Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

efka83

jeśli nie nutramigen to co?

Polecane posty

Witam, mój 4-miesięczny synek ma skazę białkową. Do tej pory pił mleko z białkiem sojowym isomil, przez 2 miesiące było ok, 2 tyg. temu zaczęły się wymioty i biegunka. Lekarz przepisał nutramigen ale mały nie dość że nie chce go pić to jeszcze po nim wymiotuje. Może są tutaj mamy, które miały podobny problem? Czy jest jakaś alternatywa dla tego paskudnego nutamigenu?

Gość kasiak788
moj maly tez mial skaze i lekarz przepisal bebilon pepti!i skaza sie skonczyla!!i zero nabialu,muszisz czytac dokladnie etykiety roznych sloiczkow!!

dziś idziemy do lekarza bo już nie mogę patrzeć jak mały się męczy. Zapytam o ten bebilon pepti. Tez już słyszałam, że jest dobry. Czy to mleczko też jest tylko na receptę?

mozesz je kupic bez recepty ale za jedna puszke 450g zaplacisz ponad 20zl na recepte ok 10zl

Gość ale nikt tutaj...
nam bebilon pepti nie pomogl...a wrecz przeciwnie maly po tym mial kolki...po odstawieniu tego mleka jak reka odjal...

Gość tylko neocate
polecam neocate, trudno dostepne w Pl ale czasem na allegro mozna spotkac.

Ja też polecam Neocate. Najlepsze mleko dla dzieci alergicznych. Ale jest bardzo drogie:-( Nie wiem czy w Polsce jest refundowane.

Moje obie córki mają skaze białkową i żadna nie chciała pić mleka modyfikowanego. Niejako z musu karmię drugą do tej pory piersią (jestem na ostrej całkowicie bez mlecznej diecie) pomimo ze powinnam ją odstawic ze względu na własne zdrowie (musze zacząć przyjmowac antybiotyki ale odunęłam to w czasie). Młodszej oprócz piersi na kolacje daje kaszkę Sinlac. Mimo to dalej widzę objawy alergii :( Starsza jest na diecie i pije napój sojowy udający mleko oraz wode. U niej skóra jest całkiem czysta i nie ma objawów alergii (o ile w przedszkolu nei pokusi sie na ciastko).

właśnie wróciliśmy od lekarza...polecił spróbować bebilonu pepti. Zobaczymy co będzie dalej. Lekarka absolutnie nie poleca mleka sojowego Isomil, które u dzieci ze skazą po czasie powoduje nawrót objawów alergicznych tak jak to było w naszym przypadku. Mam nadzieję, że bebilon będzie ok bo na drogie amerykańskie mleka nas nie stać.