Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauri86

Waga po urodzeniu

Polecane posty

Gość mauri86

Kobitki,ile wazylyscie po ciazy i po jakim czasie zrzucilyscie kg? i jak to zrobilyscie,bo mnie strasznie ciezko to idzie i jestem zalamana,bo mialam niezla figure sprzed ciazy

Ja też miałam figurę :) Teraz nie jest źle, nie licząc brzydkiego brzuchola :) Przed ciążą ok. 46-48, teraz 49. U mnie to trwało 2 lata. W ciąży przybrałam 18 kg. Zaraz po porodzie -10 kg. W pierwszy tydzień -3. A reszta w ciągu pierwszych dwu lat.

Gość anulaaaa
mi dwa miesiące po porodzie zostało jeszcze 4 kg a przytyłam 18, mieszcze się w ciuchy sprzed ciąży ale najgorszy jest brzuch, tam zostało najwięcej tłuszczyku

Gość mauri86
wow to niezle,kurcze zaraz po porodzie 10 i po paru dniach 3 wiec wazylas 51 kg to i tak super!!! tylko gratulowac :)

Gość mauri86
kurcze dziewczyny tylko zazdroscic

Dla uściślenia----- ----przed zajściem ważyłam 46-jak zaszłam miałam 48. :D tuż przed porodem 66, :D po porodzie i 3 dobach w szpitalu -10, :D w pierwszy tydzień w domu -3, więc miałam 53 kg-i taka waga utrzymywała mi się przez ponad półtora roku... Ostatnio w dwa miechy zgubiłam kolejne 4 kg i teraz ważę 49.

przed ciążą 57 przed porodem 80 po porodzie 70 rok po porodzie 68 ale mam sporo wzrostu bo 175 to podobno teraz wyglądam lepiej niż przed ciążą:-D

przed ciążą 49, w ciąży 61. Po urodzeniu szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży chociaż miałam mega-karmiący-biust :) Jak przestałam karmić piersią to schudłam okrutnie.

straszny_kocur---------- a jak twój biust teraz? Ja przed ciążą miałam rozmiar 70 D (a mam niecałe 160 cm wzrostu). W ciąży cycki gwałtownie mi urosły-rozm. 75 G (masakra :P ). Teraz mi zmalały-noszę rozm. 70 F-i nadal nieźle się trzymają :D

przed ciążą miałam rozmiar C (zawsze marzyłam o mniejszych!!!). W ciąży i podczas karmienia urósł do D/E - masakra dla mnie, bo jestem dosć niska 165cm. Jak przestałam karmić zmalał do małego B i pomimo tego, że nie jest super jędrny (rozstępy na szczęście się nie zrobiły) uwielbiam go!!!! Wreszcie mam małe piersi! Mogę kupować delikatne i cieniutkie staniki, mogę chodzić w staniku bez ramiączek (wcześniej ciężar na to nie pozwalał)..... Generalnie bałam się co będzie z moimi piersiami jak skończę karmić i nie spodziewałam się, że będę z nich zadowolona właśnie po tym etapie życia :)

straszny_kocur---- ---tak-staniki-o tych bez ramiączek mogę zapomnieć :P Tyle pięknych modeli maja w sklepach, ale wszystkie... małe, niestety :D

Gość Gloom
Przed ciaza- 60kg (175cm), pod koniec ciazy -84!!! Tuz po porodzie- 79kg Teraz jestem cztery miesiace po porodzie i waze 63kg Mimo tak ogromnego przyrostu wagi- nie mam ani pol rozstepu Czasem wydaje mi sie, ze to cud!!

Gość mauri86
Gloom i MamaLizaczka macie po 175 cm to nawet jak wazycie po 68kg czy 64 to ta waga sie nie rzuca w oczy i moge sie zalozyc,ze wygladacie pieknie.To chyba ja sie z choinki urwalam :/,przed ciaza wazylam 63 i przytylam w ciazy ponad 20 kg :/,a wcale duzo nie jadlam,brzuch mialam duzy,moj synek mial prawie 4 kg,nie zauwazylam tez zebym po porodzie zrzucila cos extra i wciaz mi sie wydaje,ze mam te same wage jak w ciazy :(((((((,nie jem ziemniakow,makaronu,slodyczy,nie pamietam co to obiad,staram sie byc aktywna,ale nic nie wychodzi i jestem zalamana :(( czytam wasze wypowiedzi i dziewczyny do mnie to wy jestescie jak modelki

Wz 170 cm Przed ciążą ważyłam 66 kg W dniu porodu 91 kg. Po wyjściu ze szpitala(byłam 7 dni) - 80 kg (dziecko ważyło nie całe 3 kg) Do wagi sprzed ciąży wróciłam po przeszło roku.Ale ja się nie odchudzałam ;) Po prostu patrzyłam na to co jem. Jadłam dużo warzyw,mniej owoców ze względu na zawartość cukru, smażone mięso które tak lubię było już świętem :D zastąpiłam je na grillowane,pieczone w foli lub gotowane,więcej ryb.Pozwalałam sobie na na słodycze ale tylko w niedziele do kawki.Zmiejszyłam ilośc chleba i bułek. Nie głodowałam.Zmniejszyłam porcje o połowę. Np jadłam wcześniej 2 bułki - teraz jedną zjadłam 6 kawałków ciasta-teraz 2 itd itp Nie ćwiczyłam - za to dużo chodziłam na spacery z wózkiem to jakis ruch był. Po tym czasie waże nawet mniej bo 60 kg.

Gość gloom
MAuri- jesli masz problemy ze zrzuceniem wagi to moze poradz sie dietetyka? Bo jesli juz i tak wyeliminowalas wszystko czego sie jesc nie powinno to naprawde nie wiem co mam ci poradzic:( Ja w ciazy jadlam po prostu jak swinia, naprawde, nie moglam sie powstrzymac Po ciazy apetyt mi wrocil do normy-czyli prawie go nie ma- jem bardzo kaloryczne rzeczy, ale w malych ilosciach

w poprzedniej ciąży przytyłam 10 kg które zostawiłam w szpitalu... teraz przytylam 8 kg i do terminu zostało mi 12 dni... moja waga wyjściowa w obydwu ciążach to 56 kg

Przed ciążą - 52 kg Dzień przed porodem - 72 kg tydzień po porodzie - 56 kg obecnie - 54 kg (miesiąc po porodzie) MÓJ CEL - 50 :D Oczywiście został mi brzuch-flak ;( jestem na etapie ujędrniania :D

Po prostu karmię piersią i nie słodzę picia . Więc raczej nic nie robie nadzwyczajnego . Kobietki a używałyście po porodzie Vichy od rozstępów ?? i jak działa ??

Gość anulaaaa
ja stosuje już 2 miesiące krem z masy perłowej, wiadomo rozstępy nie zniknęły ale są o wiele płytsze i nie zrobiły się takie ciemne

Gość maqxime
Ja przytylam ponad 30kg...Fakt, bylam wczeniej mega chuchro, a teraz, 6 mc po juz waze tyle co przed c iaza(48kg) Nie karmilam, bo bralam antybiotyki a z dnia na dzien waga spadala

Gość luikol
Tez mnie temat interesuje, bo sie boje bardzo w ciazy przytyc i ze nie zgubie. Fajnie, ze tak obszernie piszecie, pomocne to :)

przed ciążą-72?173 cm w dzien porodu-86 kg czyli 14 kg przytyłam w ciaży w 2 tyg. zleciało 12 kg a w sumie w 1,5 m-ca 25 kg i ważyłam 61/62 kg...karmiłam piersia 20 m-cy...początkowo uwżałam bardzo na to co jem...czyli dużo wody niegazowanej, 0 słodyczy, dania na parze no i w ramach ćwiczen wielogodzinnie sapcerki.....brzuch mam płaski jak przed ciaza...widocznie taka budowa...i wszyscy twierdza, ze lepiej wygladam jak przed ciaza...mimo, ze od porodu minęło 3 lata moja waga waha sie miedzy 66 a 68 kg i tak sie dobrze czuje...

niestety nie ma takiej zasady i u kazdje kobiety jest inaczej. w zasadzie jedynym punktem odniesienia dla Ciebie moze byc Twoja mama ewentualnie siostry - genetycznie przewaznie (ale tez nei zawsze) jest podobnie