Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfgh

no i stalo sie ... nocne budzenie

Polecane posty

ja ogólnie bardzo lubię gotować i robię to super, to moje hobby pasja, przy garach odpoczywam ale są takie dni że mi się po prostu nie chce :)

przy kompie ;) noooo jestem uzależniona od neta, a teraz jak dziecko śpi to mogę posiedzieć w sobotę jadę na tydzień na mazury a tam ani tv ani kompa i neta i nawet zasięg telefonu jest słaby :( ale czyste powietrze i piękna okolica

Gość mój ma 10 miesięcy
Franka.. najlepszego ;) moj tez pije bebilon pepti. ale z kasza, inaczej by tego nie łyknął ;)

Franka....wszystkiego naj naj:-) dzieki poczytam i zobacze:-) mój to samo tylko bebilon z kaszka...

mój od urodzenia jest na butli, pił nestle nan ha a potem bebilon pepti, teraz z kaszą ale on w ogóle nie jest wybredny, wszystko je co mu dam :)

Gość mój ma 10 miesięcy
a u mnie w rodzinie dziecko uwielbia smak tego mleka.moze dlatego ze od urodzenia praktycznie go pił.

Ja też tak myślałam że zje wszystko co mu dam:-) to mój od samego początku bebiko a teraz zmiana ehhh

Gość mój ma 10 miesięcy
ale on lubi to mleko jako napój zamiast herbaty ;/

Narazie byłam tylko u pediatry Powiedziała mi tylko że mam zmienić mleko i nie podawac nic co ma białko i to dopiero teraz w 8 miesiącu

mleko zamiast picia to zły pomysł :( mleko to pokarm a nie picie, może popróbuj z sokami, moze coś mu podpasuje :) niunka jeśli chcesz to mogę ci opisać co ja mogę dawać dziecku :) z całym szacunkiem ale czasem pediatrzy mało wiedzą o chorobach skórnych i lepiej poradzić się specjalisty :)

mój samej wody nie lubi więc dolewam soku, proporcje zmieniam aby nauczyć go picia wody teraz leję 150 ml wody i 20 ml soku

Wiem ale jak powiem mężowi że chce iść z nim jeszcze do alergologa to już całkiem skomentuje że wymyslam mu choroby:-) "uwierzyłm" pediatrze dlatego że mąż miał skaze Jakbyś mogła to napisz co możesz dawać a co nie bede wdzięczna

ale wode nie każde dziecko lubi pić ja daje herbatki o od czasu do czasu soczek:-)

Gatki.... to gdzie Ty mieszkasz że masz taką wspaniałą wode?

przy skazie białkowej prawie zawsze jest też nietolerancja glutenu dlatego mój jest na 2 dietach. nie może jeść produktów mlecznych i z glutenem (nie je pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa) 1. ograniczyć do minimum marchew (rada dla wszystkich alergików) 2. bebilon pepti 3. kaszki ryżowe z owocami 4. owoce tylko: jabłka, gruszki, brzoskwinie 5. soki w butelkach tylko klarowne i raczej z owoców podanych wyżej, mój pije jeszcze hipp ze śliwki 6. do jedzenia dolewać oliwę z oliwek zamiast masło 7. odpowiednie kosmetyki i żele do prania ubrań to tak w skrócie niedługo idę po kolejne porady co może a czego nie bo już podrósł więc dieta też będzie inna :)

ja kupuje młodemu żywiec zdrój a soki kupuje takie gdzie są rzekomo bez cukru ;) :D ja jestem bardzo dokładna jeśli chodzi o dziecko ;) staram się jak najlepiej mu gotować, mięso i ryby od ludzi ze wsi, ekologiczne produkty ;) a sama czasem w kfc jem ;)

no właśnie, co do warzyw, unikać nowalijek, i warzywa świeże w sezonie a poza sezonem mrożonki mój bardzo lubi buraki, kalafiora, brokuły, jabłka i gruszki :) ostatnio też jadła kapustę kiszoną, ale sama ją robiłam więc smaczna i bez dodatków chemicznych

no to masz szczęście :) bo ja cuduję żeby gluten wykluczyć, kaszę je ale tylko gryczana, quinoa, ryż i jaglana, no i chyba zacznę piec chleb kukurydziany

mój lubi prawie wszystkie warzywa te które mu do tej pory podałam jedynie to nie zje szpinaku:-) z owoców to przewznie jabłka gruszki banany i wszelkie kaszki ryżowe a takze zbożowe

do tej pory zjadał tez jogurty uwielbiał je ale niestety musiał się z nimi pożegnać