Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podkladkapodmyszke

poród!!

Polecane posty

Gość podkladkapodmyszke

Dziewczyny powiedzcie mi czy poród jest bardzo bolesny? Jak to u Was było??

mamy kłamać żeby cię pocieszyć ??:)

Gość podkladkapodmyszke
nie :-)

to nie pytaj:) bo po co przyjdzie twój czas nie będziesz o tym myślała i pamiętaj, że przeszło przez to większość kobiet i jakoś są i żyją:)

Gość hmm...###
przeżyjesz :) tyle kobie to przeżyło ty nie będziesz wyjątkiem nie jest to coś przyjemnego ale tez bardzo strasznego tez nie pomyśl kobiet co dzień rodzi wiec....:) będzie dobrze kiedy termin?

Gość podkladkapodmyszke
6 sierpnia

Gość łączka
kiedy sie zacznie to nie będziesz o tym myśleć,poboli przestanie i już.Glowa do góry.

to nie myśl o tym bo zjedzą cię nerwy prawda jest taka że boli:) ale nawet mimo silnego bólu to i tak będziesz miała głowę zajętą czymś innym a jak w razie będzie źle powtarzaj sobie- zaraz to się skończy, zaraz to się skończy:P mi to bardzo pomagało:P pamiętaj to nie ból dla bólu- dlatego mimo wszystko nie odczuwa go się tak jak każdego innego ( przy bólu zęba jesteś zajęta bólem zęba, przy bólach porodowych jęczysz z bólu a i tak myślisz o dziecku co bardzo pomaga przez to przejść) matka natura nie jest aż tak sadystyczna:)

Ale to jest rzeczywiscie taki bol jak to na filmach? Ze te kobiety drą się do nieprzytomnego?:)

Gość łączka
u mnie było tak,przez pierwsze godziny bolało mnie w krzyżu,tak troszke,pózniej nasilało sie coraz bardziej,a najgożej BOLAŁO przez ostatnią godzine ojej bardzo bolało ,ale żyje,i powiem Ci jedno autorko ,jak jest juz po wszystkim to jesteś Najszczęśliwszą kobietka pod slońcem ,bo masz dzidziusia i jesteś juz PO WSZYSTKIM.........,A co do znieczulenia to jest ale chyba w prywatnych szpitalach.

Gość łączka
No czasami sie drą wnieboglosy,ja piszczałam ,ale to naprawdę już praktycznie przez ostatnie pół godziny,bo wtedy najbardziej boli,wcześniej da się wytrzymać.

lusiu u mnie pierwsze nie zadziałało bo dali mi za późno :P drugim razem nie dali wcale bo podejrzewali, że i tak skończę cesarką:P ale i tak diabeł wcale nie jest straszny - jak go malują zwłaszcza po jakimś czasie z bólem też jest różnie pierwsze dziecko rodziłam parenaście godzin i tak się nie umęczyłam jak przy niespełna dwóch godzinach przy drugim- w pewnym momencie w ogóle stwierdziłam, że ja już nie dam rady i nie rodzę:P na szczęście zaraz potem właśnie zdecydowali o cesarce:P no a dziś tylko z tego się śmieję :)

Ona to zależy każda kobieta ma inne bóle i każda inaczej je znosi ja przy drugim się darłam:P

O matko, to jak przepuscic arbuza przez nos.. Czyli boli zajebiscie..

Gość łączka
o mi też dali jakąś tabletke niby miała mi znieczulić ból,wcale nie poczułam aby mi pomogła.

właśnie nie to nie to samo bo naprawdę twoje myśli skierowane są na inne tory nie skupiasz się na arbuzie po za tym ani dziecko to nie arbuz ani cipka to nie dziurka od nosa:P

łączka o mi też dali jakąś tabletke niby miała mi znieczulić ból,wcale nie poczułam aby mi pomogła nie pocieszacie:P Na dodatek bez perspektyw na zmniejszenie bolu:P

Gość łączka
Ona ,samo przepchnięcie arbuza przez nos to juz poród ,trwa krótko,najgorsze są bóle.

ike właśnie nie to nie to samo bo naprawdę twoje myśli skierowane są na inne tory nie skupiasz się na arbuzie po za tym ani dziecko to nie arbuz ani c*pka to nie dziurka od nosa porownanie nia mialo być doslowne:P Tylko obrazowe:D

ale i obrazowe jest bez sensu nie te rozmiary

W sensie skurcze:) To wiem ze bolą, ale ciekawilo mnie czy boli ten moment przepchnięcia dzidzi.

Gość łączka
ONA ,przy mnie była moja pani ginekolog,pokazała mi jak oddychać ,oddychała razem ze mną I JASNA CHOLERA UWIERZCIE ODDECH CZYNI CUDA.

A co sądzicie o tym, ze podobno mąż nie powinien patrzec na porod? Macie takie doswiadczenie?

Gość łączka
Znieczulenie aplikowane igłą do kręgosłupa,tego dokładnie nie wiem ,ja też o to prosiłam nie dostałam,i wątpie aby dawali je tak sobie kiedy tylko rodząca zechce

Gość łączka
maż i poród,jeśli mąż zechce i ty też to proszę bardzo,a mąż nie będzie patrzył w krocze tylko będzie stał z boku ,albo za twoją głową.

szczerze? powinien być mój mąż zanim dojechał to urodziłam ale bardzo mi go brakowało mimo, że wcześniej kazałam mu jechać do pracy bo nie chciałam żeby był położne mnie głaskały co prawda po rękach:P ale to nie to samo ktoś bliski- nawet mama czy siostra naprawdę dużo daje- człowiek czuje się bezpieczniejszy

Z p. widzenia kobiety tak, tez bym chciala:) Ale slyszalyscie o tym, ze w niektorych przypadkach jak mąż zobaczy to, to sobie obrzydzi zone do konca zycia..