Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa anka :):):P

Czy wasze dziecko było planowane?

Polecane posty

Gość ciekawa anka :):):P

Zaszłyście w ciążę po ślubie,czy przed?

Gość ladaco
przez 45 minut planowalem jak sie spuscic

Gość 44444444
Mam 44 lata i zaszłam w ciąze po 3 latach bycia z mezem. Dziecko zaplanowane głownie przez meza,ja mu ulegąłm i teraz nie załuje,ze ur.w wieku 24 lat,chciałam ur.tuż przed 30. Pisze tutaj,bo troche sie dziwie,ze w dzisiejszych czasach tak wiele kobiet młodszych i starszych zalicza wpadki.

Gość kamcia22323
A mojego nie planowałam i nie żałuje :) pewnie 70% społeczeństwa planowanych nie było ;d

Gość vnm
zaraz i tak wszystkie napisza ze planowane :P

Gość A taaaak tak było
Planowane było ale przez mojego Pana, zeby szybciej sie ze mną ożenić... łobuz;P

Planowana i wyczekiwana :) poczęta w siódmym miesiącu po ślubie

przyznaję, że nie ale w moim przypadku to wielkie szczęście...jestem okropna panikara, boję sie zmian, nie lubię niczego planować i gdyby zycie za mnie nie zdecydowało, świadomie bym się nie odważyła :)...

U MNIE WPADKA. na kafe co jakis czas muszę znosić głupie komentarze w związku z tym.

W połowie planowane a w połowie wpadka :P Po 4 miesiącach bezskutecznych starań zrezygnowaliśmy, twierdząc, że widocznie jeszcze nie czas na dziecko. Zaplanowaliśmy sobie wyjazd za granicę. Gdy już praktycznie byliśmy gotowi do drogi okazało się, że jestem w ciąży :P

Dziecko było planowane, ślub był nieplanowany ale się odbył no i w sumie nie żałuje, choć moja wizja przyszłości z przed 4 lat zupełnie nie pokrywa się z tym co jest dziś. 2 planowane aczkolwiek do końca nie przemyślane... i znów wyszło dobrze :) Mam chyba gdzieś anioła stróża, który nieźle główkuje jak zorganizować to co ja tu wymyślam, żeby wyszło ok :)

Pierwsze wpadka, drugie planowane... Jestem 3 lata po slubie, slub wiadomo z jakiego powodu. Narazie nie zaluje, bo jest ok.......

Gość mnkitgfd
planowane, ślub planujemy na później, dziecko jak najbardziej przemyślane i chciane :)

Jesteśmy prawie trzy lata po ślubie i Dzieciątko nie było planowane. Bardzo się cieszę, że tak wyszło bo nie wiem kiedy byśmy się zdecydowali.

Zdecydowanie nie planowana, wręcz wpadka i to totalna, bo chciałam poczekać jeszcze jakiś czas, ale zdarzyło się.

Gość jhgy7867\
moje było planowane staraliśmy się 2 miesiące ale od 9 miesięcy planowaliśmy w tym czasie robiłam badania, odstawiłam tabletki, zaczęłam brać kwas foliowy

Zdecydowanie nie planowana, wręcz wpadka i to totalna, bo chciałam poczekać jeszcze jakiś czas, ale zdarzyło się.

W ciąże zaszłam w podróży poślubnej:) czy planowane i tak i nie chcieliśmy twierdziliśmy co będzie to będzie miało byc po 4 latach po slubie ale cieszymy sie że jest synek:)

Nasze 3 miesące po ślubie, a czy planowane od listopada brałam folik, o dziecko planowaliśmy starać się w maju, ale po miesiączce, przez 2-3 dni zawsze kochaliśmy się bez zabezpieczenia i wiedzieliśmy czym się to może skończyć:) No i w ten sposóbna koniec grudnia poczeliśmy naszego malucha, bo mi się całkowicie cykl rozregulował hihi troche to skomplikowane ale bardzo się cieszymy że tak się stało :)

Gość ninufka
Nasze było "niespodzianką". Przyśpieszyło nasz ślub o pół roku.

planowane w 100 % przed brałam kwas foliowy 5 miesięcy byłam na diecie polecaną w klinice żeby wszystko było ok i jest ok do tej pory

moje obydwie córki były planowane .... pierwsza córka została poczęta jeszcze przed ślubem a druga (ta w drodze) juz po

Ja nie za bardzo rozumiem pojęcia planowane i bardzo mnie ono drażni. Znaczy, że co? Nagle, któregoś dnia umawiamy się, że od dziś to będziemy się kochać bez zabezpieczenia i czekamy, aż zajdę w ciążę? Czy może - przestaniemy się zabezpieczać w maju, żeby dziecko nam wypadło nie w końcówce roku, a jak się nie uda do lutego to znów wrócimy do antykoncepcji i spróbujemy ponownie od maja? No to jest dla mnie planowanie dziecka i jest to dla mnie głupota i bez sens. To samo tyczy się wpadek. Ci to jest ta wpadka? Potknęłaś się i się nadziałaś na penis czy wiaterek przywiał kilka plemników do Twojej pipki? KAŻDY kto uprawia sex bez zabezpieczenia, niezależnie od stanu cywilnego musi sobie zdawać sprawę z podjętej decyzji i tego czym ona się może skończyć! Nie ważne czy uprawia się przygodny sex po pijaku (co jest chore) czy sex z wieloletnim partnerem. Poza tym jeśli w ogóle w życiu chce się mieć dziecko to niezależnie kiedy ono się pojawi to jest to wg mnie dziecko chciane (nie ma, że ja nie chciałem/am w tym momencie). Dlatego nie ma czegoś takiego jak wpadka a już napewno nie da się dziecka zaplanować - to nazewnictwo mnie denerwuje bo dziecko to nie samochód na który się zbiera i się go kupuje np. w lipcu. I jeszcze kwestia dopasowywania dziecko przed ślubem - nie planowane, dziecko po ślubie - planowane. A jak ktoś niechce ślubu, a chce dziecka to jakie jest wtedy?

Gość planowane
ale przed ślubem