Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamą być

Szczęśliwe ciężarówki 2010 roku! :) Łączmy się :)

Polecane posty

witajcie kochane :D chciałam Wam serdecznie pogratulować dzidziusiów :) Ja jestem w 5 tc więc jest dość wcześnie, ale moja radość jest nieopisana! Zastanawiam się, czy mam się już umawiać na przyszły tydzień na wizytę, czy za 2 tyg? jak myślicie? Ach, no i pytanko, czy mogę do Was dołączyć? 🌻

dwupak 83, moja znajoma jest w 39tc, lada dzień będzie się kluć chłopak ;) i właśnie na imię daje mu Franek :) ja osobiście chyba na to bym nie wpadła, ale imię świetne dla chłopca ! Ja nie mam imienia dla ewentualnego synka, dobrze, że mam czas na rozmyślanie :D Córeczka za to na pewno będzie Zuzanna, Zuśka :) strasznie mi się to podoba Ps. Marysia fajne, ja tam mam na 2 :P

werna26, Witaj OCZYWIŚCIE ZAPRASZAMY DO NAS :d Nie jesteś jedyną w 5tc :) I jeśli czujesz się dobrze, to poczekaj 2tyg :P do USG w 7tc zobaczysz już serduszko, rączki, nóżki, oczka :)

kfiatuszku, dziekuję :) no właśnie tak sobie pomyślałam, żeby iść w 7 tc.. Zaopatrzyłam się już w folik i zażywam. Jak narazie czuję się dobrze, poza lekkimi zawrotami głowy. A Wy jak się macie?

a ja mam pomysł. Moze zrobimy sobie tabelkę i wpiszemy tydzień ciąży, wiek i przewidywaną datę porodu? Co myślicie? :) Albo jakąś inną, to tylko propozycja :)

no to lekko Cię obchodzi ;) mnie czasem pobolewa brzuch, ale lekarz mnie uspokoił... powiedział, że to powiększająca się macica :) ból nie jest straszny, ale obecny cały czas, co delikatnie mówiąc, przyjemne nie jest :P podobno w kolejnych miesiącach ma być słabszy - i oby :P Pamiętaj aby uważać na to co jesz ;)

werna witaj :) razem zawsze razniej. Ja tez jestem w 5 tc, a raczej juz bede pisala ze w 6 :) Mam 27 lat, na imie Emilia :) planowany termin porodu: 13 stycznia 2011. Dla mnie zawsze 13 byl szczesliwy (poznalam, meza, wzielam slub) :) Wiec musi byc dobrze, prawda?

hej dwupaczku :) oczywiście, że będzie dobrze, innej opcji nie ma :) Kfiatuszku, to ok, to zarzuć tutaj tabelką, a my się dopiszemy :)

werna wlasnie skojarzylam. Piszesz, ze jestes w 5 tyg ciazy, ja tez :) a gdy zobaczylam Twoj babystrology to roznica miedzy nami to az 18 dni... Dziwne sa te suwaczki :)

ciąża zaczyna się wcześniej jak samo zapłodnienie :) liczy się od owulacji, dlatego są takie różnice ;)

dwupaczku, to zależy też od długości cyklu, i dlatego takie rozbierzności

mi na usg wyszedl 5 tc wiec pewnie liczacod miesiaczki bedzie ok 7-8 :) Nie wazne :) Wazne ze w brzuchu jest okruszek :)

kfiatuszku, to mnie też dopisz :) Beata, 26 lat, termin porodu 28.01.2011

a ja poroniłam w 10tyg (31 marca) i żałuję że nie mogę się tu z Wami cieszyć :((

maxime bardzo mi przykro. Wiem, co przezywasz, ale nie martw sie, bedzie dobrze :) Ja dwa lata temu tez poronilam a teraz znow jestem w ciazy. Glowa do gory

Gość Rozalia25
Pozdrawiam ciężarówki ;) ja jestem obecnie w 30 tyg, termin mam na początek sierpnia a póki co synek fika koziołki w moim brzuchu. to moja pierwsza ciąza i nie wiem jak sobie poradze z tym wszystkim, nigdy wczesniej nie miałam do czynienia z dziećmi.. zwłaszcza tak malutkimi

Rozalia, kazda mama ma obawy, ale uwierz mi, dasz sobie rade. Przy najmniej ja tak sobie w kolko powtarzam :)

maxinee, bardzo mi przykro :( ja nie wiem przez co przechodzisz, ale aż mam ciarki ... obawiam się o swojego maluszka, bo nawet jeszcze nie jest ten 10tc , ale jak napisała Emilia , główka do góry, i nie poddawaj się... jeszcze będziesz szczęśliwą mamą, kto wie czy nie ciężarówką jeszcze 2010 :) życzę Ci pomyślności :* Rozalia25, i My Ciebie pozdrawiamy :) Że sobie poradzisz pisać nie będę, bo sobie poradzisz - to instynkt :)

o dzięki Ci kffiatuszku, jakbys jeszcze mogła wpisać tydzień ciąży, to byłoby super :) mój to 5, wiadomo :p co tydzień bedziemy sobie zmieniać

kfffiatuszku i zmien wernie termin porodu, bo ktos pomysli, ze jak slonica nosi dziecko 19 miesiecy :D:D:D:D

Pozdrawiam ciężarówki ;) ja jestem obecnie w 30 tyg, termin mam na początek sierpnia a póki co synek fika koziołki w moim brzuchu. to moja pierwsza ciąza i nie wiem jak sobie poradze z tym wszystkim, nigdy wczesniej nie miałam do czynienia z dziećmi.. zwłaszcza tak malutkimi

o żesz kurde, że co,że niby mam dopiero w listopadzie rodzić w przyszym roku? EEEEEE, no długo czekałam na dzidziusia, ale nie mam zamiaru znowu tak długo w ciąży chodzić :p zlitujcie się!

Poprawiłam ;( Dziękuję Emilko, i przepraszam Beatko :( Myślicie, że dodać te tygodnie ? Na pewno każda będzie pilnować zmian ? ;>