Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamą być

Szczęśliwe ciężarówki 2010 roku! :) Łączmy się :)

Polecane posty

Mrofeczka- gratuluję :) Wiesz już jaka płeć? Bo 16 tydzień to 4 miesiąc :) A pamiętasz może w którym tygodniu zobaczyłaś zarodek ? :) I ile miał pęcherzyk na początku ?:P

SatinQ - więc usg Ci nie robił? Zmień ginekologa, to o twoje dziecko chodzi :) Skoro test wyszedł pozytywny to - jeśli nie torbiel, ani urojenie - to musisz być w ciąży :)

nie biore tego bo sie boje poczekam jeszcze troche i pojde ponownie na badania pozatym zle sie czuje tak jakos niedobrze mi i brzuch boli :( ale mam nadzieje ze to normalne

SatinQ - weź tą luteinę i nie gadaj bzdur!! Ja ją biorę też, bo miałam plamienia i żeby nie poronić dostałam to i duphaston ! :)

Gość icotynato
maciory zdradzane przez mezow:)

Co 2 godziny musze jesc :) rano nie moge spac... pierwsze sniadanie o 6 drugie o 8 trzecie o 10 obiad 12 cos przekasze o 14 i znow mi burczy....

Apetyt :P Ja też mam tak, chociaż większe odstępy czasowe. Jakoś co 3 godziny. Nie mogę się wyspać, jestem non stop zmęczona. A rano się budzę i ciężko mi zasnąć. Co godzinę się budzę :P Do tego ten ból piersi! O matko :)

SatinQ - hmm :P nie wiem, ja czytałam że ból piersi nie jest obowiązkowy w ciąży :) W każdym razie mnie bolą :)

Gość mrofeczkaaaa
Mamą być, ja zarodek juz widziałam w 6 tygodniu ciazy liczac od ostatniej miesiaczki, ale nie pamietam rozmiaru. Mam zdjecie z 2 usg z 9 tygodnia i wtedy mial 1,92cm. Ja tez obecnie biore luteine, bo brzuch mnie pobolewa.

mrofeczkaaaa bierzesz ja pod jezyk czy dopochwowo?

Mrofeczka - to może ja po urlopie swojego gina też coś ujrzę :P SatinQ - skoro test wyszedł, to jesteś.

Gość mrofeczkaaaa
a lekarz narazie nie podal mi plci bo stwierdzil ze to troche za wczesnie i teraz to takie strzelanie, bede wiedzec po 20 tygodniu. Ale ja i tak wiem ze bedzie chlopiec;)

Gość mrofeczkaaaa
dopochwowo, bo takie lekarz mi przepisał, powiedzial ze sa skuteczniejsze niz te pod jezyk

mroffeczka - skąd wiesz? :P Mi w kalendarzu chińskim wyszło, że dziewczynka :D

ja tez mam takie przepisane ale ich nie biore... boje sie... mialam je brac jak test bedzie negatywny...

Gość mrofeczkaaaa
satinQ - testy moga sie mylic ale tylko w 2 strone, to ze sa 2 kreski to znaczy ze jestes w ciazy. Slyszalam ze czasem ciaze da sie wykryc przez lekarza dopiero od 6 tygodnia liczac od ostatniej miesiaczki

Gość mrofeczkaaaa
tak czuje ze bedzie chlopak :)

Ja słyszałam, że jak dziewczynka to kobieta brzydnieje, a jak chłopiec to pięknieje :P

Gość mrofeczkaaaa
heheh tez o tym slyszalalam. Ja narazie kwitnę i ładnie wyglądam:)

No u mnie niestety na odwrót :P Mój wspaniałomyślny mąż dzisiaj dowalił - brzydka się robisz :P

milusi nie powiem, ja nawet jeszcze nic nie przytylam a wlasciwie to jak narazie to schudlam :P

A co nudności tak Cię męczą? Ja w poprzedniej ciąży na początku schudłam 3,5 kg bo tak mnie męczyło! Podejrzewam, że jak zarodek się zalęgnie to mnie zacznie męczyć

nudności mnie meczyly tylko przez 2 tygodnie ale nie wymiotowałam. Sama sie dziwie ze nic jeszczenie przytyłam. Ale przed ciazą byłam na diecie regulujacej metabolizm, moze dlatego tak moj organizm sie teraz zachowuje.

Ahaaa :P Oby mnie też nie męczyło nic, bo z łóżka nie wstawałam przez te nudności :(

Mamą być, ja o ciąży dowiedziałam się w czwartek zeszłego tygodnia, i był to 7 tc, moja kruszynka miała 0.96cm, a w poniedziałek już był 8 tydz, 1dz. i miał 1.62cm To wszytko bardzo się zmienia, ale znalazłam w internecie http://emaluszki.pl/5-tydzien-ciazy.html że 2mm w 5tygodniu ma zarodek u Ciebie więc wszystko OK :)

Oj Kochana, 2 mm to maleństwo wydaje mi się, że jak gdzieś się ten pęcherzyk przytulił to nie można było go dostrzec :) Nie denerwuj się to najważniejsze, poczekaj do kolejnej wizyty u gina, lub zapisz się na nieplanowaną, i poproś o usg najlepiej dopochwowe ;)

Ja mam cały czas dopochwowe :D Muszę cierpliwe odczekać 2 tyg :) Wtedy będzie 7 tydzień i 3 dzień i powinno być coś widać :)