Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamą być

Szczęśliwe ciężarówki 2010 roku! :) Łączmy się :)

Polecane posty

Witam. Jestem w 3tyg. ciąży. Czy są jakieś ciężarówki, które też zaskoczyły w 2010 roku? :) Może macie ochotę poplotkować? :) Pozdrawiam :)

hej :) ja w czwartek zaczne 5 tydzien :) poki co jestem pelna obaw...

witam ja jestem w 15 tyg ciazy , z mezem staralismy ie jakes 6-7 miesiecy o dzieciatko. w pewnym momecie odpuscilismy sobie troche ( tyle o tym niemyslelismy) i przed wielkanoca dowiedzielismy sie ze udalo sie :) :) :)

Gość ciezarowkaa25
kończe 16 tydzień :) i będzie synek

Witam wszystkie Kochane Panie! :) Ja jestem w ok 3 tyg :P Też pełna obaw, bo miałam plamienia jak się dowiedziałam o ciąży i przyjmuję duphaston i luteinę. My staraliśmy się z M rok. Byłam już raz w ciąży równy rok temu w maju, i teraz też w maju zaskoczyłam :) Jakiś szczęśliwy ten maj Dla nas :D Mam na imię Justyna, a wy? :) Vi - a czym się tak zamartwiasz? :) Barbara - gratuluję! :) My też odpuściliśmy, i widać, to pomaga :D SatinQ- a ty w którym tygodniu jesteś? :) Lola - super :D Nudności dają o sobie znać? :) Ciężarówka - gratuluję, imię macie? :) A ja byłam dzisiaj u ginekologa, bo wyjeżdża na 2 tyg. na urlop do Norwegii. Nie wiem co ja pocznę :P W każdym razie kropek ma 5,8mm urósł aż 1,3 mm w ciągu tygodnia :) Szybko rośnie :) Ale nie wiem czy jest wystarczająco duży, naczytałam się :P A wy jak tam? :)

Gratuluje wszystkim drogie panie :):) ja jestem w 22 tygodniu , mysle ze dzisiaj bede znała juz płeć ...:) pozdrawiam serdecznie :)

Gość kotka30
6 tydzień. Mogę z Wami?????

No to i ja ! Jestem w 8tc :) planowany poród mam na dzień swoich urodzin, 19.12.2010 :P z czego bardzo się cieszę :) Pozdrawiam.

Kfiatuszku - ale prezent będziesz miała! :) Pierwsza ciąża? To moja 2, ale tamtej nie donosiłam i martwię się, że wielkość mojego pęcherzyka jest za mała :( Według daty ostatniej miesiączku to 5t3d więc jakoś 3tydzień ciąży albo 2 nie wiem ile się odejmuje. No i pęcherzyk ma 5,8 mm a nawet zarodka nie widać :(

Mamą być, tak to moja pierwsza, i bardzo się cieszę, obawiam, i dbam o siebie i maluszka :) Co do Twoich obaw, i pierwszej ciąży to bardzo mi przykro :( jeśli masz jakiekolwiek obawy przy tej ciąży powinnaś kontaktować się ze swoim lekarzem, i nie ma to tamto...

kfiatuszku - w tamtym tyg. powiedziała, że to jakoś 2 -3 tydzień. Nie mówiła, że mam się czym martwić, więc sama nie wiem :( A ty pamiętasz ile mialo twoje małe na początku? I kiedy zarodek zobaczyłaś? :)

Gość icotynato
zasrana pierdolona macioro, nie jestes zadna ciezarowka, bo one troche kosztuja, at y jestes bezwartosciowa suka, ktora potrafi sie tylko rozmnazac🖐️

Gość kotka30
Mamą być to także moja druga ciąża. Pierwsza skończyła się podobnie, jak u Ciebie. Staram się nie wpadać w panikę ale każde ukłucie porównuję do tego, co było za pierwszym razem. Myślę, że powinnyśmy spokojnie podchodzioć do tematu, nie martwić się a każde wątpliwości zgłaszać lekarzowi. Co do zarodka- to zalęży jakim sprzętem miałaś robione USG. Ja przeszłam poprzednim razem dwóch ginekologów. Jedna pani nie widziała nawet pęcherzyka i kazała wziąć tabletki na wywołanie miesiączki. Drugi lekarz kilka dni później pokazał mi bijące serduszko. Tak to było....

Kotka - na szczęście ja pęcherzyk dzisiaj widziałam :P Chociaż w tamtym tyg. (miałam plamienia) poleciałam do niej jak na skrzydłach, i ten pęcherzyk (tak mi się wydaje!) był w innym położeniu niż na USG z zeszłego tyg. :P Miał 4,5 a dzisiaj 5,8 czyli rośnie ! :) Ale tak się martwię, nie wiem nawet który to tydzień może być.. :( Według obilczeń to 38 dzień od miesiączki, czyli 14 dni odejmując to 24 - 3tydzień i 3 dzień. Nie wiem czy jest dobrej wielkości :(

Zaczął mi sie 5 tydzien. Bylam u gina i mi powiedzial ze ciazy nie widzi... ale ja i tak wiem swoje ! Glupi gin :(

SatinQ - 5 tydzień według ostatniej miesiączki? To wychodzi na 3, może ma stary sprzęt i nie widzi pęcherzyka! :) Za tydzień powinien już wyczuwać i widzieć :) Bądź dobrej myśli ! :)

Gość kotka30
Zawsze można zrobić badanie beta-hCg z krwi Robi się je w odstępach 2-3 dniowych. Wynik powinien się podwajać. Na wyniku są też normy, wg których można stwierdzić, który to tydzień ciąży

Gość kukardka
24 tydzień, kopie młody aż miło!

Tak wg ostatniej miesiaczki. I przepisal mi luteine na wywolanie miesiaczki ...

Gość kotka30
satinQ ale robił Ci USG, czy standardowe bad. ginekologiczne?

Gość mrofeczkaaaa
Hej dziewczyny ja jestem w 16 tygodniu, obecnie jestemna l4 bo sie troche kiepsko czuje, ale jestem dobrej mysli:)

Zrobilam wczoraj test i sa ewidentnie dwie grube krechy ;)

SatinQ - jeśli jesteś w ciąży, to luteina Ci pomoże. Nie wywoła miesiączki na pewno, więc bierz ją, bo Ci nie zaszkodzi! :) Skoro według ostatniej miesiączki to jest dobrze. Ponoć na tych starszych sprzętach można pęcherzyk zobaczyć w 4 tyg. Wyczuć ponoć też, więc wiesz :) Nie martw się będzie dobrze! :) Kukardka - a jakie imie ?:) Gratuluję :)

Najpierw pobadal mnie na krzesle ginekologicznym... ponaciskal na brzuch potem zrobil badanie wziernikiem i powiedzial ,,to mi na ciaze nie wyglada, napewno to nie jest ciaza"