Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OCENCIE

Prosze ocencie czy okej

Polecane posty

Gość a buuu
Pl to polska i czesto sie uzywa tego skrotu. to tak jakbys powiedziala ze nie ma czegos takiego jak SLD.

"jak wiem ze budzet moj nie jest za duzy to frune przez HM na sam koniec gdzie sa polki z wyprzedazami. i sie kupi co sie chce." no popatrz, w Polsce też mozna tak zrobic, pomyslałby kto że to tylko w Anglii/Irlandii tak sie robi!! :D

Gość OCENCIE
ehh no wlasnie, w Polsce ciezko utrzymac siebie, a co dopiero rodzine. I majac to swoje 17 lat, co niektorzy uwazaja za malo, moge tak stwierdzic.

Wez mi tu nie pitol ze nie ma takiego kraju jak PL. Bede sobie mówic jak mi sie zywnie podoba, tym bardziej ze Pl to podobno wolny kraj.

Gość a buuu
trzeba kombinowac. zasilki itd al na brak kasy nie narzekam bo pracuje

Gość a buuu
jak przychodzi co do czego to sami patrioci

"trzeba kombinowac. zasilki itd al na brak kasy nie narzekam bo pracuje" trzeba PRACOWAĆ. a nie kombinowac i tym samym kraść nienależne pieniądze. przez takich kombinatorów kraj jest w takim stanie w jakim jest. jak sie chce i umie pracowac, i nie ma dwóch lewych rączek i korony na główce, to człowiek zawsze na siebie zarobi.

Gość marielo
trzeba kombinować. zasiłki itd no cóż jak wy byście pewnie powiedziały dosłownie ŻAL PE EL!! i na to idą podatki uczciwie pracującego człowieka, na zasiłki panienek które kombinują jak tu nową bluzkę z HM kupić. Oby wam życie dupsko przetrzepało :D inaczej chyba nie zmądrzejecie.

Gość OCENCIE
marielo - nie znasz, nie oceniaj. ;]

Gość marielo
oceniam bo Pl to wolny kraj :D

ZielonaWyspa czym się zajmujesz? Ja się zastanawiam czy nie wyjechać za granicę, mam w Anglii brata, studiów jeszcze nie zaczęłam, nie jestem uwięziona, ale jednak byłoby żal.

"OCENCIE - marielo - nie znasz, nie oceniaj. ;] " wy mozecie, nam nie wolno? :D

Gość a buuu
kombinuje to moja matka zeby miec co kur** do gara wlozyc. i moja rodzina ma prawo do zasilku. kombinuje sobie ile chce wyciagam od babc kase, sprzedaje ciuchy. i pracuje mimo swojego wieku. widocznie nie wszystkim sie powodzi jak wam. bo mama pracuje i jakos nie mamy kokosow . a ojciec nie zyje wiec mi nie pierdolcie ze jedna matka zarabiajaca 1500 zl jest w stanie utrzymac 4 dzieci w tym blizniakow i siebie.

Ja osobiscie uwazam ze w kombinatorstwie nie ma niczego złego. Nie kombinujesz? Nie masz. Choc uwazam ze trzeba to robic z głowa. Nie szkodzac zanadto. Znam wielu ludzi ktorzy przebywaja w Irl i zyja z zasiłkow, np przyjezdza facet do pracy po krotkim czasie sprowadza zone ktora jest w ciazy. Rodzi tu dziecko, skoro ur tu i ma meza/chlopka/konkubenta ktory pracuje legalnie to NALEZY mu sie z duzym naciskiem na słowo NALEZY jak oni twierdza chil benefit.Na kazde dziecko masz odp kwote na 1 1500 e na dwojke 28000 na 3 4200e itd. Dostaja jeszcze dopłaty do mieszkania np wynajmuje chate za 600 e a ze ma duza rodzine rzad doplaca do miesz powiedzmy 400 e. Placa 200 za miesz plus rachunki co moze wynosic łacznie 400 e co dwa mies. i Zyja sobie jak paczki w masle. Jeszcze taki facet dostaje 200 e tygodniowo na zone bo zona wiadomo nie pracuje. I tu uwazam ze takie kombinatorstwo jest szkodliwe. Ba! Ja bym powiedziala ze to podlega pod wyłudzenie.

Gość a buuu
naprawde zycze ci zeby tobie zycie przetrzepalo dupe tak jak mi.

Gość marielo
a buuu nie najezdzamm na ojczyzne , bo do twojej wiadomosci zgodzilam sie zamieszkac ze stara babcia sama, bez rodzicow ktorzy wyjechali. i nie dlatego bo kolezaneczki. :/ raz mieszkasz z babcią i rodzice wyjechali, teraz matka kombinuje zeby co do gara włożyc a ojciec nie żyje, oj ktoś tu jest kłamczuszkiem, ale co tam :D

Bumbumshoko ja co robie ?? Hmmm napewno nie kombinuje.. Pracuje w sklepie odzieżowo sportowym. Zaznaczam ze nie jestem po studiach. Nawet nie mam matury, nie zebym była jakims osłem ale uwazam ze swistek ze zdałam mature z tego i z tego wcale mi nie jest do szczescia potrzebny. A co wiem to moje, i nikt mi nie powie ze jestem beznadziejnie głupia.

Gość a buuu
oszustwo na pewno.

"kombinuje to moja matka zeby miec co kur** do gara wlozyc. i moja rodzina ma prawo do zasilku. kombinuje sobie ile chce wyciagam od babc kase, sprzedaje ciuchy. i pracuje mimo swojego wieku. widocznie nie wszystkim sie powodzi jak wam. bo mama pracuje i jakos nie mamy kokosow . a ojciec nie zyje wiec mi nie pie**olcie ze jedna matka zarabiajaca 1500 zl jest w stanie utrzymac 4 dzieci w tym blizniakow i siebie. " sie zdecyduj. jak macie prawo do zasiłku i na dokładke pracujecie to to nie jest kombinowanie. kombinowaniem jest jak ktos uwaza że za 1500mu sie pracować nie opłaca, chociaz mógłby, i ciągnie za swoją decyzję kasę od państwa. plus inne warianty tej sytuacji, skutkujące tak samo. "ZielonaWyspa - Ja osobiscie uwazam ze w kombinatorstwie nie ma niczego złego. Nie kombinujesz? Nie masz. Choc uwazam ze trzeba to robic z głowa. Nie szkodzac zanadto." taka troszkę pokręcona moralnośc. jak Twój facet bedzie sie całował z inną to tez przymkniesz oczy, bo przecież nie zaszkodził zanadto?... na tzw "niskiej szkodliwości społecznej czynu" bazuje cała masa przestępców. nie należy pobłażać takim zachowaniom. to że ukradniesz 400zł bogatemu, ktory "nawet nie zauazy" nie znaczy ze nie popełniłaś czynu nagannego.

Gość a buuu
nie nie jestem klamczuszkiem. mama pracuje za granica ja tu sama z babka mieszkam, jeszcze wiem co mowie. ojciec pojechal i nie wrocil, spadl z drabiny fajnie co? mowic o tym nie chce i nie bede.

Gość OCENCIE
marielo - straszne ! Ja mieszkalam majac 16 lat sama, przez 3 miesiace, bo nawet babci nie mam, rodzice wyjechali, teraz mieszkam z nimi, a oddalabym wszystko, aby wrocic do Polski, poniewaz uwielbiam ten kraj.. teraz staram sie o miejsce w internacie.... Ty masz przerypane bo mieszkasz z babcia ? Nie wiesz jak zycie w Polsce moze dac w kosc, ze zmusza do wyjazdu, wiec prosze Cie, zachowaj komentarze dla siebie, bo takiego zycia jakie ja mialam przez 17 lat nie zyczylabym najwiekszemu wrogowi, a Ty tu piszesz, co nam zyczysz. ;]

Gość a buuu
oszustwo do tego ze matki tam rodza i benefit dostaja.

ZielonaWyspa świstek z magistrem nie świadczy o inteligencji. Polska to piękny kraj tylko ludzie ... :o

"ZielonaWyspa świstek z magistrem nie świadczy o inteligencji. Polska to piękny kraj tylko ludzie ... " wiecie co, zdecydujcie sie wreszcie. napierw "Pl to chory kraj", potem "Pl to piekny kraj ale ci ludzie"... ludzie są wszędzie tacy sami. w Englandach też.

Gość a buuu
nikt tu anglii nie wywyzsza. sa swoje plusy i minusy. moze i fajne ceny , za to anglicy sa zrypani (oczywiscie nie wszyscy).

Gość OCENCIE
Ja od poczatku mowie, ze piekny kraj, ale co sie w nim wyprawia to tragedia.. Ludzie w Anglii sa calkiem inni.

Nie są wcale tacy sami... jest jednak inna mentalność (byłaś za granicą? :o Chyba nie), chodzi też o sposób rządzenia polską, który zmusza ludzi do wyjazdu, zostawienia rodziny by mieć za co jeść.