Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljfisr

Mam 16 lat i jestem w ciąży i mam dużo pytań!

Polecane posty

Gość ijabuba
Te lafiryndy to robia wszystko bo chcą mieć dziecko ! Pomóżcie bo chce miec dziecko, a nie pomózcie-mam dziecko ! :))

Gość kljfisr
Ponawiam moje pytania ponieważ nie otrzymałam na nie odpowiedzi licze, że może teraz ktoś mi na nie odpowie zamiast zajmowac sie wymyslaniem wulgaryzmow na moj temat i chcialabym sprostowac fakt ze nie jest to zadna prowokacja. chciałabym sie dowiedzieć jak wielkie znaczenie ma wiek do ciąży, w którym miesiącu powinnam zacząć składać wnioski o becikowe, czy będą chcieli mi odebrać dziecko, zamierzam powiedzieć o ciąży mojej mamie po drugiej wizycie u ginekologa czyli 22 czerwca jak mam jej o tym powiedzieć? Ps. dziękuje za mile slowa ktore podniosly mnie na duchu ;)

Gość Truskawkowaaa
"Chce urodzić to dziecko i chce je wychować więc nawet mi nie proponujcie adopcji" chyba aborcji autorko droga :)pozdrawiam

Gość postaram się byc kulturalna
Jeżeli chodzi o wiek to myślę że nie ma wielkiego znaczenia. Wniosek o becikowe składa się po urodzeniu dziecka masz na to rok od urodzenia. Formalnie dziecko nie będzie pod twoją opieką tylko ojca, bądź twojej mamy( podkreślam formalnie) Mamie po prostu powiedz bez owijania w bawełnę.

Gość biała rysa
nawet jesli 16 latka moze uprawiac sex w swietle prawa to nie zmienia ze nadal jest dzieckiem...Pomijam juz fakt ze ma chłopala ktory ma pedofilskie zapędy:(

daruj sobie z tym chłopakiem. Błagam pedofilskie zapędy To mojego męża też powinno się zamknąć bo 12 lat starszy!

Gość ddffff
autorko trzymaj sie i nie stresuj:)

Gość biała rysa
Tu nie chodzi o roznice wieku.... tylko w jakim wieku sie zaczelo jesli ona ma 20 on 32 te 12 lat jest spoko ale jesli ona 16 a on 28 to te 12 lat to chyba juz nie bardzo..

czemu? to zalezy jacy są. i na co sie godzą. nie przesadzajmy 16 to już w pełni rozwinieta kobieta. Formalnie tylko dziecko. Seks uprawiac może z kim chce.

Trzymam kciuki za autorke postu. Mimo 16 lat jest mądrzejsza od większości osób, które się tu wypowiadały. Nie wiem czemu te stare kwoki Cię tu krytykują... bo chcesz urodzic i wychować dziecko. Chyba już wszystkich porąbało. Na początku na pewno będzie ciężko, ale każda młoda matka przez to przechodzi. I nie słuchaj głupot że dziecko zabierze Ci młodość. Podrośnie troszkę i bedziesz miała więcej swobody. Lepiej urodzić w wieku 16 lat, niż potem płakać w wieku 30 lat że sie nie da zajśc w ciąże, bo niestety tak to obecnie wygląda. Pozdrawiam przyszłą młodą mamauśkę.

Gość brawobrawo
dziewczyno, mimo że masz dopiero 16, myślisz poważnie o życiu, dziecko to szczęście, a jeżeli możesz liczyć na partnera to znaczy że oboje tego chcecie. Moja synowa urodziła 2 miesiące przed maturą, było jej bardzo ciężko ale miała oparcie w mężu i w nas. Wszystko dobrze się ułożyło. Pilnuj wizyt które wyznaczy ci lekarz, nie przemęczaj się i nie stresuj. Mamę musisz powoli przygotować na wiadomość, ze względu na jej schorzenie, najlepiej zróbcie to razem z partnerem. Nie słuchaj słów krytyki, pewnie że jest to trochę za wcześnie, świat ci się na początku zawali, ale te kilka miesięcy szybko minie. Krytykują najbardziej ci, którzy też współżyją, tylko na razie im się udaje, ale nie ma antykoncepcji 100%. Każda która otworzy dziób ze słowami krytyki, niech najpierw pomyśli o sobie, w czym jest lepsza od ciebie. Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość Ewa121
Kochana, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Mam 16 lat i tak samo chce urodzić moje dziecko, chce je wychować i być wspaniałą matką- chociaż wiem że to nie będzie proste. Mam stałego chłopaka i myśle ze sobie damy rade. Pomaga nam także jego i moja rodzina. Na początku było ciężko, nawet bardzo ale jest już coraz lepiej ! Trzymaj się mocno i nie zwracaj uwagi na te głupie komentarze. Zamiast jeszcze pomóc, poradzić coś to komentują w głupi sposób i sami zachowują się jak dzieciaki a te opinie są naprawdę zbędne. Trzymam kciuki żeby Ci sie ułozyło jak najlepiej i najważniejsze ZEBY DZIECKO BYŁO ZDROWE ! Pozdrawiam

Gość
życzę tobie maleństwu wszystkiego co najlepsze ja zaszłam w ciążę mając 17 lat i mimo że wtedy rozpaczałam nie wyobrażam sobie życia bez mojego teraz już ośmiolatka.Dziecko to wspaniały dar,ja już więcej dzieci mieć nie mogę mimo iż bardzo bym chciała,ani przez chwilę nie żałowałam że ominęła mnie tzw "młodość"

Gość Marta16
Za 2 miesiące skończę 17 lat , a termin porodu mam na 02.września . Również bałam się powiedzieć o ciąży swojej mamie , ale naprawdę nie zwlekajcie z tym dziewczyny i nie przeciągajcie tego , bo ciąży nie da się ukryć , a poza tym becikowe i inne jakieś tam pieniążki można dostać tylko jeśli u ginekologa pojawisz się do 10 tygodnia ciąży na tak zwaną ,,pierwszą wizytę ustalenia ciąży " obecnie jestem teraz w 21 tygodniu i brzusio mam spore chociaż jestem osobą szczupłą . O ciąży dla mamy powiedziałam w ten sam dzień co zrobiłam test . Oboje z moim chłopakiem przygotowaliśmy się do tego jak najmniej boleśnie o tym powiedzieć . Oczywiście najprostszym rozwiązanie było po prostu pokazanie jej testu i oczywiście płacz , co oznaczało mamo nie krzycz ;p. Ku mojemu zdziwieniu nie krzyczała tylko powiedziała , że nie mam po co płakać , bo co się stało już się nie odstanie ... Przetarłam łzy i zaczęłyśmy rozmawiać o wizycie u ginekologa . U ginekologa pojawiłam się w 6 tygodniu ciąży z moją mamą ponieważ samemu nie można przyjść. Byłam zła i smutna , a teraz nie mogę doczekać się mojej dzidzi :) . Pomimo tego , że jeszcze jej nie ma to już ją bardzo kocham : *. Za 3 tygodnie idę na ustalenie płci ! Chyba się nie doczekam ;p. Więc drogie młode mamuśki nie przejmujcie się tym , bo dziecko to najlepsze co mogło by was spotkać , pomimo waszego wieku . !

Gość gladiator_duo
Im więcej polaków tym lepiej - ot dobra strona tego wszystkiego bo mamy ujemny przyrost nat. Ale jak dlamnie to jest bardzo wcześnie jak ja sobie przypomne siebie i moich rówieśników i rówieśniczki kidye mielismy po 16 lat....sory ale to nie jest dobry czas na dziecko.