźnić:)

Gość siahawuja
do tego nagle w przeciągu 3 dni waga skoczyła mi o prawie 1,5 kg w górę...wiem, że w ciąży się tyje, ale chyba nie w takim tempie ;p a jem naprawde mało...rano jabłko, później tylko jakiś obiad...

Gość siahawuja
no i zrobiłam test...wynik negatywny...