Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość activiam101

Hiperaktywność ??

Polecane posty

Gość activiam101

Witam, chciałam sie Was poradzić jak powinno się zachowywać 4miesięczne niemowlę ? Wydaje mi się, że mój synek jest nadaktywny- chociaz moge przesadzać. Bardzo czesto jest mocno pobudzony, na widok zabawki macha raczkami, nozkami bardzo szybko, nie potrafi jakby opanowac ciala. Nie potrafi skupic sie za dlugo na czymkolwiek, szybko sie zlosci. Kiedy przerywam na chiwlke karmienie ( butelka) , wpada w histerie, krzyczy.Nigdy w zasadzie nie placze - od razu wrzeszczy.Wpada czesto w szał, kiedy kłade go na lozko, itd, Usypianie to takze udreka- zawsze sie "awanturuje". Najbardziej jednak martwi mnie jego cialo- wymachuje raczkami, nozkami bardzo szybko, jakby sie czegos bal, . Sama nie wiem jak to opisac. Czy to oznaka czegos zlego, czy taki charakter dziecka>?

W tym wieku nie stwierdza sie hiperaktywnosci. Pytalam sie lekarza, bo moje dziecko nigdy nie potrafilo usiedziec na tylku i dluzej sie czyms zajac. Jesli cie cos martwi, to zapytaj najlepiej lekarza- z takim malym dzieckiem chodzi sie ciagle na bilansy, wiec okazji na pewno nie brakuje.

Gość 78tt78
Możesz iść do neurologa na wszelki wyapdek ale mi to wygląda zupełnie normalnie. Mam bardzo spokojną córeczkę, potrafiącą od niemowlęcia bawić się sama dłuższy czas a i tak wciąż jej reakcja na atrakcyjną zabawkę to takie machanie rączkami i nóżkami, to samo gdy wreszcie sie do niej przyjdzie, a jeśli nie nadążam z karmieniem lub skończyło sie przedwcześnie coś smacznego to piszczy. To normalne. Uważaj z amatorskimi diagnozami i wyszukiwaniem potwierdzeń w necie, bo sobie, i co gorsza dziecku, wmówisz jakieś bzdury. Na tym przejechali się Amerykanie gdzie plagą jest nieuzasadnione przepisywanie nawet maleńkim dzieciom np psychotropów.